Call us
00355 422 52 065

St. Clare’s

St. Clare’s, Oxford eshte unik pasi i ofron studenteve nga e gjithe bota nje arsimim te klasit te pare ne Oxford, nje nga qytetet me interesante ne Europe. St. Clare’s Oxford eshte themeluar ne 1953 me nje mision, per te cuar para arsimin dhe te kuptuarit nderkombetar dhe ka rezultuar e suksesshme deri ne ditet e sotshme.

 

St. Clare’s, Oxford eshte themeluar nga Anne Dreydel OBE dhe Pamela Morris, dhe u zhvillua ne baze te nje skeme qe kishte per qellim vendosjen e lidhjeve mes Anglize dhe Europes pas Luftes se Dyte Boterore. Emri original ishte Qendra Anglishtes Oxford per studentet e huaj, dhe me vone u ndryshua ne St. Clare’s Hall, dhe pastaj St. Clare’s Oxford. Kolegji u rrit shume shpejt profesionalisht per te perfshire nje game te gjere te kombesive dhe programeve, per te dyja nivelete para-universitare dhe universitare dhe ne gjuhen angleze. Ne mesin e viteve 50, erdhen studente nga me shume se 12 vende te Europes perendimore, gjithashtu dhe nga UK, ditet e sotshme ka me shume se 40 kombesi te perfaqesuara vetem ne IB. Gjithashtu ka edhe kurse te gjata mesimore dhe programe te shkurtra verore.