Sidcot School | Integral

Sidcot School

Sidcot School është themeluar në vitin 1699 dhe është një nga shkollat me konviktet me të vjetra në Angli, dhe me traditë shumë të pasur arsimore. Shkolla ndan vlerat morale, të themeluara në ide si: barazi, korrektësi, dialog, respekt ndaj vetes dhe të tjerëve si edhe mbrojtja e idealeve. Inkurajohet shpirti i biznesit, shprehja e lirë e mendimeve, shprehja hapur e deshirës për të ndryshuar botën që na rrethon.

Shkolla ndodhet në një zonë rurale të qetë në fshatin piktoresk Winchcombe, në jug-perëndim të Anglisë, afërsisht 20 minuta me makinë nga Bristol dhe 40 minuta nga Bath. Sidcot është një vend i mrekullueshëm, që shtrihet në një sipërfaqe prej 120 ha në kodrat e Mendip Hill. Përditshmëria e nxënësve është e mbushur me aktivitete artistike dhe kulturore. Shkolla ka një qendër arti ku ndodhet atelier designi dhe teatër, si edhe klube për argëtime.

Kampusi i shkollës përfshin ndërtesa me klasa9 dhe konvikte, 20 ha fusha sporti, fusha tenisi dhe squash, pishinë e mbuluar dhe e ngrohur, qendër sportive me sallë gjimnastike, qendër shkencore moderne e pajisur me laboratore, qendër mjekësore, shkollë muzike me studio regjistrimi profesionale, qendër IT moderne me internet. Biblioteka është një vend ku nxënësit mund të lexojnë ose të marrin pjesë në takime të organizuara shpesh me shkrimtarë dhe poetë. Në katin e parë të ndërtesës ndodhet qendra e nxënësve të dy viteve të fundit të gjimnazit (Sixth Form), ku ofrohen informacione të plota rreth universiteteve dhe mbështetje në orientimin professional.

Kurset zhvillohen në klasa të vogla, afërsisht me 6 vetë, gjë që lejon një mësimdhënje individuale dhe përqëndrim në nevojat e çdo nxënësi. Pamvarsisht se Sidcot nuk është një shkollë selective, çdo nxënës përfiton nga mbështetja e plotë për të zhvilluar potencialin e çdo nxënësi. Në shkollë mësojnë nxënës nga mbi 30 shtete, që edukohen me shpirtin e tolerancës ndaj kulturave dhe feve të ndryshme.

Sidcot është një nga të pakta shkolla në jug- perëndim të Anglisë që ofron programet A-levels dhe IB. Është në dhjetëshen e shkollave në Bristol dhe Somerset për sa i përket rezultateve në provimet GCSE dhe A-levels. 96. 5% të nxënësve kalojnë provimet GCSE, ndërsa 33% kanë marr mbi 5 nota A*(nota më e madhe). Rezultatet në A-levels janë 71% nota ndërmjet A*-B, ndërsa në programin IB mesatarja është 33, 5 pikë (ndërkohë që mesatarja në botë është 28-29 pikë), 25% të nxënësve kanë mbi 40 pikë, ndërsa dy vajza kanë marr pikët 43 dhe 44.

Sidcot është dy herë fituese e çmimit “The Good School Guide” për notat më të mëdhaja në matematikë të avancuar në të gjithë shtetin. Një pjesë të të diplomuarëve vazhdojnë studimet në universitetet prestigjoze si Imperial College, Cambridge, Southhampton, Sussex, etj.

Ofrohen mundësi të ndryshme për të praktikuar sporte tradicionale si: not, rugby, cricket, netball, tenis, atletike, dhe hockey. Shkolla promovon një mënyrë jetesë të shëndetshme, duke pasur disa clube hobby si: hipizëm, astronomi, balet, koreografi, orkestër, fashion, ski, debate, kërcim, teatër, dhënia e ndihmës së parë, etj. Çdo vit mbi 170 nxënës marrin pjesë në konkursin për çmimin e dukës së Edinburghut.

Informacione të përgjithshme

Mosha e nxënësve: 3-18 vjeç
Mosha e nxënësve në konvikt: 11-18 vjeç
Numri total i nxënësve: 525
Numri i nxënësve në konvikt: 165

Programet akademike:
- GCSE/IGCSE
- A- levels
- IB
- Kurse verore për gjuhën

Kërkesa për nxënësit ndërkombëtar:
- Lista e notave për dy vitet e fundit
- IELTS 4. 5 pikë për GCSE; IELTS 5. 0 pikë për A-levels ose IELTS 5. 5 pikë për IB
- Test të gjuhës angleze dhe matematikë (jepet në zyrën Integral)
- Intervistë
Akomodim: Konvikti është pjesë e jetësës së shkollës, ku dominon një atmosferë e qetë dhe e pëlqyeshme. Shkolla ka pesë konvikte, tre për djem dhe dy për vajza. Nxënësit më të vegjël në moshë jetojnë në dhoma me dy, tre ose katër krevate, ndërsa të mëdhenjtë në dhoma individuale. Çdo konvikt ka kuzhinë të mobiluara totalisht dhe dhomë të përbashkët me televizor, DVD ose tavolina për të luajtur.

Bursa: Çdo vit jepet një numer i caktuar bursash të pjesshme për rezultate akademike të shkëlqyera, talent artistik ose kontribut në jetën shkollore. Më shumë informacione rreth këtyre bursave jepen në momentin e aplikimit.