Sherborne International

Sherborne International eshte qendra ndekombetare e studimit ne Angli. Edhe pse nen pronesine e Sherborne, shkolla eshte me vete dhe eshte e akredituar si anetare e keshillit te shkollave te pavarura. Ajo eshte per vajza dhe djem nga mosha 11 deri në 17 vjec. Konsullata Britanike ka akredituar cilesine e Gjuhes Angeze si element perberes i te gjithe semestrave, ne te gjitha lendet dhe me te gjitha grupmoshat.

Shkolla Sherborne International ka si qellim të jetë pika më e mirë për djemtë dhe vajzat me kombësi jo Angleze ose jo Britanike të cilët do të dëshironin të ishin pjesë e sistemit arsimor Anglez.

 

Eshte ndertuar qellimisht per kete arsye, me kampuse te vecanta, dhe akomodon deri ne 160 vajza dhe djem me arsimim plus konvikt të perfshire. Maksimumi i kapacitetit te nje klase normalisht eshte 8 studente, dhe te gjithe mesuesit e shkolles jane te trajnuar dhe shume te kualifikuar ne mesimdhenien e gjuhes Angleze si gjuhe e huaj dhe gjithashtu ne lende te tjera si; shkenca, biologji, lende biznesi etj. Nxenesit e rinj nga mosha 11-13 vjec mund te qendrojne per nje ose dy vjet aty.

Sherborne International ka qellim per te siguruar fillimin me te mire te mundshem akademik ne sistemin arsimor Britanik. Studentet qe i bashkohen Sherborne International vijne nga shume sisteme te ndryshme