Sherborne International College | Integral

Sherborne International College

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Sherborne International është një shkollë ndërkombëtare e vendosur në Sherborne, Dorset. Shkolla përpiqet të jetë pika fillestare më e dobishme për djemtë dhe vajzat që vijnë nga sisteme të huaja arsimore jo anglisht-folëse që dëshirojnë të ndjekin sistemin e arsimit anglez.

Shkolla është e vetmja në llojin e saj në Angli. E themeluar në vitin 1977, ajo është e vendosur në kampusin e saj, me konviktin me një kapacitet për të akomoduar deri në 160 djem dhe vajza. Numri maksimal i studentëve në një klasë është 8, dhe mësuesit, përveç lëndës që ata japin mësim, janë të trajnuar dhe të kualifikuar për të mësuar edhe lëndën e gjuhës angleze si gjuhë të huaj.

Qëllimi i Sherborne International është përgatitja e studentëve për shkollat ​​tradicionale angleze pas një viti në shkollën ndërkombëtare. 14-vjeçarët përgatiten dy vjet në kursin dy-vjeçar GCSE. Studentët 15-16 vjeç. me njohuri të mira të anglishtes kanë mundësinë për të bërë një kurs një vjeçar të IGCSE. Shkolla gjithashtu ofron mundësi kursesh afatshkurtra.

Programet akademike

Shkolla ndjek kurrikulën britanike dhe ofron një gamë të gjerë lëndësh në nivelin I / GCSE. Theksi kryesor është zhvillimi i gjuhës dhe stilet e ndryshme të të mësuarit si dhe numri i vogël i studentëve në një klasë lejon një qasje individuale për secilën prej tyre.

Akomodimi

Të gjithë djemtë dhe vajzat në Sherborne International janë studentë të cilët qëndrojnë në konvikt. Stafi ka përvojë të gjerë duke punuar me studentë ndërkombëtarë dhe është i kujdesshëm ndaj nevojave dhe ndjenjave të tyre, veçanërisht për fëmijët që janë larg shtëpisë për herë të parë.

Ekzistojnë pesë konvikte në të cilat studentët ndahen në dhoma dyshe ose teke. Vajzat e vogla gjithashtu mund të strehohen në një dhomë me 4 shtretër. Secila prej ndërtesave është plotësisht e re ose është rinovuar së fundmi. Të gjitha kanë ambjente dhe kuzhina të përbashkëta ku studentët mund të përgatisin pije dhe snacks. Lavanderia bëhet rregullisht në kampus pa pagesë shtesë.

Shkolla ka qendrën e vet shëndetësore, e cila funksionon 24 orë në ditë, 7 ditë në javë gjatë orarit të shkollës.

Aktivitete jashtëshkollore

Studentët mund të marrin pjesë në klube të dramave ose debateve, konkurset e të folurit në publik, klasat e gatimit dhe shumë më tepër.

Sporte

Sporti është një pjesë shumë e rëndësishme dhe e këndshme e jetës shkollore angleze. Kolegji Ndërkombëtar Sherborne është duke përgatitur studentë për sporte që ka të ngjarë të zhvillohen në shkollat e tyre të ardhshme. Studentët bëjnë atletikë, luajnë badminton, basketboll, kriket, futboll, netball dhe not. Si pjesë e partneritetit me Shkollën Sherborne, studentët kanë qasje në objektet ekskluzive të sporteve, si fusha të mëdha futbolli në natyrë dhe sporte kriket, një pishinë mbresëlënëse, qendër fitnessi dhe badminton, fusha basketbolli dhe volejbolli, pjesë e Qendrës së Sporteve Sherborne.

Мuzika

Shkolla ofron mësime individuale të muzikës për studentët që duan të mësojnë një instrument të ri ose për ata që duan të zhvillojnë njohuritë e tyre. Mësimet e këndimit janë gjithashtu të organizuara. Një nxënës i talentuar i shkollës mund të bashkohet me një nga dy orkestrat në Shkollën Sherborne ose korin e vogël në Sherborne International.

Informacione të përgjithshme

Vendndodhja: Sherborne, Dorset : 9-12
Lloji: - i përzier, shkollë private me konvikt: 9-12
Aeroporti më i afërt: Bristol - 75 minuta: 9-12
Mosha e studentëve të konviktit: 11-17 vjeç: 9-12
Mosha e studentëve: 11-17 vjeç: 9-12
Numri i studentëve të konviktit: 148: 9-12
Programet akademike: 9-12
- 1 vit IGCSE: 9-12
- 2 vjet IGCSE: 9-12
- Programet afatshkurtra (më pak se një vit): 9-12
Kërkesat për kandidatët e huaj: 9-12
Referenca akademike: 9-12
Rekomandime nga një mësues: 9-12
Test i gjuhës angleze: 9-12
Intervistë në Skype: 9-12