Call us
00355 422 52 065

Schule Schloss Salem

Schule Schloss Salem eshte themeluar ne vitin 1920 nga princi Max Von Baden, kancelari i fundit I kohes se kaizerit, politikanit dhe pedagogut Kurt Hahn, si dhe ai qe kryente funksionin e keshilltarit sekret te ministrit te kultures Carl Reihnard. Kurt Hahn formuloi nje seri parimesh reformiste ne arsim te cilat vazhdohen te zbatohen edhe tani. Ne bazen e filozofise se shkolles qendron koncepti qe nxenesit duhet te mesohen t’i mbajne mendimet e bindjet panvaresisht se mund te kritikohen per kete. Salem eshte nje shkolle private e autorizuar nga shteti, landi i Baden-Würtenberg dhe ne te njejten kohe eshte nje shkolle internacionale e cila ben pjese ne organizaten e shkollave IB.

 

Schule Schloss Salem e konsideruar si nje nga shkollat elite ne Europe eshte e formuar nga tre shkolla me kampuse ne Hohenfels, Salem dhe Überlingen, te cilat disponojne baza shkollore te ndara. Ne te gjitha kampuset mesimi zhvillohet ne klasa te vogla dhe shpjegohet nga profesore te kualifikuar te cilet perdorin metoda moderne.