Royal Russell School | Integral

Royal Russell School

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Royal Russell është një shkollë tradicionale britanike me një komunitet të fortë shkollor, e cila i kushton vëmendje të veçantë individualitetit të secilit student. E themeluar në vitin 1853, ka një traditë të gjatë të mësimdhënies. Shkolla është krenare që Mbretëresha Elizabeta II është mbrojtësi i saj, dhe që figura të tilla si Lord John Russell dhe Charles Dickens janë pjesë e historisë së saj. Marrëdhëniet me organizatat diplomatike dhe ndërkombëtare e bëjnë atë të njohur shumë përtej territorit të Britanisë së Madhe. Kampusi kryesor është i vendosur në Croydon, vetëm 20 km në jug të Londrës qendrore dhe mbulon një sipërfaqe prej 45 hektarësh në mes të livadheve të gjelbërta dhe një park të bukur privat. Kombinimi i ndërtesave mbresëlënëse me arkitekturën antike Viktoriane dhe ndërtesat moderne krijojnë një atmosferë unike. Ka klasa të bollshme, laboratorë shkencorë, bibliotekë multimedia, qendra vetë-studimore, studiot e artit, kishëza shkollore, kompleksi i madh sportiv, pishina, fusha tenisi etj.

Programe akademike

Programet akademike janë të balancuara në mënyrë optimale dhe ofrojnë mësimin, si në fushën e shkencave ekzakte, ashtu edhe në fushën e arteve. Studentët kanë mentorë personalë që monitorojnë rregullisht zhvillimin e tyre akademik. Pothuajse të gjithë të diplomuarit pranohen në universitete prestigjioze, përfshirë Oxbridge dhe Universitetet e Londrës LSE dhe UCL.

GCSE (13-15 vjeç)

Studentët fillojnë arsimimin e tyre në programin e arsimit të përgjithshëm, i cili përfshin deri në dhjetë lëndë. Në dispozicion janë: arti, biologjia, shkencat e biznesit, kimia, dizajni dhe teknologjia, drama dhe teatri, gjuha angleze dhe letërsia, teknologjia ushqimore, frëngjisht, gjeografi, gjeologji, histori, matematikë, qeverisje dhe politikë, shkenca mediatike, fizikë, shkenca fetare, Spanjisht, edukim fizik, etj. Shkolla ofron klasa shtesë angleze për studentët ndërkombëtarë.

A-levels (16 – 18 vjeç)

Në programin A-levels, për dy vitet e fundit, shkolla ofron mbi tridhjetë lëndë. Në vitin e parë studiohen 4 lëndë, të cilat përcaktohen në funksion të orientimit të ardhshëm profesional. Në vitin e dytë, tre nga lëndët e zgjedhura studiohen më në thellësi dhe në fund bëhen provimet, rezultatet e të cilave janë të nevojshme për t’u aplikuar në një universitet.

Akomodimi

Shkolla ka disa konvikte, të ndara për vajza dhe djem, të cilat ofrojnë kushte të shkëlqyera të jetesës. Djemtë e vegjël strehohen në Shtëpinë e Kembrixhit, në dhoma me 4 deri në 6 shtretër, dhe djemtë më të mëdhenj në moshë janë në Shtëpinë e Oksfordit në dhoma teke dhe dyshe. Vajzat jetojnë në Queens House. Konviktet kanë dhoma konvikti me TV, kompjuterë, bilardo dhe tavolina tenisi. Çdo shtëpi drejtohet nga një mbikëqyrës i cili është i disponueshëm për studentët në çdo kohë.

Aktivitete jashtëshkollore

Shkolla ofron një larmi sportesh siç janë: gjimnastikë, hokej në fushë, hark, atletikë, badminton, basketboll, kriket, golf, netball, futboll, softball, not, tenis, kërcim në trampolinë, pingpong, volejboll, peshëngritje, xhudo etj. Ekipet e shkollës janë fitues në disiplina të ndryshme të garave rajonale dhe kombëtare. Në kohën e lirë, secili student mund të marrë pjesë në një klub sipas interesave të tij personale sic janë: kori shkollor, klubi diskutues, trupa teatrore, punëtoritë për arte dhe zejtari, klubi i shahut, studio e vallëzimit dhe të tjera.

Bursa studimi

Shkolla jep bursa për studentët me rezultate të shkëlqyera akademike në muzikë dhe teatër

Informacione të përgjithshme

Vendndodhje: Croydon, Surrey: 9-12
Lloji: Shkollë private me konvikt: 9-12
Aeroporti më i afërt:Gatwick - 30 min. Heathrow - 1 h 30 min: 9-12
Mosha e nxënësve: 3-18 vjeç: 9-12
Mosha e nxënësve në konvikt: 11-18 vjeç: 9-12
Numri i përgjithshëm i nxënësve: 580: 9-12
Numri i nxënësve në konvikt: 140: 9-12
Numri i nxënësve të huaj:110: 9-12
Programe Akademike: 9-12
-GCSE: 9-12
-A-Levels: 9-12
Kërkesa për pranim për studentët e huaj: 9-12
•Referenca akademike me notat nga dy vitet e fundit: 9-12
•Provimet në anglisht, matematikë / mund të mbahen në zyrat e Integral: 9-12