Reddam House School | Integral

Reddam House School

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Reddam House është një shkollë tradicionale me konvikt. Kampusi mbulon një sipërfaqe prej 125 hektarësh, të vendosura në një park të madh të rrethuar nga pyje dhe liqene të bukur. Shkolla është e vendosur në periferi të qytetit historik tregtar të Wokingham, Berkshire. Qyteti më i afërt i madh në zonë është Reading, dhe Londra është rreth një orë larg. Kampusi është i vendosur në një ndërtesë madhështore të Viktorias dhe përfshin klasa moderne, klasa të shkencës, një bibliotekë, fusha sportive me dysheme astrotorfe, një pishinë 25 metra, një teatër me 350 vende, tre studio vallëzimi, një palestër, një studio muzikore dhe një qendër arti. Programi i specializuar Sfida dhe Zgjatja (CHEX) është një pjesë integrale e jetës shkollore, i cili synon të zhvillojë potencialin e plotë dhe të formojë një botëkuptim të gjerë dhe të menduarit analitik.

Programe akademike

Klasa 9 – 11 (GCSE)

Në vitet e para të shkollës së mesme, studiohet një numër i madh i lëndëve, në të cilat merren njohuri themelore në lëndët individuale, fitohen aftësi për mësim të pavarur, kuriozitet dhe zhvillohen pikat e forta të nxënësve.

A-levels

Shkolla ofron të dy lëndët tradicionale akademike të kërkuara nga universitetet, të tilla si: letërsia angleze, matematikë dhe matematikë më e avancuar, biologji, kimi, fizikë, histori, gjeografi, frëngjisht, spanjisht, shkenca kompjuterike dhe lëndë praktike si: arti dhe dizajni, aktrimi, vallëzimi , muzikë dhe edukim fizik. Përveç kësaj, mund të zgjidhen ekonomi, shkencë biznesi, psikologji dhe BTEC në sport. Studentët inkurajohen të punojnë në projekte, kualifikimet e të cilave vlerësohen kur aplikojnë në universitet. Ata fitojnë aftësi të reja për vetë-studim, punë ekipore, prezantim dhe planifikim.

Akomodimi

Jeta e konviktit ofron një shans për të bërë miqësi të qëndrueshme të vërtetë. Akomodimi është në dhoma teke dhe dyshe, disa kanë një banjo private. Ushqimi shërbehet në mensën e shkollës dhe ekziston mundësia për një menu diete.

Aktivitete jashtëshkollore

Shumica e studentëve marrin pjesë në aktivitete nën skemën Duka i Edinburgh, si dhe në Klubin Ushtarak (CCF), ku ata fitojnë aftësi praktike në ndihmën e parë, orientimin e hartave dhe mbijetesën. Ata mund të provojnë gatim, hipizëm, gjimnastikë ose aktrim, të mësojnë gjuhë të huaja, të bëjnë qeramikë, art, konstruktorë ose zanate.

Теаtri dhe Muzika

Studentët janë yjet e shfaqjes dhe nuk kursejnë asnjë energji, përpjekje dhe kohë për muzikë, teatër, valle dhe retorikë publike. Përgatitjet për marrjen e kualifikimit LAMDA ofrohen. Studentët përgatisin shfaqje të ndryshme, marrin pjesë në gara dhe festivale. Muzika dhe vallëzimi janë një pjesë integrale e jetës shkollore dhe ofrojnë një mundësi për të shprehur dhe zotëruar aftësi të ndryshme skenike. Për ata që shmangin vëmendjen, teatri ofron një mundësi për të mësuar më shumë rreth menaxhimit të skenës, ndriçimit, regjisë, tingullit, kostumeve. Shkolla ka një studio të madhe vallëzimi, dy salla më të vogla provimi dhe një shkollë muzikore me salla të shumta praktike. Të gjithë studentët inkurajohen të luajnë të paktën një instrument. Ekzistojnë grupe të ndryshme muzikore dhe instrumentale, nga xhazi dhe roku deri tek ansamblet e vargjeve dhe kori i dhomës.

Sporte

Veçanërisht sportet e njohura janë: rugby, hokej, futboll, kriket, netball, not, tenis, basketboll, golf, maratonë dhe xhudo. Ekipi i gjimnastikës ka çmime nga konkurset kombëtare dhe ndërkombëtare. Studentët mund të praktikojnë lundrim, Janji, hark etj.

Informacione të përgjithshme

Vendndodhja: Workingham: 9-12
Lloji: Shkollë private me konvikt: 9-12
Aeroporti më i afërt: Heathrow - 1 h: 9-12
Mosha e nxënësve: 11-18: 9-12
Mosha e nxënësve në konvikt: 11-18: 9-12
Numri i përgjithshëm i nxënësve: 500: 9-12
Numri i nxënësve në konvikt: 80: 9-12
Programe Akademike: 9-12
- GCSE: 9-12
- A-levels : 9-12
Kërkesa për pranim për studentët e huaj: 9-12
• Referencë akademike me notat nga dy vitet e fundit: 9-12
• Rekomandime nga një mësues: 9-12
• Provimet e hyrjes në anglisht dhe intervistë: 9-12
• Rekomandohet një vizitë në shkollë: 9-12