Queen Ethelburga’s College | Integral

Queen Ethelburga’s College

I themeluar në 1912, kolegji është vendosur në një sipërfaqe prej 100 hektarësh në një zonë rurale piktoreske në North Yorkshire dhe ofron disa nga mundësitë më të mira akademike në Evropë. Megjithëse nuk është selektiv, kolegji krenohet me rezultatet e larta të studentëve që janë mbi mesataren kombëtare dhe e rendisin atë në pesë shkollat ​​më të mira në Veri të Anglisë. Vitet e fundit shkolla ka bërë investime të mëdha në zhvillimin e objekteve.

Janë investuar më shumë se 45 mln GBP në modernizimin e konvikteve, zgjerimin e zonave të ngrënies dhe rekreative, laboratorëve shkencorë, është shtuar një ndërtesë të re me një sallë të madhe leksionesh me 140 vende, një teatër të pajisur plotësisht me 200 vende, një qendër mjekësore. Kuzhina bashkëkohore, dhoma e ngrënies, piceri, kafeteria dhe librari janë në dispozicion. Atraksioni kryesor është Qendra Mbretërore unike e Kuajve të Evropës me stalla për 80 kuaj, një arenë me madhësi olimpike dhe 10 hektarë lëndina për përdorim gjatë gjithë vitit. Kalërimi është shumë i përhapur dhe pothuajse 30% e studentëve e praktikojnë atë.

Disa nga të diplomuarit vazhdojnë studimet për një kualifikim nga Shoqata Britanike e Instruktorëve të Asistentëve të Kuajve (BHSAI) dhe Menaxhimit të Kuajve.

Akomodimi

Kolegji ofron akomodim unik modern. Çdo kat ka dhoma të përbashkëta, kuzhina komode të pajisura plotësisht dhe ambiente lavanderie. Akomodimi është në dhoma me 1 deri në 4 shtretër, secila me telefon të drejtpërdrejtë, TV plazma me 20 programe satelitore, DVD dhe player muzikor, frigorifer, ajër të kondicionuar dhe banjo private.

Aktivitete jashtëshkollore: Janë veçanërisht të njohura aktivitetet si rugby, futboll, skermë, kanotazh, sportet ushtarake të aplikuara dhe aktivitetet e përfshira në skemën e Dukës së Edinburgut. Shumë studentë marrin pjesë në klubin e polos të sapoformuar. Ka interes të madh në klubet e vallëzimit, teatrit dhe debateve.

Sporte: Kolegji ka një pishinë, sallë pritjeje, sauna, dhomë me diell, një palestër të pajisur plotësisht me 12 simulues të ndryshëm, pesë fusha tenisi të ndriçuara që mund të përdoren gjatë gjithë vitit, dhe një fushë netball .

Informacione të përgjithshme

Programet Akademike
GCSE (13-15 vjeç)
IGCSE (14-15 vjeç)
A-levels (16 – 19 vjeç)
Kurse profesionale
Bursa studimi
Fondacioni i Bamirësisë Familja Martin shpenzon rreth 3 milion Paund çdo vit për bursa. Bursat variojnë nga 25 deri në 50% të tarifës.