Oxford Sixth Form College

➽ OXFORD SIXTH FORM COLLEGE

 

➤ Historia dhe përshkrim i shkurtër
Oxford Tutorial College është një kolegj I pavarur i specializuar në A-Level dhe GCSE. Gjatë viteve shkolla ka krijuar një reputacion të shkëlqyer për të siguruar përgatitjen efektive për provimet publike. Kolegji ndodhet në King Edward Street, në zemër të zonës universitare. Përveç sallave të mësimdhënies, ka një bibliotekë të pajisur me tekstet shkollore esenciale dhe materialeve referenciale. Studentët gjithashtu kanë një koleksion të konsiderueshëm të testeve të mëparshme, programeve dhe një makinë fotokopje, sallë IT, ku nxënësit janë në gjendje të hyjnë në internet nëpërmjet një lidhje të shpejtë broadband. Rrjeti WIFI operon në të gjithë ambientet. Kolegji ofron një mjedis krejt të ndryshëm me atë të një shkolle tradicionale. Mësimdhënia është interaktive dhe jo-formale. Mbështetja e dhënë nga tutorët dhe pjesa tjetër e stafit akademik fokusohet në mënyrë të veçantë në nevojat individuale dhe stilet e mësimit. Çdo nxënës merr element të shkollimit një-për-një (one-toone) si pjesë e programit të tyre mësimor. Studentët janë të inkurajuar në çdo faze për të marrë pjesë aktive në procesin e të mësuarit.
➤ Programe Akademike

✢ GCSE

Programi një vjeçar GCSE u mundëson nxënësve jo vetëm kualifikimet e kërkuara për të vazhduar studime më të avancuara në Mbretërinë e Bashkuar, ose jashtë shtetit, por edhe për të fituar aftësitë thelbësore akademike që ata kanë nevojë për të kryer me sukses të studimet e tyre të mëtejshme. Planprogrami përfshin një program GCSE thelbësor të matematikës, gjuhës angleze, Informacion dhe Teknologji e Komunikimit, Shkencë dhe Studimet e Biznesit ç’ka çon tek dhënia e pesë kualifikimeve GCSE. Mësimet mbështetëse shtesë jepen në përgatitjen e gjuhës angleze akademike dhe IELTS.
✢ A-level

A-Level ju ofron studentëve ndërkombëtarë një mësimdhënie të shkëlqyer, nga mësues me përvojë në A–Level. Nxënësit kanë klasa të reja të gjuhës angleze ku studentët mësojnë anglishte akademike dhe mësojnë sesi të marrim shënime, shkruajnë ese, të bëjnë prezantime si dhe lëndë specifike, punë me fjalorin dhe përgatitje për IELTS. Shkolla ofron pesë degë të ndryshme, në varësi të asaj që studenti do të donte të studionte.
✢ University Foundation

Kursi University Foundation është projektuar për t’i dhënë studentëve ndërkombëtarë mbështetjen që u duhet për të aplikuar me sukses për programet e biznesit me orientim në shkallë profesionale në universitetet e Mbretërisë së Bashkuar. Kursi mbulon pesë fusha kryesore: gjuhë angleze, Biznes, Matematikë, TIK, Studime në Britaninë e Madhe. Nxënësit zgjedhin dhe dy lëndë nga specializimet në vijim: Kontabilitet, Мarketing, Menaxhim, Drejtësi, (etika, Kuptimi biznesit, Biznes dhe mjedisi ekonomik të biznesit ndërkombëtar,programe kompjuterike për menaxhimin financiar)

✢ Programi Përgatitja Akademike (APP)

Programi Përgatitja Akademike (APP) është projektuar për t’u dhënë studentëve ndërkombëtarë përkrahjen që nevojitet për të siguruar suksesin që ata të fillojnë studimet e tyre akademike. Kursi APP ofron një program mësimor të detajuar, të dobishëm dhe interesant për përgatitjen e studentëve, duke ofruar stile të ndryshme të të mësuarit me të cilat do të përballen në studimet e tyre të ardhshme. Nxënësit studiojnë module kryesore së bashku me modulet e provimit ç’ka I ndihmonë ata për të zhvilluar gjuhën dhe aftësitë e të mësuarit të pavarur.
➤ Aktivitetet Jashtëshkollore

✢ Aktivitete Social-Kulturore dhe Vizitat

Një numër aktivitetesh organizohen, sipas kërkesës, duke përfshirë vizitat në teatër, në galerit e artit në Oxford, Londër dhe Stratford, debate, muzikë, art dhe klube të filmit, të cilat zhvillohen rregullisht. Nxënësit inkurajohen gjithashtu që të marrin pjesë në jetën e pasur kulturore të Oksfordit të bashkohen në klube të ndryshme dhe shoqëri të cilat janë të hapura për ta, duke përfshirë Oxford Union Society.

✢ Sportet

Basketbolli dhe futbolli janë ndër më të popullarizuarat dhe ndeshjet zhvillohen gjatë fundjavës ose në mbrëmje. Një sallë sportive është e rezervuar çdo javë për badminton, basketboll dhe pingpong. Nxënësit që dëshirojnë të luajnë regbi, hokej, LaCrosse apo ndonjë sport tjetër i cili luhet në ekipe të tilla si vozitje, regjistrohen në klubet e qytetit ose klubet universitare.
➤ Akomodim

✢ Rezidencat e pavarura (për moshën 18+)

Kolegji ka një rezidencë studentësh pranë qendrës së qytetit, që përbëhet nga trembëdhjetë dhoma gjumi dhe studimi të stilit suite. Një kuzhinë dhe sallë pritjeje e madhe dhe e pajisur ju jep studentëve hapësirën sociale të duhur. Këto rezidenca janë në dispozicion për nxënësit të cilët dëshirojnë të kujdesen për veten e tyre.

✢ Rezidencat gjysëm të pavarura (për moshën 18+)

Për studentët të cilët janë të gatshëm për më shumë pavarësi, por jo gati të gatuajnë për veten e tyre, rezidencat gjysëm të pavarur ofrojnë një zgjidhje të përkryer. Studentët kanë dhoma gjumi dhe dhoma studimi personale në shtëpi me standarte të larta, me pesë ose tetë dhoma, me një distance që përshkohet në këmbë largë nga kolegji. Disa dhoma janë të stilit suite.

✢ Rezidencë me mbikëqyrje (për moshat 15-17)

Një rezidencë unike dhe elegante. Ju siguron studentëve një dhomë gjumi e studimi brënda një suite me dy apo tre dhoma gjumi. Çdo rezidencë ka edhe dhomën e ndjenjes së saj, kuzhinë dhe banjo.

✢ Familjet pritëse (për moshën 15+)

Studentët që jetojnë në familje kanë një dhomë gjumi dhe studimi personale, me vaktet mëngjes dhe darkë te siguruara nga familja. Disa prej këtyre shtëpive ofrojnë orendi për studentët që duan të gatuajnë ushqimin e tyre.