Oxford Sixth Form College | Integral

Oxford Sixth Form College

Oxford Sixth Form College është një kolegj privat i specializuar në A-Level, GCSE dhe BTEC. Gjatë viteve shkolla ka krijuar një reputacion të shkëlqyer për të siguruar përgatitjen efektive për provimet publike. Kolegji ndodhet në King Edward Street, në zemër të zonës universitare. Përveç sallave të mësimdhënies, ka një bibliotekë të pajisur me tekstet shkollore esenciale dhe materiale referenciale. Studentët gjithashtu kanë një koleksion të konsiderueshëm të testeve të mëparshme, programeve dhe një makinë fotokopje, sallë IT, ku nxënësit janë në gjendje të hyjnë në internet nëpërmjet një lidhje të shpejtë broadband. Rrjeti WIFI operon në të gjithë ambjentet. Kolegji ofron një mjedis krejt të ndryshëm me atë të një shkolle tradicionale. Mësimdhënia është interaktive dhe jo-formale. Mbështetja e dhënë nga tutorët dhe pjesa tjetër e stafit akademik fokusohet në mënyrë të veçantë në nëvojat individuale dhe stilet e mësimit. Çdo nxënës merr element të shkollimit një-për-një (one-to one) si pjesë e programit të tyre mësimor. Studentët janë të inkurajuar në çdo faze për të marrë pjesë aktive në procesin e të mësuarit.

Aktivitetet: Një numër aktivitetesh organizohen, sipas kërkesës, duke përfshirë vizitat në teatër, në galerit e artit në Oxford, Londër dhe Stratford, debate, muzikë, art dhe klube të filmit, të cilat zhvillohen rregullisht. Nxënësit inkurajohen gjithashtu që të marrin pjesë në jetën e pasur kulturore të Oksfordit të bashkohen në klube të ndryshme dhe shoqëri të cilat janë të hapura për ta, duke përfshirë Oxford Union Society.
Sportet: Basketbolli dhe futbolli janë ndër më të popullarizuarat dhe ndeshjet zhvillohen gjatë fundjavës ose në mbrëmje. Një sallë sportive është e rezervuar çdo javë për badminton, basketboll dhe pingpong. Nxënësit që dëshirojnë të luajnë regbi, hokej, LaCrosse apo ndonjë sport tjetër i cili luhet në ekipe të tilla si vozitje, regjistrohen në klubet e qytetit ose klubet universitare.
Nxënësit e Oxford Sixth Form College flasin për mjedisin e kolegjit si një vend i ngrohtë, miqësor dhe shumë mikpritës. Si në klasë në kolegj ose në akomodimin në konvikt, i gjithë stafi jep udhëzime dhe mbështetje të mrekullueshme për të siguruar që studentët të kënaqen dhe të arrijnë qëllimet e tyre personale dhe akademike.

Akomodim:
– Rezidencat e pavarura (për moshën 18+): Kolegji ka një rezidencë studentësh pranë qendrës së qytetit, që përbëhet nga trembëdhjetë dhoma gjumi dhe studimi të stilit suite. Një kuzhinë dhe sallë pritjeje e madhe dhe e pajisur ju jep studentëve hapësirën sociale të duhur. Këto rezidenca janë në dispozicion për nxënësit të cilët dëshirojnë të kujdesen për veten e tyre.
– Rezidencat gjysëm të pavarura (për moshën 18+): Për studentët të cilët janë të gatshëm për më shumë pavarësi, por jo gati të gatuajnë për veten e tyre, rezidencat gjysëm të pavarur ofrojnë një zgjidhje të përkryer. Studentët kanë dhoma gjumi dhe dhoma studimi personale në shtëpi me standarte të larta, me pesë ose tetë dhoma, me një distance që përshkohet në këmbë largë nga kolegji. Disa dhoma janë të stilit suite.
– Rezidencë me mbikëqyrje (për moshat 15-17): Një rezidencë unike dhe elegante. Ju siguron studentëve një dhomë gjumi e studimi brënda një suite me dy apo tre dhoma gjumi. Çdo rezidencë ka edhe dhomën e ndjenjes së saj, kuzhinë dhe banjo.
– Familjet pritëse (për moshën 15+): Studentët që jetojnë në familje kanë një dhomë gjumi dhe studimi personale, me vaktet mëngjes dhe darkë të siguruara nga familja. Disa prej këtyre shtëpive ofrojnë orendi për studentët që duan të gatuajnë ushqimin e tyre.

Informacione të përgjithshme

Grup mosha: 15-19
Numri i nxënësve: 210
Numri i nxënësve me konvikt: 140
Numri i nxënësve të huaj: 130

Programet Akademike:
- GCSE
- A-levels
- BTEC
- University Foundation Year
- Programi Përgatitja Akademike (APP)

Kërkesat për studentët e huaj dhe provimet e pranimit:
- IELTS 5. 5
- Listë notash
Oxford Sixth Form College ofron disa bursa deri në 40% të tarifave të shkollimit për programet A-Level ose BTEC.
Këto bursa janë të disponueshme për studentët të cilët tregojnë potencial dhe ambicie në keto fusha:
• Mjekësi
• Stomatologji
• Shkenca veterinare
• Inxhinieri
• Ligj
• Art (Pikturë , Tekstile, Fotografi)
• Biznës