Notre Dame International High School Paris | Integral

Notre Dame International High School Paris

Rreth shkolles: Notre-Dame eshte nje shkolle e mesme ndërkombëtare, e cila përgatit nxenesit për te patur sukses në shoqërinë globale, duke ofruar një arsim ne sistemin amerikan dhe IB në Francë, bashke me udhëzime gjithëpërfshirëse të gjuhës frënge dhe mundësi shkëmbimi kulturor.

Ata ofrojne sistem akademik dygjuhësh, per klasat 10 deri 12 dhe është i përbërë nga studentë ndërkombëtarë nga e gjithë bota. Ky program ndërkombëtar prezanton një mundësi emocionuese për folësit jo-francezë te gjuhes frenge, për të mësuar gjuhën dhe kulturën frënge ndërsa marrin pjesë në një kurrikul amerikane në anglisht. Madhësitë e klasave jane të vogla dhe lejojnë kurrikulën sfiduese me të mësuarit të individualizuar, të gjitha brenda një ambienti të pasur ndërkombëtarisht.

Notre-Dame u bë një Shkollë Botërore e IB në Francë në Qershor 2018, me studentët e parë që u diplomuan me një Program të Diplomës IB në Qershor 2020.

Aktualisht, 30-50 studentë regjistrohen në programin ndërkombëtar të Notre-Dame Les Oiseaux çdo vit. Rreth 10% e këtyre studentëve janë vendas ndërsa 90% janë ndërkombëtarë. Studentët ndërkombëtarë jane nga mbi 20-22 vende të botës.

Akomodimi: shkolla ofron opsionet e akomodimit ne familje pritese dhe ne konvikt (mbi 15 vjec). Konvikti është i përshtatshëm për studentët që dëshirojnë të ndajnë jetën e tyre të përditshme me shokët e tyre të klasës, ata qe pelqejne jeten në komunitet dhe aktivitetet e përbashkëta dhe ata qe janë të respektueshëm ndaj stafit te konviktit, si dhe ndaj orarit dhe rregullave te konviktit. Ata janë të pavarur dhe mjaft të pjekur për të menaxhuar jetën e tyre të përditshme dhe studimet e pavaruara. Kampusi ka internet të disponueshëm në bibliotekë, klasa, dhoma kompjuteri dhe laboratorë. Ndërtesa e konviktit ofron dhoma dyshe, me tualete të përbashkëta. Studentët që luajnë një instrument muzikor mund të ketë mundësinë për mësime individuale me një mësues muzike. Ofrohen shërbime lavanderie.

Informacione të përgjithshme

Programet:
- International Baccalaureate (IBDP)
- Diploma Amerikane ( US High School Diploma)