North Broward Prep School | Integral

North Broward Prep School

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Shkolla u themelua në vitin 1957. Ajo po zhvillohet dhe zgjerohet vazhdimisht dhe aktualisht pranon një numër të madh studentësh të huaj nga e gjithë bota. Shkolla përfshin dy kampe me sipërfaqe 80 hektarë, 15 milje në veri të Fort Lauderdale, Florida. Kampusi Grek i Coconut përfshin 15 ndërtesa dhe kampusi Coral Springs tre ndërtesa. Në dispozicion të studentëve janë: studiot e artit, studio e vallëzimit dhe muzikës, laboratorët shkencorë, dhomat e kompjuterave, dy biblioteka, fusha basketbolli, katër pishina, palestra, pista e atletikës, pesë fusha tenisi, stadiumi i ndriçuar dhe shesh lojërash për bejsboll.

Programe akademike

Ofrohet një program i ekuilibruar, që plotëson kriteret e diplomimit. Kërkohen minimumi 24 kredite dhe 100 orë shërbim në komunitet. Kurrikula përfshin: 4 vjet matematikë, përfshirë algjebër; anglisht; shkencat shoqërore si lëndë e detyrueshme; 3 vjet kimi, fizikë dhe biologji; niveli 3 në një gjuhë të huaj ose niveli 2 në dy gjuhë të huaja; 6 semestra të arteve të bukura; 2 semestra sporte (vallëzimi, palestër); 1 tremujor i edukimit shëndetësor dhe zhvillimit personal.

Akomodimi

Konviktet janë të rehatshme dhe ofrojnë dhoma me dy, tre dhe katër shtretër, për vajza dhe djem që jetojnë në ndërtesa të ndara. Ka katër dhoma ngrënie, një lokal, si dhe zona të përbashkëta për studim dhe pushim.

Aktivitete jashtëshkollore

Aktivitetet jashtëshkollore përfshijnë klube krijuese të shkrimit, shahun, gjuhën dhe kulturën kineze, klubet e debateve, ekologjinë, modelin e Kombeve të Bashkuara, lidhjet multikulturore, baletin. Studentët mund të angazhohen në një shumëllojshmëri të sporteve: bowling, basketboll, baseball, skermë, futboll, golf, hokej mbi akull, lacrosse, rugby, softball, tenis, not, vrapim, volejboll, hipizëm etj.

Informacione të përgjithshme

Vendndodhja: Florida: 9-12
Lloji: Shkollë private me konvikt: 2000
Aeroporti më i afërt: Hollywood, Fort Lauderdale: 35
Numri i përgjithshëm i nxënësve: 1650 : 50
Mosha e nxënësve: 3-18 vjeç. Programe Akademike - AP - IB: 9-12
Kërkesa për pranim për studentët e huaj: 9-12
• Referencë akademike me nota nga vitet e fundit: 9-12
• Rekomandime nga drejtori dhe dy mësues: 9-12
• Certifikatë në anglisht: 9-12
• Provimet e hyrjes dhe intervistat: 9-12