Liverpool College

Liverpool College ndodhet 6,5 km larg qendres se Liverpool. Qyteti eshte qender administrative e komitetit Merseyside ne veri-peendim te Anglise dhe ka fituar nje njohje nderkombetare fale grupit muzikor “The Beatles” dhe fale ekipit te futbollit me po te njejtin emer. Shkolla me nje hapesire pre 26 ha ndodhet ne nje zone me pyje shume afer me nje nga parqet me te njohura te qytetit. Kolegji ka transport te vetin nepermjet autobuzave te cilet lehtesojne transportin ne objektet historike dhe kulturore te qytetit.

Ne Liverpool College nxenesit kane mundesi te vlersojne potencialin e tyre . Kolegji njihet per arritjet e nxenesve te vet qe nga themelimi ne vitin 1840 e deri me sot. Gjate procesit mesimor perdoren praktikat me te mira arsimore, cka e ben Liverpool College nje nder shkollat me te mira dhe me prestigjoze te zones. Ndertesa eshte e tipit viktorian dhe ka klasa komode, studio, arti, biblioteke, laborator shkencore, piste atletizmi, fushe tenisi, salle gjimnastike, fitness, kercim, teater etj.