Call us
00355 422 52 065

Leysin American School LAS

Leysin American School (LAS) eshte themeluar ne vitin 1960 nga Fred Zigfrid Ott dhe eshte nje nga shkollat kryesore internacionale te Zvicres. Shkolla eshte akredituar nga Shoqata e Shkollave dhe Kolegjeve te Shteteve Qendrore te SHBA, nga Komiteti I Shkollave Internacionale i Brianise se Madhe dhe Organizata Internacionale e Standartizimit (ISO) 9001:2000. Atmosfera internacionale dhe perfshirja sociale e nxenesve ne klube te ndryshme interesash, ekskursione edukative dhe aktivitete sportive perbejne premise te nje edukimi te mire dhe zhvillimi individual.

 

Nje pjese e mire e te diplomuarve pranohen ne universitete prestigjoze si Harvard, Cornwell, Yale, Staansford, Manchester etj. Cdo vit ne LAS studiojne nxenes nga mbi 50 shtete ku shumica jane nga SHBA dhe kombesite e tjera perbejne pothuajse 8% te numrit total te nxenesve. Baza shkollore, e perbere na 10 ndertesa, ndodhet ne pjesen franceze te Zvicres, ne stacionin dimeror te famshem Leysin 1300 m i larte dhe me nje pamje mahnitese. Nxenesit kane ne dispozicion klasa per eksperimente shkencore, salle kompjuterash, internet wireless, bibilioteke me multimedia, salle koncertesh, studio design, salle sporti, terren per squash, qender mjeksore, agjensi udhetimi per ekskursione etj.