Leman Manhattan Prep School | Integral

Leman Manhattan Prep School

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Shkolla u themelua në vitin 2005, dhe në Shtator 2010 u hap kampusi modern i shkollës së mesme, i cili mbulon një sipërfaqe prej 20,000 m2 dhe përfshin Ndërtesën Cunard, të vendosur në Manhattan, që është zona më e njohur financiare e Nju Jorkut, e njohur si “Big Apple”. Shkolla ofron pamje të mrekullueshme panoramike nga porti, Statuja e Lirisë dhe rrokaqiejt e qytetit të Nju Jorkut. Kampusi përfshin studiot e muzikës dhe artit, laboratorë kompjuterësh, një teatër me 400 vende, një lokal, një palestër dhe një pishinë me madhësi olimpike. Shkolla ofron një mjedis ndërkombëtar mësimi që frymëzon një arsim të mirë, duke edukuar pavarësi, besim dhe të menduarit kritik. Shkolla ofron programe inovative të shkëmbimit, seminare dhe aktivitete krijuese që zhvillojnë aftësi drejtuese dhe ku studentët ndjehen si qytetarë të botës, të përgatitur për sfidat e shekullit XXI. Puna në projekte është një mundësi unike për të zgjeruar njohuritë jashtë klasës, për të fituar përvojë dhe për të marrë pjesë në aktivitete të ndryshme të shërbimit në komunitet dhe programe bamirësie. Edukimi në klasa të vogla i nxit nxënësit të zhvillojnë interesa dhe të ndjekin qëllimet e tyre, të marrin pjesë aktive në zhvillimin e komunitetit shkollor, të mësojnë të zgjidhin probleme, të mendojnë në mënyrë kritike. Për secilin student përgatitet një plan individual për zhvillimin personal. Në klasat e larta të shkollës së mesme të gjithë nxënësit janë të ndarë në grupe prej 8-12 personash që kanë një mentor të përbashkët akademik i cili monitoron përparimin e secilit dhe përgatit rekomandime. Secili grup ka takime ditore.

Akomodimi

Studentët jetojnë në apartamente moderne, luksoze të vendosura në Walt Street në një ndërtesë mbresëlënëse apartamentesh, vetëm një shëtitje të shkurtër larg nga shkolla dhe afër ndërtesave kryesore dhe mjeteve të transportit. Secili apartament ka kuzhinën e tij, banjën, zonën e studimit dhe sistemin e sigurisë së teknologjisë së lartë. Studentët gëzojnë pajisje të tilla si lavanderi, pastrim dhe tre vakte në ditë të përgatitura nga një kuzhinier.

Aktivitete jashtëshkollore

Arte: Studentët kanë një zgjedhje midis fotografisë, pikturës, kolazheve, qeramikës, skulpturës, shtypjes dhe përpunimit të drurit. Nxënësi i Shkollës Leman ka mundësinë të marrë pjesë në disa nga 45 ekipe sportive, nga basketbolli, golfi, tenisi, pingpongu, softballi, bejsbolli, volejbolli dhe noti. Me qasje në dy pishina të mbyllura, një mur ngjitjeje dhe një palestër, studentët kanë gjithçka që iu duhet për të paraqitur më të mirën e tyre.

Kërkesat e pranimit:

Referencë akademike me nota nga vitet e fundit
Rekomandime nga drejtori dhe dy mësues
Certifikatë në anglisht
Provimet e hyrjes dhe intervistat

Informacione të përgjithshme

Vendndodhja: New York: 9-12
Lloji:  Shkollë private me konvikt: 2000
Aeroporti më i afërt: New York - 38 min: 35
Numri i përgjithshëm i nxënësve: 800: 50
Numri i nxënësve në konvikt: 100

Programe Akademike:
-              AP (advanced placement)
-              IB