Ecole de Tersac | Integral

Ecole de Tersac

Historia dhe përshkrim i shkurtër

Shkollat Tersac janë shkolla private me konvikt që i përkasin grupit arsimor Diderot dhe kanë një traditë të gjatë mësimi në sistemin arsimor francez. Bazat e shkollës janë të vendosura në rajone të ndryshme të vendit, në qytete të qeta, të rrethuar nga monumente të bukura natyrore.

Në Tersac, studentët janë të përgatitur për përgjegjësitë dhe sfidat e botës moderne.

Shkolla në Normandi është e vendosur në afërsi të Tréport, një vendpushim bregdetar në brigjet e Atlantikut, një orë e gjysmë nga Parisi. Ndërtesa e shkollës bën përshtypje me arkitekturën e saj antike. Kampusi ndodhet në një sipërfaqe prej 11 hektarësh, mes parqeve të gjelbërta. Ndërtesa kryesore është e vendosur në një kështjellë të bukur, duke ruajtur frymën e kohërave të kaluara historike, e cila është rinovuar dhe modernizuar sipas tendencave moderne. Nxënësit e Tersac kanë një mundësi të shkëlq.

Programe akademike

Shkolla ndjek kurrikulën frënge dhe të gjitha lëndët mësohen në frëngjisht. Ekziston një mundësi për të studiuar frëngjisht shtesë si gjuhë e huaj, e cila ka për qëllim të ndihmojë studentët ndërkombëtarë. Studentëve u ofrohet mundësia që të studiojnë dhe përgatiten për çertifikatat gjuhësore: TOEFL, CAMBRIDGE, DELF dhe DELE.

Programi francez

Programi ka dy nivele: Kolegji – mbulon periudhën nga klasa e 6-të (11 vjeç) në 14 vjeç dhe Liceu – nga viti i dytë (15 vjeç) deri në të fundit (17 vjeç).

Studentët përgatiten për diplomën Franceze të Baccalaureate, të cilën e marrin në përfundim të maturës pas provimeve të kaluara. Lloji i Baccalaureate Franceze është një program me tre fusha kryesore: letërsi, shkenca ekzakte; ekonomia dhe shkencat shoqërore. Ekzistojnë gjithashtu udhëzime të llojit Baccalaureate Teknologjik Francez: STMG (Marketingu Shkencor dhe Teknologjik dhe Menaxhimi) dhe STD2A (Shkencë dhe Teknologji në fushën e Dizajnit dhe Arteve të Aplikuara).

Rëndësi e veçantë i kushtohet gjuhës së huaj, me theks në mësimin e një gjuhe të dytë të huaj. Trajnim intensiv ofrohet në: anglisht, spanjisht, gjermanisht, italisht, rusisht, mandarin.

Shkolla Tersac në Normandi ofron mundësinë për tu specializuar në teknologjinë dixhitale dhe të lartë. Përmes veprimtarive jashtëshkollore pasdite, studentët njihen me botën e shkencës dhe teknologjisë së informacionit. Nxënësi i Tersac mund të pilotojë dronët, të eksperimentojnë në laboratorin e sistemeve të kontrollit dixhital. Në dispozicion të tyre janë zyra të specializuara për komunikim dhe teknologji informacioni, të pajisura me multimedia, kompjuterë dhe programe kompjuterike për dizajn 3D, printerë 3D dhe komploterë, pajisje video, etj., ku mund të programojnë dhe përpunojnë imazhe video.

Akomodimi

Të gjitha konviktet e shkollave Tersak janë të vendosura në ndërtesa të jashtëzakonshme që sjellin një frymë dhe atmosferë unike. Në shkollën në Normandi, studentët jetojnë në bazat e kështjellës, me dhoma për djem dhe vajza të ndara. Edukatorët monitorojnë dhe sigurojnë sigurinë dhe qetësinë e fëmijëve. Akomodimi është në dhoma me gjashtë shtretër, në të cilat studentët ndahen sipas moshës. Secili student ka një hapësirë të veçantë personale, të caktuar dhe të pajisur për të: shtrat, dollap, tavolinën dhe karrigen. Banjat janë në katin e poshtëm. Bordi i plotë është i siguruar. Çdo student është përgjegjës për mbajtjen e rregullt të vendit ku ai / ajo jeton dhe një kontroll i bëhet çdo mëngjes para shkollës.

Sporte

Shkolla u ofron maturantëve të saj mundësinë për tu marrë me aktivitete si badminton, bejsboll, basketboll, ngjitje, vallëzim, futboll, golf, hipizëm, rugby, pingpong, tenis, atletikë, volejboll dhe turizëm.

Informacione të përgjithshme

Vendndodhja: Tréport, Normandi: 9-12
Lloji: Shkollë private me konvikt: 9-12
Aeroporti më i afërt: Paris - 1 orë e 30 minuta : 9-12
Mosha e nxënësve: 11-18 vjeç : 9-12
Programe Akademike: 9-12
Matura Franceze (French Baccalaureate) : 9-12