Tersac En Aquitaine | Integral

Tersac En Aquitaine

Rreth shkolles: Tarsac eshte nje shkolle e mesme e pavarur e themeluar ne vitin 1964 ne vendin e quajtur Meilhan-sur-Garonne, nje ore larg nga Aeroporti Nderkombetar Merignac. E vendosur ne jug-perendim te Frances ndermjet Bordeaux dhe Toulouse, shkolla gezon privilegjin e te qenurit ne nje zone piktoreske larg stresit urban. Si nje nga shkollat e pakta franceze qe ofrojne konvikt per femijet nga klasa e 7 deri ne ate te 13, Tarsac pozicionohet si nje institucion me persosmeri ne edukim me rezultate 100% ne A-Levels. Eshte shkolle tradicionale dhe me cilesi, duke qene nje lider ne pedagogjine inovative, balanca e deshiruar mes studimeve serioze dhe aktiviteteve sportive, kulturore, klubeve te ndryshme etj, i bejne studentet e Tarsac te gjithenashem dhe te permbushur.

Akomodimi: Në Tersac, studentët qëndrojnë në ndërtesa të jashtëzakonshme (kështjella, shtëpi të klasës së mesme dhe shtëpi) dhe kanë një sipërfaqe që mbulon disa hektarë. Konviktet dhe hapësirat e jetesës mbikëqyren nga përgjegjësit e konvikteve, të cilët sigurojnë rendin e mirë të gjërave dhe sigurojnë që të gjithë të kenë një sjellje të qetë dhe të disiplinuar. Dhomat janë të dizajnuara për të akomoduar maksimalisht 6 persona dhe të organizuar sipas grupmoshave. Në këto, secili student ka një hapësirë ​​të përkushtuar dhe të pajisur në mënyrë të përkryer: shtrat, dollap për veshjet, tavolinë, karrige etj. Secili nxënës është përgjegjës për hapësirën e tij dhe secila dhomë duhet të jetë e rregulluar siç duhet: një inspektim kryhet çdo mëngjes para se nxënësit të shkojnë në klasë.

Informacione të përgjithshme

Programet:
- French Baccalaureate
- Summer school (French)