Chase Grammar School

Chase Grammar School eshte nje shkolle private e themeluar ne vitin 1979 ne nje ndertese te vjeter te vitit 1879 me vendndodhje ne Cannok ndermjet kodrave te rajonit Stafordshire. Shkolla ndodhet jo shume larg stacionit te trenit dhe te autobusit ne Cannok, te vendosura ndermjet Regly dhe Birmingham. Aeroportet me te aferta jane Manchester dhe Birmingham. Shkolla eshe moderne dhe ofron arsimim cilesor.

Programi shkollor kombinon pergatitjen teorike me nje numer te madh aktivitetesh jashteshkollore. Ne Chase pranohen nxenes te moshave te ndryshme duke filluar qe nga arsimi fillor deri tek ai i mesem. Profesoret mbikqyrin nxenesit gjate gjithe qendrimit deri ne regjistrimin ne universitet. Qellimi kryesor eshte zhvillimi I potencialit te plote te cdo nxenesi. Te rinjte motivohen te punojne me kembengulje, ndersa perpjekjet e tyre vlersohen dhe shperblehen.