Cardiff Sixth Form College

➽ CARDIFF

 

➤ Historia dhe përshkrim i shkurtër
Cardiff Sixth Form College (CSFC) ka një reputacion akademik të përsosur që kryeson vëndet e para në Britaninë e Madhe për rezultatet e nxënësve në provimet A-levels. Në vitin 2016, 99% e nxënësve u vlerësuan me A* – B, me 93% A * -A. Nxënësit kanë privilegjin të marrin leksione nga një staf akademik shumë i kualifikuar, të cilët me eksperiencën e tyre shumë vjeçare, i japin një mbështetje të veçantë nxënësve në proçesin e zgjedhjes dhe aplikimit në universitet. Një nga qëllimet kryesore të shkollës është t’ju sigurojnë nxënësve një mjedis të sigurtë, ku mund të zhvillojnë potencialin e tyre dhe të arrijnë rezultate maksimale. Shkolla krenohet me zhvillimin profesional të nxënësve të saj, të cilët gjithmonë pranohen në degët më të kërkuara të universiteteve më prestigjoze, duke përfshirë Oxbridge. Programet shtesë që shklolla ofron dhe eksperienca profesionale e fituar nëpërmjet praktikave të ndryshme janë çelësi drejt një karriere të suksesshme. CSFC disponon një staf të mirëorganizuar me profesorë, të cilët ndihmojnë në integrimin e nxënësve me jetën në kampus. Në klasat me nxënës më të vegjël në moshë, mënyra e mësimdhënies dhe aktivitetet e ndryshme jashtëshkollore, janë një garanci për prindërit për investimet e bëra. Gjatë proçesit mësimor nxënësit këshillohen të përdorin kohën e tyre në mënyrë sa më efikase. Ata do të fitojnë aftësi intelektuale, negocimi, të menduarit kritik, do të përgatiten për provimet dhe të mësuarit në mënyrën e duhur. Në fund të çdo semestri do të jepen provime, ndërsa pjesëmarrja aktive gjatë mësimit kontribuon në notën përfundimtare. Kompleksi shkollor ka një sipërfaqe prej 4 hektarësh dhe përfshin klasa modern me tabela të bardha, internet Wi-Fi, salla muzike me piano dhe instrumente të ndryshme muzikore, salla multimedia me video e DVD, dy laboratorë kimie, nje laborator fizike dhe bibliotekë me më shumë se 28000 libra.
➤ Akomodimi
Të gjithë studentët akomodohen në Student Castle, e cila ndodhet pranë kolegjit. Ndërtesa përbëhet nga 148 dhoma teke, të mobiluara me shije nga arkitekt të ndryshëm. Të gjitha dhomat përveç arredimit,janë të pajisura me orenditë kryesore si: krevat dopio, kuzhinë + pajisje të guzhinës, tualet më vete. Gjithashtu ka edhe 41 banesa të tjera në formë studio ku edhe këto përveç arredimit, janë të pajisura me orenditë kryesore të kuzhinës, dhomë ndenieje e përbashkët, hapësirë për të luajtur bilardo etj.
➤Aktivitete jashtëshkollore
Aktivitetet jashtëshkollore janë të menduara e organizuara në mënyrë që të plotësojnë përgatitjen e nxënësve në pranimin e universiteteve më me emër. Shkolla ofron një larmishmëri grupesh si: Grupi i inxhinierëve të rinj, ambasadori I mirësjelljes, kurs për ndihmën e parë, grupi i shkencës dhe teknologjisë, grupe mode, kulture, debate, shkollë vere ku përfshihen edhe projekte kërkimi me doktorë ose shkencëtarë, kryerja e një autopsie, vizita në panaire arsimimi. Kompleksi sportiv përfshin 5 fusha tenisi, fusha basketbolli, volejbolli dhe futbolli, 2 salla kërcimi modern, sallë baleti, 3 pishina, palestër dhe sallë gjimnastike. Duke pasur David Lloyds si trajnerë, sporti zë një pjesë shumë të rëndësishme në jetën e çdo nxënësi të Cardiff Sixth Form College.
➤ Bursa
Kolegji ofron bursa deri në 100 % të tarifës së shkollimit, në varësi të lëndëve të zgjedhura në A-levels, arritjeve akademike dhe intervistës që zhvillohet në shkollë. Nxënësit duhet të demonstrojnë një etikë, dëshirë për të mësuar, dëshirë për të punuar me projekte dhe një angazhim të fuqishëm për studimet e tyra. Gjithashtu nxënësit janë të lutur të sjellin një dosje me të gjitha arritjet e tyre personale dhe aktivitetet jashtëshkollore.
➤ Cardiff Sixth Form College, Oxford
Cardiff Sixth Form College në shtator të 2014-ës inaguroi ndërtesën e dytë në qytetin historik të Oksfordit. Kampusi i ri ndodhet në zemër të qytetit të Oksfordit, një orë larg nga Londra. Kolegji është vendosur në një ndërtesë moderne në “London Place”, në Lindje të qytetit. Studentët do të strehohen në Wavy Gate, një tjetër ndërtesë e re në distancë jo të largët nga godina mësimore në Londër Place. Wavy Gate mund të strehojë 93 studentë. Të gjitha dhomat janë teke, janë të stilit suite me tualet në dhomë. Dhomat janë grupuar nga gjashtë. Secili grup ka kuzhinën e vet dhe hapësirë ku studentët mund të pushojnë, dhe studiojnë së bashku në mbrëmje. Lëndët e A-level ofrohen dhe në Oksford: biologji, kimi, ekonomi, matematikë, matematikë e avancuar, fizikë. Reputacioni i Oxford-it si një qendër botërore e përsosmërisë arsimore mundëson ofrimin e lëndëve me karakteristika unike:
Mbështetje nga Oxbridge: Përfshin këshilla nga specialistë dhe tutorët e pranimeve universitare, Oxbridge – praktikë për intervistë, dhe përgatitjen e testeve specifike të kërkuara për pranimin në Oxbridge.
➤ Oxford University Seminars:
Seminare dhe bisedime me akademikët e Universitetit të Oksfordit, duke ofruar tema relevante për studentët dhe duke këshilluar nxënësit për karrierën e ardhshme, në degë si: shkencë, mjekësi, biznes dhe politikë.
Mentorët e Oxford University: Këta janë studentë nga Universiteti i Oksfordit të cilët do të udhëheqin dhe mbështesin nxënësit, të cilët gjithashtu do të përfshihen në aktivitetet kulturore, si teatër apo evente sportive, këshillim për çështje akademike. Kjo është një mënyrë shumë mire e njëkohësisht efikase për të ndihmuar nxënësit të integrohen në kulturën britanike dhe të përgatiten për jetën universitare. Ata do të mësojnë shumë gjatë kohës që do kalojnë me mentorët e tyre.
➤ Informacione të përgjithshme
➺Mosha 15 – 19 vjet
➺Numri i përgjithshëm i nxënësve: 85
➺Numri i nxënësve me konvikt 46
✦ Programe akademike:
➺ GCSE
➺ A-levels
✦ Programe shtesë:
➺ Cambridge Pre-U
➺ Përgatitje për UKAT dhe BMAT
➺ Përgatitje për pranim në Oxbridge
✦ Datat e fillimit për pranim në programet akademike:
➺Shtator- 3 semestra
➺Janar- 2 semestra
✦ Kërkesa për nxënësit e huaj:
➺Dëftesa e notave të tre viteve të fundit
➺Nivel i mirë i gjuhës angleze- rezultate të mira në Toefl ose IELTS
➺Intervistë