Aiglon College | Integral

Aiglon College

Aiglon College është një shkollë private prestigjioze në Zvicër, e modeluar gjerësisht në formatin e shkollave me konvikt në Britani. Aiglon është një shkollë e pavarur, jofitimprurëse e vendosur në Alpet Zvicerane, 1,250 metra mbi Lozanë, në fshatin alpin të Chesières, pranë vendpushimit të skive të Villars, në kantonin Vaud.

Shkolla Junior e Kolegjit Aiglon kujdeset për djemtë dhe vajzat në vitet 5 deri në 8 (klasat e SHBA 4-7). Shkolla e mesme kujdeset për studentët në vitet 9 deri në 13 (Klasat e SHBA 8–12). Studentët përgatiten për provimet GCSE dhe IGCSE në fund të vitit 11 (Klasa 10) dhe për Baccalaureate International në dy vitet e fundit. Gjatë gjithë shkollës, kurrikula mësohet në gjuhën angleze, me përjashtim të gjuhëve të tjera të huaja dhe letërsisë.

Të gjithë studentëve u kërkohet të marrin pjesë në ekspedita çdo semestër. Këto përfshijnë ecje, kampe, xhiro me biçikleta, kajak, ngjitje në shkëmbinjë, alpinizëm, ski dhe sfida të tjera në natyrë.

Shkolla u themelua në 1949 nga John C. Corlette, i cili ishte mësues në Gordonstoun, ku ai u ndikua nga themeluesi i asaj shkolle, Kurt Hahn. Corlette vendosi parime dhe praktika që ishin në përputhje me theksin e Hahn në vendin e aventurës dhe shërbimit në arsim. Kolegji Aiglon, së bashku me Gordonstoun, Schule Schloss Salem, Abbotsholme School, Box Hill School dhe Anavryta Experimental Lyceum, janë themelues të “Round Square”, i krijuar për të promovuar vlerat Hahnian dhe lidhjet midis shkollave që përqafuan parimet arsimore të Hahn. Shkolla filloi me gjashtë studentë dhe, me përjashtim të disa rasteve, mbeti një shkollë djemsh deri në vitin 1968, kur u bë plotësisht bashkë edukative.

Informacione të përgjithshme

Programet:
GCSE IGCSE Baccalaureate International