ACS Cobham International School | Integral

ACS Cobham International School

ACS Cobham u themelua në vitin 1967. Kampusi i Shkollës është i vendosur në zonën e bukur periferike të Surrey dhe shtrihet në një sipërfaqe prej 128 hektarësh. Aeroporti i Heathrow dhe Gatwick janë vetëm 30 minuta larg. 50% e studentëve janë anglezë dhe amerikanë dhe pjesa tjetër janë nga mbi 100 kombësi të ndryshme. Shkolla është e njohur për metodat e saj inovative të mësimdhënies dhe përdorimin e teknologjive moderne të informacionit në procesin mësimor, e cila është baza për rezultate të mira akademike. Klasat janë të pajisura me tabela të bardha interaktive, studentët punojnë me kompjuter Apple, laptopë dhe iPad. Shkolla ofron trajnime dhe aktivitete jashtëshkollore të shkëlqyera, duke përfshirë: një qendër të të mësuarit ndërveprues, biblioteka me seksione të ndryshme tematike, një sallë ngrënie me pamje panoramike, një qendër të re moderne të artit me 510 vende, një pistë me përmasa olimpike, kënde lojrash për futboll dhe regbi, golf, 6 fusha tenisi, fusha bejsbolli dhe softball, një qendër sportive moderne me një pishinë për gara, një dyqan shkolle, një kafene etj.

Programe akademike

Kurrikula bazohet në sistemin arsimor amerikan. Ofrohet arsim i përgjithshëm i balancuar dhe profilizim në klasat e larta. Shkolla ka një traditë të gjatë të mësimit në sistemin Amerikan. Zbatohet një qasje individuale sipas nevojave dhe motivimit të secilit student. Ata marrin pjesë në klube të ndryshme të interesit, nisma bamirësie, gara sportive dhe projekte në UK dhe vendet e tjera. Bazuar në parimin e respektit të ndërsjellë, tolerancës dhe pranimit të dallimeve kulturore, ambicia është të ndërtohen aftësi për të punuar në një mjedis ndërkombëtar dhe të krijohen miqësi të reja. AP është një program i njohur ndërkombëtarisht, i krijuar për studentët që dëshirojnë të aplikojnë në universitetet e huaja. Kërkon që studentët të demonstrojnë njohuri të thelluara dhe një mesatare notash shumë të mirë, për të përmbushur kërkesat e larta të universiteteve. Veçanërisht i njohur është programi IB, në të cilin mësojnë 60% e nxënësve. Shkolla është krenare për nivelin e lartë të nxënësve, me një notë mesatare prej 35. Maturantët vazhdojnë arsimin e tyre në universitetet më të mira në botë përfshirë Universitetet e Oksfordit dhe Kembrixhit, Imperial College London, LSE dhe universitete të tjera të grupit Russell në Mbretërinë e Bashkuar, si dhe Harvard, MIT, Stanford, Columbia, Dartmouth dhe universitete të tjera prestigjioze amerikane. ACS Cobham ka bashkëpunim të mirë me universitetet në Ivy League në Amerikë.

Aktivitete jashtëshkollore: Aktivitete në të cilat mund të marin pjesë nxënësit përfshijnë not, gjimnastikë, pilates, golf, tenis, kërcim, rugby, volejboll, basketboll, bejsboll, basketboll, ngjitje në mal etj. Klubet përfshijnë: teatër, artet e aplikuara dhe artizanatet, korin shkollor, klubin e shahut, teknologjinë IT, shkrim krijues, gazetarinë dhe shumë të tjera.

Shkolla e kupton rëndësinë e sigurimit të një jete shkollore të ekuilibruar dhe të plotë, kjo është arsyeja pse udhëtimet e fundjavës bëjnë pjesë në programin vjetor dhe zhvillohen rregullisht gjatë secilit semestër.

Informacione të përgjithshme

Programet:
AP - Advanced Placement
IB Diploma Programe
Bursë deri në 8,000 GBP
Akomodimi

Të gjithë nxënësit janë të vendosur në dhoma dyshe dhe teke me një banjo personale.
Në 2017, ACS hapi një konvikt të ri modern me një qendër mjekësore, kinema, salla të pajisura plotësisht, kuzhina, Barbecue dhe zona të përbashkëta pushimi.
Nxënësit e konviktit përfshihen në një mori aktivitetesh gjatë fundjavës dhe gjatë ditëve të shkollës pas mësimit, siç janë shfaqjet muzikore dhe teatrale, garave sportive dhe projekte me shtrirje lokale dhe globale.