ABBEY DLD Group of Colleges | Integral

ABBEY DLD Group of Colleges

Ne grupin Abbey DLD perfshihen tre kolegje elitare te vendosura ne tre qytetet kryesore te Mbreterise se Bashkuar. Kolegjet Abbey DLD ne Cambridge, Londer dhe Manchester ofrojne programet cilesore qe pergatisin nxenesit per suksesin akademik ne universitetet me te mira te Anglise dhe karieren e suksesshme ne te ardhmen.

Të gjitha shkollat kanë një metodologji të përbashkët që zhvillojnë të njëjtat metoda te reja arsimimi duke u fokusuar në nevojat individuale të çdo nxënësi për të arritur qëllimin kryesor, i cili është zgjedhja e programit të studimit më të përshtatshëm për arritjen e rezultateve akademike më të shkëlqyera. Mësimi zhvillohet në grupe të vogla, nxënësit testohen rregullisht për të parë arritjen e tyre dhe për tu dhënë vlerësimin e merituar, ndërsa disa prej anëtarëve të stafit pedagogjik, janë edhe anëtarë të “Komisionit të Vlerësimit Kombëtar” në Britani. Çdo vit nxënësit arrijnë rezultate të shkëlqyera në provimet kombëtare A-Levels, ndërsa 37% e nxënësve marrin nota maksimale A dhe A*. Më shumë se 70% e nxënësve të huaj që kanë dhënë provimet e programit për përgatitje në biznes, të cilët janë pranuar nga universitetet më të mira.

➊ Abbey College Cambridge

Abbey College Cambridge ndodhet vetëm 10 minuta larg nga universiteti Cambridge. Shkolla është themeluar në vitin 1994 dhe stafi pedagogjik është nga më të mirët në vend. Shkolla organizon vizita të rregullta në universitetin e Cambridge, ku nxënësit marrin pjesë në orët e praktikës në laboratorët e universitetit. Ndërtesa e shkollës është vazhdimisht në zgjerim dhe sot aty ndodhen 28 klasa, gjashtë laboratorë të specializuara, dy qëndra informatike, sallë leximi për përgatitje individuale dhe dhomë të përbashkët. Nxënësit në Abbey College Cambridge kanë pasur rezultate të shkëlqyera në A-level me 30% A*, 63% A*/A dhe 83% A*/A/B në vitin 2017.

➋ Abbey College Manchester

Abbey College Manchester është një nga shkollat e mesme më të rëndësishme, e cila që prej vitit 1990 ofron përgatitje të shkëlqyer për GCSE dhe A-levels, si dhe Foundation Programe në biznes dhe inxhinieri. Shkolla ka tre seksione kryesore: matematikë dhe shkenca të natyrës, shkenca shoqërore dhe art, gjuhë moderne dhe arsimim ndërkombëtare. Abbey College Manchester është i vendosur në qëndër të qytetit, pranë katedrales. Kampusi modern përfshin 25 salla, tre laboratore të shkencave moderne, studio arti dhe mass-media, qëndër informatike. Për të tretin vit radhazi rezultatet e provimit A-Level kanë qenë fantastike, – 8% e provimeve të marra shënojnë A * ose A, 37% e provimeve të marra shënojnë A *, A ose B dhe 63% e provimeve të marra shënojnë C*.

➌ DLD College London

Kolegji i vjetër DLD është themeluar në vitin 1931 në Marylebone. Pas 10 vitesh kolegji ëshë bashkuar me Abbey Colleges dhe në vitin 2015, u zhvendosën në një prej ndërtesave në qendër të Londrës, me pamje nga lumi Tamis dhe Parlamenti. Me mësimdhënie të lartë akademike dhe akomodim të studentëve në qendër të qytetit, DLD College London është një kampus vërtetë unik. Ndërtesa përfshin: 220 dhoma gjumi brenda kolegjit, restorant me Starbucks, 6 laboratore, një sallë për artet kreative dhe mediat, klasa e artit, fotografisë, dramë, muzikë dhe medias, duke përfshirë një teatër me përmasa për 100 spektatorë, gati 40 dhoma studimi, bibliotekë e hapur, pishinë dhe ambjente të tjera për përdorim të përbashkët.

Informacione të përgjithshme

Numri i përgjithshëm i nxënësve:
Cambridge: 340
Londër: 130
Manchester: 430

Programe Akademike:
IGCSE – min 14 vjeç
A-levels – min 16 vjeç
International Foundation Programme – min 17 vjeç
ESL – min 14 vjeç

Kërkesa për pranim për studentët e huaj:
Pranim: shtator dhe janar
- Lista e notave të dy viteve të fundit
- Test për pranim të gjuhës angleze në zyrën Integral
Akomodim: Të gjitha shkollat ofrojnë mundësi të ndryshme akomodimi si familje pritëse ose konvikte. Ushqimi dhe vaktet kryesore të ofruara varen nga lloji i akomodimit të zgjedhur.

Bursa : Shkolla jep bursa për nxënësit me një nivel të lartë të gjuhës angleze dhe me rezultate të shkëlqyera akademike.