Përparësitë e të studiuarit në Hollandë | Integral

Përparësitë e të studiuarit në Hollandë

15.03.2019

A ëndërroni të studioni në Evropë? Hollanda, e vendosur në zemër të saj dhe me një mjedis të larmishëm e të gjallë ,tërheq çdo vit studentë nga e gjithë bota.
Hollanda është e njohur globalisht për lidhjet e saj të ngushta me biznesin ndërkombëtar dhe me tradita të forta tregtare të dukshme gjatë gjithë historisë së saj. Vendi i zbuluesve dhe sipërmarrësve , ajo u bë shtëpia e shumë shkencëtarëve të njohur dhe fitues të çmimit Nobel dhe ka qenë gjithmonë një lider progresiv në Europën kontinentale.
Por pse pikërisht studentët e huaj preferojnë kaq shumë të studiojnë në Holandë?

➀ Universitetet ofrojnë programe në gjuhën angleze

Hollanda njihet si vendi i parë jo-anglisht folës , në të cilin universitetet filluan të hartojnë programe të studimit të arsimit të lartë në gjuhën angleze për të akomoduar studentë që vijnë nga jashtë.
Që nga mesi i shekullit të kaluar, universitetet holandeze kanë ofruar nje shumellojshmëri programesh, duke filluar nga ato para-universitare , universitare dhe specializime të mëtejshme si dhe kurse të shkurtra përgatitore.

② Diploma të njohura në mbarë botën

Hollanda është njohur si qendër e njohurive me tradita të pasura studimi dhe universitete të njohura. Hulumtimi shkencor i bërë në universitetet holandeze vlerësohet shumë në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar.
Ai i plotëson të gjitha standardet ndërkombëtare dhe ka reputacion në mbarë botën. Një diplomë nga një universitet holandez ofron një mundësi për të filluar biznesin e vet dhe mund të jetë shumë i dobishëm përsa i përket një karriere të suksesshme në çdo vend të botës.

➂ Sistemi inovativ i arsimit

Sistemi arsimor holandez është interaktiv dhe fokusohet në punën në grup, duke ndihmuar studentët ndërkombëtarë të takohen me njëri-tjetrin. Gjatë studimeve të tyre në Holandë, studentët bëhen specialistë me mendje të hapur dhe me një perspektivë globale si dhe orientim ndërkombëtar.
Hollanda gjithashtu ka marrë cmime ndërkombëtare për sistemin e tij inovator të të mësuarit të bazuar në probleme, ku nxënësit janë të trajnuar për të analizuar dhe zgjidhur problemet praktike dhe për të zhvilluar individualitetin e tyre profesional.
Kur universitetet holandeze duhet të zgjedhin kandidatët për një program apo bursë, ata shpesh e bëjnë këtë në mënyrën e tyre krijuese, për shembull, nëpërmjet lojërave të biznesit.

➃ Ambienti multikulturor

Studentët ndërkombëtarë nga e gjithë bota vijnë për të studiuar në Hollandë. Me rolin e saj të rëndësishëm në Bashkimin Europian dhe në tregjet shumëkombëshe, Holanda njihet si një ekspert në fushën e dijes dhe edukimit akademik.
Ai është një vend unik që nuk flet anglisht, por në të cilin 95% e banorëve flasin anglisht. Ky faktor e bën jetën, studimin dhe punën në Hollandë më të rehatshme dhe të këndshme për ata që vijnë nga jashtë.
Shumë kompani ndërkombëtare kanë departamente në Hollandë për shkak të kushteve të favorshme ekonomike. Kjo veçori ndihmon studentët në universitetet holandeze duke hapur mundësitë për të fituar praktika në shumë prej këtyre kompanive dhe duke i lejuar ata të krijojnë rrjetet e tyre profesionale për karrierën e tyre të ardhshme.

➄ Tarifa studimore të përballueshme

Pagesat e shkollimit dhe shpenzimet e tjera për ata që vijnë për të studiuar në Holandë janë relativisht të ulëta në krahasim me vendet e tjera evropiane.
Për studentët nga BE, pagesa vjetore e shkollimit për një program shkolle ose kurs në një universitet holandez fillon nga € 2,060. Kostoja e programeve të studimit për studentët jashtë BE-së mund të ndryshojë nga € 5,800 në € 20,000 në vit.
Përveç kësaj, shumë universitete hollandeze ofrojnë kredi studentore dhe bursa që mund të zvogëlojnë ose mbulojnë plotësisht tarifat e shkollimit të programeve studimore.

➅ Hollanda – porta e Evropës

Për shkak të pozitës së saj qendrore gjeografike dhe ekonomike në Evropën kontinentale, Hollanda shpesh përshkruhet si portë për në Evropë. Duhet vetëm rreth një orë për të fluturuar nga Amsterdami në Paris, Berlin, Bruksel ose Londër.
Holanda është gjithashtu vendi ku takohen kulturat gjermane, britanike dhe franceze. Në këtë vend të avancuar teknologjikisht, pothuajse çdo familje mund të marrë programe televizive nga vendet fqinje dhe më gjerë. Kinema shfaqin filma nga e gjithë bota në gjuhët e tyre origjinale.
Universitetet holandeze gjithashtu ofrojnë mundësi për të eksploruar vendet evropiane pasi ofrojnë shumë turne studimi dhe programe shkëmbimi me shumë institute të famshme në Evropë.
Për më shumë informacione rreth universiteteve hollandeze dhe mundësive që ju mund të përfitoni ju ftojmë të vini në dt 25 Mars në zyrën e Integral. Për të rezervuar vendin tuaj, ndjehuni të lirë të na kontaktoni në ☎ +355 422 52 065 ose të regjistroheni në linkun e mëposhtëm : ↴ ↴ ↴