Swiss Education Group, lider në sektorin e turizmit

21.01.2023

Lider për studimet jashtë vendit në sektorin e turizmit dhe mikpritjes!


Swiss Education Group (SEG) është institucioni më I madh arsimor privat në Zvicër. SEG aktualisht operon 4 nga shkollat më të mira të mikpritjes në botë dhe ka më shumë se 6,000 studentë të regjistruar në programet e tyre. Me afro 40 vjet përvojë në edukimin e mikpritjes, biznesit dhe artit të kuzhinës, ata janë të rrënjosur fort në traditën e madhe të mikpritjes zvicerane. SEG është e angazhuar për t’i pajisur studentët tanë me aftësitë udhëheqëse dhe sipërmarrëse që u nevojiten për të lulëzuar në industrinë e mikpritjes dhe përtej.

Kristina Kirilova, menaxhere e institucionit të lartë Swiss Education Group – SEG!

“Si një ish-studente dhe tani anëtare e Swiss Education Group, mund të them se, përveç lidhjeve tona të forta me industrinë, ne kemi një interes të madh për studentët tanë. Ne po përpiqemi të lidhemi me ta dhe madje me familjet e tyre.

Kur je në shkollë të mesme, me siguri dëgjon shumë shpesh pyetjen: “Çfarë dëshiron të bëhesh kur të rritesh?” Përgjigja është e thjeshtë: “Dua të kem një punë të mirë që më pëlqen ta bëj, para dhe një ekuilibër të mirë punë-jetë.”
Ju ndoshta mendoni se keni gjithë kohën në botë në shkollën e mesme për të vendosur se çfarë doni të bëni pas diplomimit. Por e vërteta është se vitet e shkollës së mesme kalojnë shpejt, ndaj sa më herët të filloni të planifikoni dhe përgatiteni, aq më mirë.
Dhe po, ne e dimë se mund të ndryshoni mendje shumë herë gjatë zgjedhjes së një karriere, por është e rëndësishme që të paktën të keni një ide fillestare në mendje për të ecur në drejtimin e duhur.

Me më shumë kohë të lirë, më pak përgjegjësi akademike dhe disa këshilla të dobishme nga ekspertët tanë, pushimet verore mund të jenë mundësia juaj më e mirë për të eksploruar, rafinuar dhe vendosur objektiva që do t’ju ndihmojnë të planifikoni për një të ardhme të shkëlqyer.

Për ta bërë më të lehtë për ju dhe për t’ju ndihmuar të gjeni këshilla të dobishme, ju ftojmë të bashkoheni në webinarin e organizuar nga Swiss Education Group më 31 janar. Gjatë webinarit, ne do të japim udhëzime dhe sugjerime se si të hidhni hapat e parë në jetën e të rriturve.

Prezantim informues në 31 Janar, ora 15:00, online ne platformen Zoom.

How young teens can prepare for a global future career?

Si mund të përmirësojnë kampet verore aftësitë tuaja verbale dhe drejtuese dhe mund t’ju ndihmojnë të vendosni se cila karrierë është më e mira për ju? Kampi veror në Swiss Education Group – një rrugë e suksesshme akademike drejt një karriere të ardhshme globale.

Prezantuese: Kristina Kirilova – Regional manager, Swiss Education Group. Rezervo vendin tend ne prezantim!

 

Turizmi dhe mikpritja: profesione dinamike dhe fitimprurëse – me arsim cilësor që mundëson mundësi dhe njohje!

Turizmi dhe mikpritja janë midis sektorëve më interesantë dhe dinamikë dhe interesi i studentëve shqipëtar ndaj mundësive të karrierës është padyshim i madh. Megjithatë, sistemi arsimor shqipëtar rrallë ka të gjithë elementët e nevojshëm për të profiluar ekspertët kryesorë në këto fusha. Elementet e nevojshme janë:

  • Arsim cilësor,
  • Punë praktike të vazhdueshme,
  • Mundësitë për të zbuluar talente dhe aftësi të reja,
  • Mundësitë e biznesit,
  • Mundësitë për t’u lidhur me ekspertët,
  • Edukimin e biznesit dhe aftësitë komunikuese,
  • Mjedisi ndërkulturor.

Cilat janë avantazhet dhe veçoritë e arsimit në këto fusha? Çfarë duhet për të zbatuar me sukses njohurinë dhe aftësitë?

Këto dhe shumë pyetje të tjera do të marrin përgjigje nga Kristina Kirilova, menaxhere e Swiss Education Group (SEG).

I: Ti u diplomove në Kolegjin Cezar Ritz në Zvicër. A i përmbushi arsimimi shpresat e tua? Çfarë të ka ofruar, si të ka ndryshuar, cilat janë kujtimet e tua më të mira?

K: Kam përfunduar masterin në Kolegjin Cesar Ritz në Zvicër që patjetër i përmbushi pritshmerite e mia, dhe do të thoja që i ka tejkaluar. E gjithë përvoja, leksionet dhe projektet interesante dhe të dobishme, njohuritë, lidhjet e krijuara dhe vetë Zvicra si vend më ndryshoi për mirë, në një mënyrë shumë të natyrshme. U bëra shumë fleksibël, mësova të punoja në një skuadër me kombësi dhe mentalitete të ndryshme. Disa nga kujtimet e mia më të ndritshme janë të lidhura me bukurinë dhe pastërtinë e pabesueshme që ju rrethon dhe, natyrisht, forumin e karrierës që SEG organizon për studentët e saj. Të jesh në të njëjtin vend me disa nga njerëzit më të famshëm dhe më të suksesshëm në industrinë e turizmit është thjesht një përvojë e pazakontë!

I: Arsimi në institutet elitare, si pjesë e arsimit të SEG-së, hap derën për mundësi interesante të zhvillimit të karrierës. Cilat janë avantazhet e tjera të institucionit?

K: Si një ish-student dhe tani anëtar I Swiss Education Group, mund të them se, përveç lidhjeve tona të forta me industrinë, ne kemi një interes të madh për studentët tanë. Përpiqemi të lidhemi me ta, madje edhe me familjet e tyre. Personalisht, kaloj shumë kohë duke folur me secilin prej studentëve gjatë procesit të regjistrimit për t’u siguruar që ata kanë zgjedhur programin dhe institucionin e duhur. Përveç kësaj, SEG mbledh së bashku 4 universitete dhe 5 kampuse në pjesë të ndryshme të Zvicrës, duke ofruar përzgjedhjen më të madhe të programeve dhe specializimeve.

I: Sa i përket studimit jashtë vendit, cfarë aftësish dhe cilësish nevojiten për të pasur sukses në fushën e turizmit dhe mikpritjes?

K: Suksesi është shumë relativ dhe këshilla ime për të rinjtë nuk është që të përpiqen të përshtaten në një fushë ku ata nuk përshtaten. Aftësitë që u mësojmë nxënësve tanë janë aktuale dhe të zbatueshme menjëherë, në mënyrë që ata të mund të hyjnë në tregun e punës dhe të dallohen me njohuri dhe profesionalizëm. Puna në ekip është jashtëzakonisht e rëndësishme, por gjithashtu duke zbuluar potencialin e tyre udhëheqës, ne përpiqemi t’u mësojmë atyre se këto virtyte nuk janë për t’u frikësuar! Cilësitë që ne përpiqemi të zhvillojmë në to janë të zbatueshme jo vetëm në fushën e turizmit dhe mikpritjes, por mbi të gjitha ato janë cilësi personale në mënyrë që studentët tanë të mund të jenë të suksesshëm në çdo fushë. Receta ime personale për sukses në industrinë tonë: pak motivim, pak më shumë ambicie, shumë fleksibilitet dhe përshtatshmëri, vetëdisiplinë.

Swiss Education Group

I: Turizmi është një sektor jashtëzakonisht dinamik. Si reagon arsimi në këto fusha ndaj ndryshimeve dhe prirjeve të reja në industri?

K: Në të vërtetë, ky është një nga sektorët më dinamik dhe ne si grup arsimor ndjekim prirjet, përshtatim programet tona, krijojmë të reja, shtojmë specializime ose i shfuqizojmë ato. Sigurisht, në mënyrë që t’i përgjigjemi ndryshimit, ne po punësojmë mësues të rinj me ekspertizën dhe njohuritë që udhëheqësit dhe administratorët e ardhshëm kanë nevojë tani.

I: Cilat janë këshillat tuaja për studentët që kërkojnë një studim jashtë vendit me 5 yje?

K: Më pëlqen të citoj një nga njerëzit më të mrekullueshëm në ekipin SEG, Maks Behesht, i cili thotë, “Dëgjoni muzikën brenda jush.” Kjo do të jetë gjithmonë një nga këshillat e mia më të rëndësishme. Mësoni se çfarë doni, ndiqni ëndrrat tuaja, pavarësisht se sa e vështirë mund të jetë për t’i arritur ato. Për ne, faktori më i rëndësishëm për shkak të të cilit kandidati do të pranohet në institucionin tonë arsimor është pikërisht motivimi personal, ambicia dhe pasioni. Sigurisht, arritjet akademike dhe personale janë të rëndësishme dhe krijojnë konkurrencë.

Bëhuni kryekuzhinierë, administratorë të restoranteve apo hoteleve, menaxherëve dhe udhëheqësve të industrisë.

Per me shume informacion:  Rezervoni konsulencen tuaj 

☎️+355 69 40 40 901
📧xhensila@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message