Studio në Danimarkë pa IELTS

24.06.2020

Të studiosh në Danimarkë pa IELTS


Dëshiron të studiosh në universitete jashtë vendit?

Danimarka është një vend shumë produktiv dhe i qetë, me një reputacion të shkëlqyer në arsim në të gjithë botën, me disa nga universitetet më të mirë në Europe. Vendi ka pamje të jashtëzakonshme dhe lehtësira publike me cilësi të lartë që e bëjnë një destinacion të përsosur për studentët ndërkombëtarë që duan të studiojnë në Danimarkë.

Danimarka ofron disa nga programet më të mirë për studime jashtë vendit!

Eshtë një vend i mirëorganizuar, miqësor dhe i sigurt. Shumë studentë ndërkombëtarë shtrojnë pyetjen se a mund të studioj në Danimarkë pa IELTS? Kështu që ne kemi menduar të sqarojmë të gjitha dyshimet tuaja dhe t’ju ndihmojmë të gjeni rrugën tuaj.Ne do të diskutojmë më poshtë studimin në Danimarkë pa IELTS.

Arsyet për të studiuar në Danimarkë

Këtu do të diskutojmë se përse studentët ndërkombëtarë duhet të zgjedhin Danimarkën si destinacionin e studimit jashtë vendit:

 1. Danimarka ndjek procesin e Bolonjës i cili siguron krahasueshmëri në standardet dhe cilësinë e kualifikimeve të arsimit të lartë, kështu që dega që do të zgjidhni, do te njihet në rang ndërkombëtar pasi të studioni në universitetet e Danimarkës;
 2. Përfitimi i studimit në Danimarkë është se është një nga vendet me rritjen më të madhe sociale dhe ekonomike në botë;
 3. Vendi ka një standard të lartë jetese, si dhe është vlerësuar shumë midis fushave të tilla si kujdesi shëndetësor, arsimi dhe qeverisja demokratike.
 4. Studimi në Danimarkë është shumë i përballueshëm për studentët ndërkombëtarë në krahasim me destinacione të tjera dhe gjithashtu shumë punë praktike janë lehtësisht të disponueshme.
 5. Bursat janë të disponueshme për të studiuar në Danimarkë për student ndërkombëtarë nga Universitete dhe organizata private. Studimi dhe vendosja në Danimarkë është pa probleme.
 6. Ju lejohet të punoni deri në maksimum 15 orë me një Vizë studentore ndërsa jeni duke studiuar. Sidoqoftë, midis qershorit dhe gushtit, ju lejohet të punoni me kohë të plotë.

Universitetet më të mira në Danimarkë për studentë ndërkombëtarë

Sipas renditjes së universiteteve botërore QS, ekzistojnë 5 universitetet më të mira në Danimarkë ku studentet ndërkombëtarë mund të ndjekin arsimin e lartë dhe të plotësojnë ëndrrën e studimit jashtë vendit. Këtu janë pesë universitetet më të mirë në Danimarkë.

No. Emri i universitetit QS world university ranking
1. University of Copenhagen 81
2. Technical University of Denmark 112
3. Aarhus University 145
4. Aalborg University 324
5. University of Southern Denmark (SDU) 372

 

Studime në Danimarkë në anglisht

Pa dyshim, shumica e universiteteve në Danimarkë japin mësim në gjuhën daneze, por ka më shumë se 700 programe të njohura ndërkombëtare që mësohen në gjuhën angleze, me rreth 86% të qytetarëve danezë që flasin anglisht. Ju ose mund të ndiqni një diplomë të plotë ose të shtoni kredite në degën tuaj aktuale duke studiuar në Danimarkë. Fushat e temave mbulojnë një gamë të gjerë fushash të tilla si teknologjia, shkenca, shkencat farmaceutike, arkitektura, biznesi, dizajni, shkencat humane dhe shumë më tepër. Programet e mësuara kanë cilësi dhe rëndësi ndërkombëtare pasi arsimi i lartë në Danimarkë rregullohet nga shteti.

Studime në Danimarkë pa IELTS

Danimarka është shtëpi për disa nga universitetet më të mira në botë që studentët ndërkombëtarë të studiojnë në vend pa siguruar rezultatin e IELTS me kushtin që ata të sigurojnë prova të aftësive të tyre në gjuhën angleze ose aftësinë për të komunikuar të paktën në nivelin e ndërmjetëm në gjuhën angleze. Shumë institucione të Danimarkës gjithashtu pranojnë studentë që vijnë nga vendet që flasin anglisht ose kanë përfunduar një diplomë Bachelor në një nga vendet në vijim që flasin anglisht:

 • SHBA
 • Zelanda e Re
 • Australi
 • Kanadë
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Irlandë

Mos harroni se programi juaj Bachelor duhet të ketë qenë mësuar në një nga vendet e lartpërmendura dhe jo në një universitet partner jashtë vendit. Gjithashtu, vini re se diploma juaj gjithashtu nuk duhet të ketë përfunduar si një program në distancë.

Kështu që studentët që janë anglishtfolës vendas janë të përjashtuar nga sigurimi i kërkesave të IELTS. Sidoqoftë, studenti i cili mund të dokumentojë aftësi në anglisht në një nivel ekuivalent mund të kontaktojë Zyrën Ndërkombëtare të Pranimit për të përcaktuar nëse niveli i tyre në anglisht është i pranueshëm apo jo.

Bursa në Danimarkë për studentë ndërkombëtarë

Danimarka ka një numër të madh bursash për studentë ndërkombëtarë në vitin 2020. Danimarka ka filluar të njihet si një destinacion kryesor për studentët ndërkombëtarë që presintë studiojnë jashtë vendit. Me ndihmën e këtyre bursave, studentët ndërkombëtarë mund të studiojnë në Danimarkë falas. Këtu është lista e Bursave më të mira në Danimarkë 2020-21:

 1. The Danish Government Scholarships
 2. Erasmus Mundus Scholarship Programs in Denmark
 3. Banting International Postdoctoral Fellowships 2021
 4. Danish State Tuition Fee Waivers
 5. Aarhus University Scholarship
 6. IT University of Copenhagen State Scholarships
 7. University of Southern Denmark PhD Fellowships
 8. PhD Scholarship in Planning Tools
 9. PhD Scholarship at the Royal Danish Academy of Fine Arts in Denmark.

Përfitoni studime me një kosto të përballueshme në Danimarkë. Interesohuni për universitete që ju pranojnë pa IELTS dhe ndjek arsimin tënd të lartë në një nga vendet më të mira në botë.

Për më shumë informacion kontaktoni konsulentët e Integral Educational Programs!

Rezervoni konsulencën tuaj falas!

☎️+355 69 40 40 901 /+355 69 40 40 502

📧 ortensa@integral.al / m.matija@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message