Si ti bindni prindërit tuaj t'ju lejojnë të studioni në një kolegj privat jashtë vendit ?

07.05.2024


Zgjedhja për të studiuar në një shkollë të mesme jashtë vendit është një vendim i rëndësishëm për të ardhmen tuaj akademike dhe profesionale. Studimi jashtë vendit është investimi në të ardhmen tuaj por që ndodh larg vëmendjes së prindërve, kështu që mund të mos jetë aq e lehtë të bindësh mamin dhe babin që të të lënë të shkosh dhe të studiosh në vende të huaja. Megjithatë, udhëtimi në një vend tjetër për të mësuar një gjuhë është gjithashtu një përvojë me të cilën shumë pak mundësi të tjera mund të krahasohen. Përpjekja rezulton në sukses akademik dhe perspektiva të përmirësuara karriere ku fitohet me pjekuri dhe pavarësi. Studimi jashtë vendit është mundësia më e mirë për të ardhmen tuaj dhe ja se si mund tia shisni atë prindërve tuaj.

  • Përgatituni shumë 

Para së gjithash, duhet t'i bindni prindërit tuaj se e merrni shumë seriozisht të gjithë aventurën dhe se keni atë që duhet për të studiuar jashtë vendit: Merrni nota të mira në shkollë, filloni të mësoni gjuhën në klasë ose online, ose lexoni libra dhe shikoni filma. Prindërit tuaj duhet të kuptojnë se jeni shumë i interesuar për gjuhën dhe kulturën dhe se jeni të gatshëm (dhe në gjendje) të bëni përpjekje.

  • Prezantoni në mënyrën e duhur

Duke folur për përpjekjen e bërë: Po sikur të bëni shumë e shumë kërkime për destinacionin dhe shkollën dhe ta përmblidhni të gjithë atë informacion në një prezantim të bukur që do t'i mbështesë të gjitha pikat tuaja aq mirë sa prindërit do t'ju ndihmojnë të filloni menjëherë me aplikimet për shkollë të mesme?

  • Përmendni përfitimet personale

Studimi jashtë vendit dhe zhytja në një kulturë të re do t'ju ndihmojë të bëheni një i rritur i kompletuar. Zgjerimi i horizontit është thelbësor këto ditë dhe asgjë nuk e bën një qytetar botëror më shumë sesa të udhëtosh nëpër botë, të fitosh përvojë ndërkulturore dhe të ndihesh si në shtëpi në vendet e huaja. Të mësosh se si të përshtatesh me një mjedis të ri do t'ju ndihmojë gjithashtu të bëheni më të pjekur dhe të pavarur, dhe studimi jashtë vendit në thelb ju vendos në rrugën e shpejtë për të qenë një i ri i rritur i përgjegjshëm, gjë që gjithsesi është qëllimi kryesor i prindërve tuaj.

  • Sillni përfitimet akademike

Studimi jashtë vendit do t'ju ndihmojë të performoni më mirë akademikisht. Do të merrni nota më të larta dhe pak kohë larg shtëpisë mund t'ju ndihmojë të filloni vitin shkollor të rifreskuar dhe me një fokus të ri. Ndoshta askush nuk do ta mohojë se të kalosh vitin shkollor me entuziazëm dhe nota të mira ndihet si qershia në tortën akademike.

  • Vini në dukje rritjen profesionale

Kur është koha për të kërkuar stazhe ose punë, të kesh përvojë ndërkombëtare mund t'ju japë një avantazh konkurrues ndaj aplikantëve të tjerë. Në varësi të karrierës, të folurit rrjedhshëm në një gjuhë tjetër mund të jetë çelësi i suksesit. Plus, të qenit dygjuhësh mund t'ju japë një pagë më të lartë, që do të thotë se mund të ktheni investimin tek prindërit tuaj. Nëse gjithçka tjetër dështon gjithmonë mund të sugjeroni se sa më shpejt të gjeni një punë, aq më shpejt do të largoheni dhe prindërit tuaj do ta kenë shtëpinë për vete.

  • Kini vetëbesim

Asgjë nuk i bën prindërit më krenarë sesa të shohin se ata kanë rritur një fëmijë të mbështetur te vetja dhe me njohuri financiare. Tregojuni atyre se jeni gati të bëni një milje shtesë dhe ofroni të paguani për një pjesë të udhëtimit të studimit jashtë vendit. Merrni një punë me kohë të pjesshme, punoni gjatë pushimeve tuaja ose ndihmoni nëpër shtëpi për të kursyer pak para që mundeni më pas investoni në të ardhmen tuaj. Nëse përmendni gjithashtu se keni bërë një buxhet për të gjithë udhëtimin, prindërit tuaj mund të kenë lot gëzimi në sytë e tyre. 

  • Tregojuni atyre si do të qëndroni të sigurt

Prindërit tuaj ndoshta do të shqetësohen për sigurinë tuaj. Tregojuni atyre se po i merrni seriozisht shqetësimet e tyre dhe kërkoni numrat e urgjencës, sigurimet, etj. Nëse është e mundur, kujtojuni atyre të gjitha masat që merr shkolla – gjëra të tilla si transfertat në aeroport ose turne me guida – për të garantuar sigurinë e të gjithëve.

  • Premtojuni atyre se do të mbani kontakte

Kjo është një pikë e vlefshme jo vetëm për prindërit tuaj, por për të dashurit tuaj në përgjithësi. Ju do të përjetoni kaq shumë në javët ose muajt jashtë vendit, të gjithë ata që nuk janë me ju ka të ngjarë të ndihen të lënë pas dore. Premtoni të telefononi dhe të dërgoni mesazhe - ose edhe më mirë: Mbani prindërit dhe miqtë tuaj të informuar duke i vendosur të gjithë me llogari të mediave sociale.

  • Evidentoni faktin se ata do të kenë kohë për veten

Të lejosh të studiosh jashtë vendit vjen me një përfitim të vogël por të rëndësishëm prindëror: nëna dhe babi jo vetëm që do të mirëpresin një fëmijë të mirëpërshtatur me aftësi gjuhësore mbresëlënëse dhe një të ardhme të ndritur përpara, por do të kenë edhe ca kohë pushimi ndërsa ju jeni larg. Sigurisht, prindërimi është një punë për gjithë jetën, por ne të gjithë meritojmë disa pushime herë pas here, apo jo? Lejimi i studimeve jashtë vendit është situata përfundimtare e favorshme për të gjithë familjen.

Në varësi të vendosmërisë suaj dhe rezistencës së prindërve tuaj, çështja juaj mund të marrë ca kohë - kohë në të cilën mund të ketë tension dhe zhgënjim. Ndoshta nuk është një argumenti fortë, por mbase mund ti rikujtoni: sa më shpejt që prindërit tuaj ta kuptojnë se çfarë ideje fantastike është t'ju lejojnë të studioni jashtë vendit, aq më shpejt do të kenë fëmijën e tyre të gëzuar dhe të lumtur. Studimi në një kolegj privat jashtë vendit ofron një eksperiencë unike dhe të pasur akademike dhe madje mund të përfitoni bursa. Bursat elitare për shkolla të mesme janë një mundësi e rrallë për studentët me talent të jashtëzakonshëm.

Për më shumë informacion mbi shkollat e mesme jashtë vendit:
 +355 69 80 40 601
anka@integral.al

 

news.front.related_news

Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për viti...

Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institu...
12.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message