Studime jashtë vendit për sipërmarrje!

14.06.2022

NJIHUNI ME NINA EULER VESTEY – Studente në “Global School for Entrepreneurship” THEMELUESE E SAL PARADISE KOMBËSIA – Gjermane FILLIMI I STUDIMEVE – Shtator 2021 INDUSTRIA – Moda


“KUR E SHIKOJ KËTË DEGRADIM TË MJEDISIT DHE E KUPTOJ QË ËSHTË SHTËPIA JONË, E MARRË PERSONALISHT”.

Nina Euler Vestey, e cila filloi rrugëtimin e saj në Global School for Entrepreneurship në vitin 2021, po ndërton të ardhmen e rrobave të banjës me projektin e saj inovativ që kërkon të rivlerësojë mënyrën se si ne e shohim qëndrueshmërinë mjedisore.

Nina Euler Vestey, e cila filloi rrugëtimin e saj në Global School for Entrepreneurship në vitin 2021, po ndërton të ardhmen e rrobave të banjës me projektin e saj inovativ që kërkon të rivlerësojë mënyrën se si ne e shohim qëndrueshmërinë mjedisore.

Ajo ia atribuon frymëzimin për projektin, fëmijërisë së saj të kaluar në Mallorca, e shtyrë përpara nga një dëshirë e madhe për të mbrojtur ishullin ku u rrit.

Me themelet e biznesit të saj të krijuar gjatë ndjekjes së shkollës së mesme në Zvicër, të përforcuara nga mbështetja e Global School for Entrepreneurship, Nina po e bën realitet vizionin e saj për kompaninë e rrobave të banjës Cradle-to-Cradle.

NA TREGO DIÇKA MË SHUMË PËR PROJEKTIN TËND

“Doja të fokusohesha në një ide që do të ndihmonte mjedisin, ndaj vendosa një markë rroba banje nga djepi në djep”. Në fakt, sot nuk ka rroba banje të qëndrueshme dhe vetë termi “qëndrueshmëri” është kaq i lehtë për t’u përdorur këto ditë. “Sustainable” sot përdor një material të quajtur Econyl, i cili është bërë nga rrjetat e peshkimit të rigjeneruara dhe plastika e rikapur nga oqeani.

Ata i ndryshojnë këto plastikë në një fije të re, dhe më pas i kombinojnë me poliestër ose elastan normal. Ky elastan nuk është i qëndrueshëm, është thjesht elastan normal që përdoret çdo ditë, kështu që nuk mund të riciklohet si Econyl.

Në thelb bëhen rroba banje që janë të “qëndrueshme” sepse përdoret Econyl, por kur kombinohet me elastan është si çdo rroba banje tjetër. Gjithçka që duhet të bëni është t’i jepni rrjetave të peshkimit dhe shisheve plastike një tjetër cikël jetësor në treg, por gjithsesi do të përfundojë në një landfill ose do të digjet.

Plani im, duke përdorur një dizajn djep në djep, është të krijoj një cikël në të cilin rrobat e banjës janë bërë nga Econyl dhe elastani nga djepi në djep, për të kaluar në fazën e përdorimit dhe kur përdoruesi të përfundojë me të, ata mund të dërgojeni rrobën e banjës ku materialet që kanë hyrë në prodhimin e rrobave të banjës mund të depolimerizohen në lëndë ushqyese me fije të përsëritura dhe të bëni një rroba banje të re.

Është një cikël i mbyllur dhe është vërtet i qëndrueshëm.”

PSE ZGJODHE Global School for Entrepreneurship?

Institucionet e tjera tradicionale nuk më përshtaten. Shkova në një shkollë të mesme jo tradicionale, kështu që jam shumë më pragmatike kur bëhet fjalë për marrjen dhe mbajtjen e informacionit. Stili im i të mësuarit është praktik, unë jam praktike dhe i mësoj gjërat përmes praktikës reale.

Nga arsimi tradicional merr shumë informacione, duhet të mësosh ta ruash dhe më pas duhet ta riprodhosh për teste. Në vend të kësaj, kërkova shkolla që ndiqnin një tregim praktik.

Mendova se puna që fillova në shkollën e mesme mund të ishte diçka që mund ta ndiqja, ndaj doja ta eksploroja më tej. Nëna ime dhe unë hulumtuam, pyetëm nëse kishte ndonjë kurs që do të më lejonte të vazhdoja dhe zhvilloja biznesin timj, dhe kështu erdha në Global School for Entrepreneurship.

 

ÇFARË TË PËLQEN NGA Global School for Entrepreneurship?

Më pëlqen shumë fakti që këtu ke shumë kontroll mbi arsimimin. Je vetë përgjegjës për biznesin ku investon. Dhe ndërsa burimet janë gjithmonë aty, në fund të fundit, gjithçka varet nga ti. Në këtë shkollë je ti ai që duhet të zbatosh njohuritë e marra, të cilat janë pothuajse çliruese. Nuk ka mësues që do të të monitorojë dhe do të kontrollojë, varet kryesisht nga ti. Kur rritesh me një ndjenjë kontrolli mbi veten dhe suksesin tënd brenda projektit, më duket shumë motivuese. Dhe ndërsa je kryesisht në krye të fatit tënd, gjithmonë ke një rrjet sigurie të mentorëve që janë aty për ty.

 

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message