Sportet më emocionuse në kampet verore jashtë vendit !

09.07.2019


Në një mjedis miqësor, siç janë kampet verore , studimi i një gjuhe të huaj nuk perceptohet më si një proces i mërzitshëm, sidomos kur gjërat ndodhin në një përzierje të serotoninës, adrenalinës dhe aktiviteteve fizike. Sporti është një pjesë e pandare e kampeve verore rekreative .

Nëse jeni të çmendur për sport apo jo, pse të mos provoni një sport më të veçantë (më pak të zakonshëm në Shqiperi), gjatë një kampi veror jashtë vendit? Ju mund të zbuloni se keni nje talent te fshehur dhe mund të shtoni një pasion të ri në listën tuaj. Bëmë një përzgjedhje të shkurtër të sporteve të tilla qe vijojnë si më poshtë :

1. Sportet e ujit dhe Lundrimi

Meqënse ne njerëzit përbëhemi kryesisht nga uji, ne tërhiqemi lehtë nga ai , veçanërisht kur na shfaq më shumë sesa mund të kapim me sytë tanë. Njerzit me kreativitetin e tyre kanë shpikur shumë sporte që zhvillohen mbi uje , në uje ose nën uje. Gjithashtu ka sporte ujore që mund të praktikohen nga ata që nuk dinë të notojnë, megjithëse është më e sigurt që ta keni këtë aftësi para se të mund t’i shijoni ato. Sportet e ujit që mund të praktikohen në kampet verore jashtë vendit janë: yachting, windsurfing, rafting, kayaking, kitesurfing, canoeing, paddleboat, stand-up paddling, water skiing, diving, catamaran, swimming, sailing. Ose mund të mësosh se si të ndërtojmë një trap.

Ku mund te zhvillohet ky sport :

Mbreteria Bashkuar

Ardingly College (mosha 8-17 vjeç)

Summer Academy, Roedean School (mosha  9-16 vjeç)

Plumpton College (mosha  10-13; 13-16 vjeç)

St. Edmund’s College (mosha  10-17 vjeç)

Austri

Alpine camp,near Salzburg (mosha 10-17 vjeç)

St. Gilgen (mosha 9-16 vjeç)

Spanjë

Costa Tropical – Spanich or English (mosha 14-17 vjeç)

Intensive course in Valencia  (mosha 14-17 vjeç)

International House, Valencia (mosha 16+ vjeç)

Summer camp, near Barcelona (mosha 5-17 vjeç)

Maravillas (mosha 13-17 vjeç)

Adventure and language camp in Tarifa (mosha 14-17 vjeç)

Zvicër

Le Rosey Rolle (mosha 9-16 vjeç)

La Garenne (mosha 11-14 vjeç)

Pre Fleuri (mosha 8-14 vjeç)

Brillantmont, Lausanne (mosha 10-17 vjeç)

Beau Soleil (mosha 16+ vjeç)

College Champittet (mosha 11-17 vjeç)

France

Cote d’Azur, Nice (mosha 12-17 vjeç)

Vichy (mosha 12-16, 17+ vjeç)

Nice (mosha 18+ vjeç)

Monaco, Monte Carlo (mosha 13-17 vjeç)

Gjermani

EduCamp in Berlin Young & Fun (Schmockwitz) (mosha 7-14 vjeç)

Schule Schloss Salem (mosha 9-11; 12-14 vjeç)

Landheim Schondorf (mosha 9-14 vjeç)

Blossin, near Berlin (mosha 13-16 vjeç)

Konstance, TestDaF Class (mosha 18+ vjeç)

Portugali

Algarve (12-18 vjeç)

Itali

EduCamp in Tuscany (18+, 50+ vjeç)

Bullgari

Z Camp (9-11; 12-15 vjeç)

Dhe lista vazhdon…

 

2. Hipizëm

Përveç zhvillimit të muskujve dhe trupit në mënyrë harmonike, kalërimi i kuajve nuk është vetëm një sport. Marrëdhënia e veçantë që krijohet midis një njeriu dhe kalit të tij, qëndrimi, pajisjet e përdorura, liria e lëvizjes, te gjitha këto ndikojnë tek praktikuesit e këtij sporti duke u bërë një mënyrë jetese. Nëse themi se hipizimi është një lloj sporti, sigurisht që është më fisniku midis sporteve të tjerë .  Britania e Madhe ka një traditë të gjatë të hipizmit, këtu ka shkolla me konvikte që kanë stalla dhe kanë klube kalërimi, në kuptimin e vërtetë të fjalës. Por kjo nuk do të thotë se Britania e Madhe është destinacioni i vetëm për ata që duan ta praktikojnë hipizmin gjatë kampit te tyre veror .

Ku mund te zhvillohet ky sport :

Britania e Madhe

Handcross Park (mosha 10-14 vjeç)

Lancing (mosha 13-18 vjeç)

Dicker (mosha 12-14 vjeç)

Eastbourne (mosha 6-11 vjeç)

Canford School (mosha 11-15 vjeç)

Plumpton College (mosha 10-13; 13-16 vjeç)

Marymount (mosha 8-13 vjeç)

Wellington College (mosha 12-17 vjeç)

Claremont School (mosha 12-16 vjeç)

Cothill House School (mosha 8-14 vjeç)

King’s Bruton (mosha 12-17 vjeç)

Wycliffe College (mosha 8-11; 12-17 vjeç)

Millfield Prep School (mosha 6-11 vjeç)

Downside School (mosha 8-12; 13-17 vjeç)

Millfield School (mosha 12-17 vjeç)

Queenswood (mosha 10-13; 14-15; 16-18 vjeç)

Academic Summer at Sidcot School (mosha 7-12; 12-14; 15-17 vjeç)

Zvicer

College du Leman (mosha 8-18 vjeç)

La Garenne (mosha 5-14 vjeç)

Institute auf dem Rosenberg (6-13, 14-18 vjeç)

Spanje

Madrid (mosha 5-8; 9-12; 13-15; 16-17 vjeç)

Salamanca (mosha 5-12; 13-14; 15-17 vjeç)

 

3. Fluturimi

Keni menduar ndonjehere te zhvilloni mesime fluturimi gjate pjesemarrjes ne nje kamp veror? Kjo eshte tereshisht e realizueshme nese jeni midis moshes 8-18 vjec dhe keni enderruar te udhetoni me avion.

Fluturimi mund te shkoje pertej idese e te qenit nje sport emocionues , apo nje ekperience ne nje kamp veror. Ai mund te shnderrohet ne nje pasion per ju , ose ne nje profesion te ardhshem.

Ku mund te zhvillohet ky sport :

Mbreteria e Bashkuar

Lancing (mosha 13-18 vjec)

Zvicer

Ecole des Roches (mosha 8-18 vjec)

 

4. Golf

Golfi eshte nje nga sportet me pak te frekuentuara por ai eshte gjithashtu edhe  një sport kompleks I cili përkthehet në këmbëngulje, durim, socializim, përqendrim dhe saktësi. Pas mësimit të rregullave specifike dhe  lëvizjeve , si edhe dhe pas eksperimentimit  te tij ne lloje të ndryshme të terrenit, ky lloj sporti mund te kthehet ne te preferuarin tuaj.

Ku mund te zhvillohet ky sport :

Mbreteria e bashkuar :

Lancing (mosha 13-18 vjec)

Dicker School (mosha 12-17 vjec)

Downe House (mosha 6-18 vjec)

Claremont School (mosha 12-16 vjec)

Cothill House School (mosha 8-14 vjec)

Millfield Prep School (mosha 6-11 vjec )

Millfield School (mosha 12-17 vjec)

Summer Academy (mosha 9-17 vjec)

Exsportise Sport Academy (mosha 9-17 vjec)

St. Edmund’s College (mosha 10-17 vjec)

SHBA

Boca Raton (mosha 12-18 vjec)

Zvicer

Kurse gjuhe dhe kampe verore ne Zvicer

Lyceum Alpinum Zuoz (mosha 10-17 vjec)

TASIS Lugano (mosha 11-18 vjec)

College du Leman (mosha 8-18 vjec)

Institut auf dem Rosenberg (mosha 6-18 vjec)

Leysin Belvedere Hotel (mosha 12-18 vjec)

Begjike

Belgium, Spa & Liege (mosha 9-17 vjec)

Spanje

Maravillas (mosha 13-17 vjec)

Sotogrande Summer Camp (mosha 8-17 vjec)

 

5. Kriket

Kriket është një sport ekipi dhe bashkëpunimi është elementi kryesor. Ky sport është i ngjashëm me baseball të Amerikës së Veriut. Nuk dihet saktësisht momenti i krijimit të tij, por e dimë se është sport shumë britanik. Ka të dhëna që ndeshjet e para të kriket datojnë në shekullin e 18-të, midis Kentit dhe Londrës (1719) dhe mes Kentit dhe Sussexit (1728). Sporti u zhvillua gjatë asaj periudhe kryesisht përmes ndeshjeve midis pronarëve të tokave dhe komuniteteve lokale. Që nga shekulli i nëntëmbëdhjetë, ekipet e kriketëve nga Anglia kanë pasur ndeshje me ekipet nga Kanadaja, Shtetet e Bashkuara dhe Australia. Qëndrueshmëria, strategjia, fryma e ekipit – këto janë elementet kryesorë që shoqërojnë këtë sport.

Ku mund te zhvillohet ky sport :

Mbretëria e Bashkuar

Dulwich College (11-17 years old)

Caterham School (8-17 years old)

Taunton School (8-12; 13-17 years old)

Cheltenham College (12-17 years old)

Gjermani

Heidelberg (14-17 years old)

Spanjë

Segovia (13-17 years old)

Nqs kërkoni një sport që nuk është I renditur më sipër mos hezitoni të na kontaktoni .

 

☎️+355 42252065

Facebook: Integral Programe Edukimi

Instagram : integral.albania

Web: www.integral.al

📩info@integral.al

 

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message