Si të përfitoni një bursë studimi në SHBA ose Kanada ?!

22.06.2020

Bursa studimi jashte vendit


Dëshironi të studioni në universitetet jashtë vendit? Kanadaja dhe Sh.B.A kanë disa nga universitetet më të mirë në botë, megjithëse ato janë gjithashtu ndër më të shtrenjtat, ja vlen, nëse arrini të pranoheni në një shkollë të një niveli të lartë dhe studioni në degë si biznes apo shkenca kompjuterike.

Amerika dhe Kanadaja kanë disa nga programet më cilësore për studime jashtë vendit!

Shpesh pyesni veten, si të aplikoj për studime në Amerikë ose Kanada?

Shumë studente mbështeten nga familja financiarisht, por një dhuratë ose hua nga familja shpesh vjen me disa kushte – ato që Amerikanët i quajnë “strings attached”. Plus, kjo mund të nënkuptojë vështirësi financiare për të afërmit tuaj; atyre mund tu duhet të lënë planet e tyre ne pritje për biznesin familjar, ose të shesin shtëpinë e tyre apo pasuritë e tjera. Dhe shpesh, edhe kur anëtarët e familjes janë të gatshëm të nënshkruajnë një kredi bankare, pasuritë e familjes nuk janë të mjaftueshme për të shërbyer si kolateral … dhe kështu kredia refuzohet.

Nëse kjo është situata ku gjendeni, çfarë mund të bëni?

Studio dhe Puno në Kanada

Fito një Bursë në 4 hapa të thjeshtë

Maksimizoni shanset tuaja për të fituar një bursë për të studiuar në SHBA ose Kanada duke ndjekur këto katër hapa të thjeshtë:

 • Identifikoni bursa për të cilat ju keni të drejtë, duke kontaktuar Integral Programe Edukimi për të pyetur rreth bursave. Ju gjithashtu mund të kërkoni në faqen e internetit të kolegjit ose universitetit për bursa në dispozicion.
 • Prioritizoni aplikimin në ato bursa për të cilat ju jeni më konkurrues. Mos harroni se ka më shumë të ngjarë të fitoni garat e bursave me numrat më të kufizuar të aplikantëve. Gjeni ato që vlejnë për ju më nga afër!
 • Aplikimi duhet të jetë tepër i saktë dhe eseja mjaft bindëse. Ju duhet të:
 • Te bëni esenë tuaj të dalloje nga të tjerat – Përfshini detaje specifike rreth vetes;
 • Të shkruani pa gabime në anglisht dhe në mënyrë sa më formale – Përdorni rregullat gramatikore, pikësimin dhe drejtshkrimin;
 • Shkruani në një format të qartë, logjik;
 • Mos kopjoni deklarata të përgjithshme – jini origjinal
 • Dorëzoni të gjitha materialet dhe dokumentat e kërkuara brenda afatit, duke marrë parasysh çdo ndryshim në zonat kohore.

Punoni ndërsa studioni

Puna në kampus me kohë të pjesshme, është një mundësi mjaft e mirë për studentëve ndërkombëtarë. Këto punë mund të përfshijnë të punuarit me një profesor si korigjues provimesh ose si asistent mësimdhënie që zhvillon orë mësimi, te mbikqyrni studentë të tjerë në lëndë të ndryshme, apo edhe duke punuar në bibliotekën e kampusit ose laboratorin e kompjuterave.

Studentëve ndërkombëtarë në SH.B.A u lejohet ligjërisht të punojnë mesatarisht 20 orë në javë.

Pasi të mbërrini në SH.B.A., ju gjithashtu mund të eksploroni rreth mundësive të ndryshme për internship në vendin ku jetoni dhe studioni.

Përveç ndihmës financiare rreth kostos së arsimit tuaj, këto mundësi mund të ndihmojnë gjithashtu në ndërtimin e CV-së tuaj!

Merrni një kredi qe nuk kërkon firmën e një personi tjetër.

Ka shumë të ngjarë, edhe nëse fitoni disa bursa dhe planifikoni të keni një punë me kohë të pjesshme, gjithsesi do tju nevojitet suport financiar. Këtu ju vjen në ndihmë kredia studentore.

Ndonese është e rrallë, ka disa kompani që ofrojnë kredi pa kërkuar prindërit tuaj – ose dikë tjetër – të bashkë-nënshkruajnë kredinë ose të sigurojnë kolateral (të tilla si një shtëpi, hua ose bizhuteri). Këto kompani marrin vendimin e tyre të kredisë bazuar në aftësinë tuaj të ardhshme për të paguar dhe bazuar në historinë tuaj të kaluar të punësimit, reputacionin e universitetit që planifikoni të merrni pjesë dhe perspektivat tuaja të ardhshme të punësimit.

Kur vlerësoni opsionet e huasë, duhet të keni parasysh:

 • Nëse norma e interesit është fikse apo e ndryshueshme
 • Nëse ka ndonjë gjobitje për parapagimin. Në mënyrë ideale, ju mund të jeni në gjendje të paguani kredinë tuaj me herët (nëse, për shembull, merrni nje page me te madhe, ose të fitoni llotarinë!) pa penalitet.
 • Cila do të jetë pagesa juaj mujore. Ju dëshironi të siguroheni që do të keni mundësi të paguani pagesat tuaja pas diplomimit. Si rregull i mirë, pagesa mujore e borxhit tuaj – përfshirë pagesat e kredisë studentore – nuk duhet të kalojë 15 përqind të të ardhurave tuaja të pritshme mujore.
 • Valuta në të cilën pritet të bëni pagesa dhe monedha në të cilën pritet të paguheni pas diplomimit. Pse është e rëndësishme kjo? Sepse nëse fitoni para në një monedhë dhe paguani fatura në një tjetër, ju pësoni atë që quhet “rrezik i monedhës”. Si shembull, le të themi që merrni hua para në paund, në Mbretërinë e Bashkuar, me një pagese mujore 300 £, për të shkuar në një universitet në SH.B.A. Pas diplomimit, ju vendosni të qëndroni në SH.B.A. dhe të merrni një punë të shkëlqyeshme në inxhinierinë e softuerëve dhe paguheni me një pagë mujore prej 7,000 dollarë. Me kursin e këmbimit të sotëm (1,27 dollarë = £ 1), kjo pagese është e barabartë me rreth 380 dollarë dollarë, një pagesë shumë e menaxhueshme për atë pagë. Por nëse kursi i këmbimit bëhet 1.80 $ = £ 1, atëherë pagesa e njëjtë mujore prej 300 will do t’ju kushtojë 540 dollarë.

Jeni të interesuar të aplikoni për një kredi te tille?

Ne ju rekomandojmë të kontrolloni MPOWER Financing, ofruesi i vetëm në botë i kredive me tarifa fikse, për studentët ndërkombëtarë. Këto kredi janë veçanërisht tërheqëse nëse planifikoni të qëndroni në SH.B.A. pas diplomimit, pasi ato merren në dollarë amerikanë. Ato gjithashtu ofrojnë letra mbështetëse për të ndihmuar studentët të sigurojnë një vizë studentore dhe të ofrojnë disa zbritje të normave të interesit!

 • MPower ka avantazhe të shumta ndaj huadhënësve të tjerë ndërkombëtarë, duke e bërë produktin e tyre unik. Kjo perfshin:
 • Normat fikse – norma juaj nuk rritet kurrë
 • Nuk ka kufizime për programet madhore ose programet
 • Kredi në dispozicion në mbi 300 universitete amerikane dhe kanadeze
 • Asnjë tarifë per transaksione të pagesave ndërkufitare
 • Ulje të normave të interesit
 • Mund të ofrojë avantazhe të taksave në SHBA

Ndërsa jeni në faqen e internetit të MPOWER, shikoni edhe bursat e tyre. Ata ofrojnë bursa mbi 65,000 dollarë ekskluzivisht për studentë ndërkombëtarë.

Për më shumë informacion kontaktoni konsulentët e Integral Educational Programs!

Rezervoni konsulencën tuaj falas!

+355 69 40 40 502

m.matija@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message