Shtohen mundësitë e qëndrimit në SHBA pas studimeve!

31.01.2022

Shtohet numri i intershipeve pas diplomimit për studentët në programet STEM në Universitetet në Amerikë


Këtë janar universitetet në Amerikë, kanë përfshirë 22 programe të reja studimi në programin STEM OPT (Optional Professional Training) përmes programit Student and Exchange Visitor Porgram (SEVP) për studentët ndërkombëtarë të interesuar për studime bachelor ose master në Amerikë që kërkojnë të zhvillojnë karrierën në fushat e shkencës, teknologjisë, inxhinierisë dhe matematikës. Ky program i lejon studentët e programeve STEM me vizë F-1 të qëndrojnë në SHBA deri në 36 muaj për OPT pas përfundimit të studimeve të tyre.

Këto programe studimi të shtuara janë kryesisht fusha të reja multidisiplinare ose në zhvillim me qëllim tërheqjen e talenteve globale në universitetet Amerikane dhe drejt karrierave të suksesshme në vend duke hequr barrierat ndaj imigrimit legal duke promovuar kështu edhe shkëmbimin arsimor.

Ndër veprimet shtesë të administratës së SHBA për të mirëpritur më shumë studentë ndërkombëtarë janë gjithashtu:

 • Iniciativa e Kërkimit STEM për Karrierën e Hershme që lehtëson shkëmbimin e vizitorëve jo-emigrantë BridgeUSA që vijnë në SHBA për të kryer kërkime STEM.
 • Ofrimi i më shumë trajnimeve akademike për studentët aktual dhe të diplomuar me vizë J-1 në fushat STEM për deri në 36 muaj.
 • Statusi O-1A dhe Mbështetja për njerëzit me talent të jashtëzakonshëm në fushën e shkencës, biznesit, arsimit ose atletikës.
 • Përditësimi i politikës së imigracionit mbi mënyrën se si Shërbimet e Shtetësisë dhe Imigracionit në SHBA (USCIS) përcaktojnë heqjen dorë nga interesi kombëtar për emigrantët me talent të jashtëzakonshëm në fushat e tyre të punës.

Çfarë është STEM?

Koncepti i STEM po merr gjithmonë e më shumë vemendje në mbarë botën. Akronimi STEM i referohet mësimdhënies/mësimnxënies së integruar në disiplinat si Shkencat, Teknologjia, Inxhinieria dhe Matematika, të organizuara përgjithësisht në formën e punës eksperimentale.

Programet STEM lidhen kryesisht me punë tepër të rëndësishme si: programues, inxhinier elektrik dhe petrokimik, biokimist, gjeolog, studiues shkencor në mjekësi apo biokimi.

Numri i vendeve të punës për këto fusha është vazhdimisht në rritje, dhe pagat mesatare të ofruara për to janë pothuajse dyfishi i pagave mesatare të ofruara në të gjitha fushat e tjera të kombinuara, sipas një artikulli në faqen e lajmeve CBS.

Megjithëse Shtetet e Bashkuara kanë qenë historikisht lider në fushat STEM, numri i studentëve të interesuar për këto programe ka rënë kohët e fundit.

Sipas Departamentit Amerikan të Arsimit, vetëm 16% e nxënësve të shkollave të mesme janë të interesuar për një karrierë STEM dhe kanë provuar aftësitë e tyre matematikore.

Aktualisht, pothuajse 28% e nxënësve të shkollave të mesme thonë se janë të interesuar në një fushë që lidhet me STEM, por 57% e këtyre studentëve do të humbasin interesin deri në diplomimin e shkollës së mesme.

Pra, përmes opsioneve të reja OPT të shpallura rishtazi në STEM, ekziston një shembull i qartë i dëshirës së SHBA-së për të mirëpritur studentët ndërkombëtarë në universitete dhe kompani në të gjithë vendin.

Integral Educational Programs ofron këshillim arsimor professional dhe e bën më të thjeshtë pranimin tuaj në një universitet në Amerikë. Në portofolin e Integral mund të gjeni universitetet e mëposhtme amerikane që ofrojnë programe të ndryshme dhe procesi i aplikimit bëhet më i thjeshtë.

 • Hawaii Pacific University
 • Colorado State University
 • Drew University
 • George Mason University
 • Arizona State University
 • Illinois State University
 • Oregon State University
 • Saint Louis University
 • Suffolk University
 • The University of Alabama at Birmingham
 • Washington State University
 • Johnson & Wales University
 • Kaplan Business School
 • Marshall University
 • University of South Florida

Ne e dimë që në vitet e fundit të studimit KOHA është burimi më i rëndësishëm i një studenti, ndaj konsulentët tanë do të sigurohen që të keni një proces pranimi të shpejtë dhe efikas.

Nëse interesoheni për të vazhduar studimet në Amerikë, regjistrohuni në linkun e mëposhtëm për të rezervuar një takim me konsulentët e Integral.

Rezervoni konsulencën tuaj!

☎️ +355 69 40 40 901
📧xhensila@integral.al

 

Etiketa:

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message