Programi për Zhvillimin e Lidershipit BridgeUSA (BLDP)

05.05.2022

Programi për Zhvillimin e Lidershipit të BridgeUSA (BLDP) dhe Samiti për Leadership Ambassador Johnny and Mrs. Angie Young Civic (Y-CLS)


Në partneritet me Departamentin e Shtetit të SHBA-së, Byronë e Çështjeve Arsimore dhe Kulturore, CIEE partneri jonë për programin Work and Travel USA po administron Programin e Zhvillimit të Lidershipit BridgeUSA. Deri në 200 drejtues të rinj nga trembëdhjetë kategoritë e programit BridgeUSA do të marrin pjesë në një nga tetë seminaret e zhvillimit të lidershipit të financuar plotësisht në Washington, DC.

Seminaret tre ditore do të përfshijnë programim e zhvillimit të lidershipit. Vizitorët që do të marrin pjesë në programin BridgeUSA Leadership Development do të bëhen “qytetarë ambasadorë” dhe do të ndajnë kuptimin e tyre të ri të vlerave amerikane me miqtë dhe familjen e tyre pas kthimit në shtëpi. Tetë seminaret 3-ditore do të zhvillohen midis verës 2022 dhe dhjetorit 2023.

Periudha e aplikimit për programin e parë të BridgeUSA Leadership Development që zhvillohet nga 2 deri më 5 gusht në Washington, DC është e hapur deri më 10 maj. Ky ësht një program ideal për studentët të cilët do të udhëtojnë drejt Amerikës me programin Work & Travel ose kanë qënë pjesëmarrës të mëparshëm në këtë program. Duke marrë pjesë në këtë program, pjesëmarrësit i nënshtrohen një kërkese dyvjeçare për qëndrim në shtëpi (seksioni 212(e) i Aktit të Emigracionit dhe Natyralizimit).

Gjithashtu rikthehet Samiti i Lidershipit Qytetar CIEE, i njohur tashmë si Samiti i Lidershipit Qytetar të Ambasadorit Johnny dhe Znj. Angie Young (Y-CLS) për nder të ambasadorit Johnny dhe gruas së tij, znj. Angie Young që kanë treguar një përkushtim ndaj shërbimit publik, diplomacisë publike dhe ndërtimit të urave midis popujve dhe kombeve.

Ambasadori Johnny dhe Znj. Angie Young Civic Leadership Summit (Y-CLS)

Samiti i Lidershipit Qytetar rikthehet këtë vit si Samiti i Lidershipit Qytetar të Ambasadorit Johnny dhe Znj. Angie Young ose YCLS. Këtë verë ne do të zgjidhen 45 pjesëmarrës nga programi CIEE Work & Travel USA për t’u bashkuar në kryeqytetin e SHBA për një ngjarje që të ndryshon jetën. Aplikimet tani janë të hapura për bursën e Samitit të Lidershipit të Ri Qytetar.

Të rinjtë nga e gjithë bota do të mblidhen nga 7 deri më 11 gusht në Washington DC:

  • Takoni të rinj të tjerë që janë të motivuar për të bërë një ndryshim. Lidhuni me pjesëmarrësit e programit që ndajnë të njejtin pasion për të bërë një ndryshim në komunitetet e tyre.
  • Mësoni duke u praktikuar. Zhvilloni të kuptuarin tuaj kulturor duke praktikuar të menduarit kritik, duke shkëmbyer përvoja dhe ide dhe duke zbatuar atë që keni mësuar për të krijuar një plan veprimi në seminare produktive.
  • Eksploroni një nga qytetet më të mëdha të Amerikës. Shihni se si është jeta në kampusin e Universitetit Amerikan. Plus, eksploroni arkitekturën ikonike, hapësirat publike dhe monumentet e kryeqytetit të Amerikës.

CIEE do të japë 45 bursa që përfshijnë grante udhëtimi për të ndihmuar pjesëmarrësit të udhëtojnë në Washingtoni, D.C., dhe mbulojnë koston e akomodimit, vakteve dhe aktiviteteve të Samitit të Lidershipit Qytetar.

Për më shumë informacion rreth programit Work and Travel:

Rezervoni konsulencën tuaj falas!

☎️+355 69 40 40 901
📧xhensila@integral.al

news.front.related_news

Gjithcka rreth programit Work and Travel USA!

Ky është programi më i njohur për studentë. Qëllimi i këtij programi është t’ju mundësojë studentëve të huaj, që gjatë...
06.02.2024 Lexo me shume

5 benefite të Programit Work and Travel USA

5 benefite të Programit Work and Travel Programi Work and Travel USA është një aventurë mahnitëse për këdo që guxon të dalë nga zona e komf...
03.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message