Përse një kamp veror është i rëndësishëm?

05.05.2023


Aktivitetet jashtëshkollore ndihmojnë në zhvillimin e aftësive ndërpersonale dhe i ndihmojnë fëmijët të kuptojnë se si të bashkëpunojnë me të tjerët për të arritur një qëllim të përbashkët.

Aktivitete të tilla lejojnë fëmijën tuaj të zbulojë fusha të ndryshme interesi, të fitojë vetëbesim dhe të kultivojë tipare lidershipi. Ato ofrojnë gjithashtu një mjet për tu forcuar nga ana akdemike duke u dhënë femijeve mundësi për të aplikuar njohuritë e teksteve shkollore në skenarë të jetës reale.

Aktivitetet jashtëshkollore, në thelb, lejojnë fëmijën tuaj të mësojë diçka që do të zgjasë gjatë gjithë jetës. Një nga aktivitetet më të miratuara është një kamp veror.

  • Zhvillon aftësitë e lidershipit

Fëmijët që marrin pjesë në kampet verore nder te tjera mësojnë disa aftësi udhëheqëse. Ata mësojne si te sillen ne situate te veshtira, zhvillojne mendimin kritik, aftesite sociale, punen ne grup dhe rëndësinë e dhënies dhe marrjes së vleresimeve. Këto aftësi të rëndësishme janë diçka që fëmijët do ta marrin me vete kur te arrijne nje moshe madhore.

  • Mësojne te jenë me te përgjegjshem

Në kamp, ​​ka gjëra që duhen bërë çdo ditë. Prindërit nuk janë aty për t’u siguruar që ata të arrijnë ti kryejnë detyrat perkatëse, kështu që të qenit në kamp i mëson fëmijët për rëndësinë e përgjegjësisë. Kur bëhen më të përgjegjshëm, ndihen më mirë me veten.

  • Mësojne rreth punës në grup

Puna ne grup është një pjesë e rendesishme e kampit veror. Fëmijët shpesh punojnë në grupe dhe duke e bërë këtë, ata shohin se si aftësitë e tyre unike plotësojnë aftësitë e fëmijëve të tjerë.

  • Rrit Vetbesimin 

Kur fëmijët shkojnë në kampin veror, ata takojnë njerëz të rinj, bëhen më të pavarur dhe mësojnë gjëra të reja. Duke qene larg shtëpisë dhe mjedisit të tyre të përditshëm, ata fitojne vetbesim.

  • Zhvilloni miqësi gjatë gjithë jetës

Përveç përfshirjes në aktivitete fizike që i nxisin fëmijët të punojnë së bashku për të arritur një qëllim të përbashkët, kampi veror është një mundësi e shkëlqyer që fëmija juaj të takojë fëmijë të tjerë të moshës së tyre dhe madje të zhvillojë miqësi të përjetshme.

 

Ne tek Integral e dime sesa i rendesishem eshte nje kamp veror. Kjo eksperiencë në kamp jo vetëm që do t’u japë fëmijëve mundësinë që të jenë me të lirshëm me bashkëmoshatarët e tyre, por do të zhvillojnë aftësi sociale – dhe aftësitë e jetës në përgjithësi – që do të vazhdojnë deri në vitin shkollor dhe më tej.

 

 

 

Etiketa:

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message