Përfitimet e një kampi veror në Gjermani!

26.06.2021

Kampet verore gjermane një plus i madh për regjistrimin në universitet!


Kampet verore jashtë vendit kanë shumë përfitime për fëmijët dhe të rinjtë në arritjen e qëllimeve personale dhe akademike. Aq më tepër kur flasim për kampe verore ku është i domosdoshëm një komponent arsimor, siç janë ato nga portofoli i Integral Educational Programs.

Nëse dëshironi një kamp veror jashtë vendit atëhere Gjermania është zgjedhja e duhur.

Sa i përket kampeve verore në Gjermani, ato janë gjithnjë e më shumë një mjet i shkëlqyer për studentë të ardhshëm ndërkombëtarë të universiteteve gjermane, të cilët dëshirojnë të arrijnë një nivel të caktuar të njohurive të gjuhës gjermane para regjistrimit dhe që duan të përmirësojnë aftësitë e tyre gjuhësore. Kampet verore në Gjermani janë gjithashtu shumë të njohura, sepse u sigurojnë studentëve mundësinë për të kaluar provimet e nevojshme dhe për të marrë certifikatën e nevojshme për regjistrimin në programet bachelor, master ose doktoraturë, por edhe për regjistrimin në shkollat ​​fillore dhe të mesme.

Gjermania është vendi më tërheqës i studimit për studentët ndërkombëtarë, pas vendeve anglishtfolëse. Përveç faktit që universitetet gjermane (si private ashtu edhe publike) renditen shumë mirë në listat ndërkombëtare, një arsye tjetër shumë e rëndësishme pse studentët e huaj përqendrohen në këtë destinacion është fakti që në provinca të caktuara studentët nuk paguajnë tarifa studimi në universitetet shtetërore.

Kampi veror gjerman – një mënyrë e shpejtë për të marrë një certifikatë gjuhe

Nëse jeni në vitin e 2 ose 3 të shkollës së mesme, shfrytëzoni periudhën e verës tuaj për të marrë pjesë në një kamp veror në gjermani. Nëse keni nevojë për një përmirësim të dukshëm në aftësitë e gjuhës gjermane ose jeni tashmë në një nivel të kënaqshëm, por ka vend për përmirësim, përvoja që sjellin këto kampe është e jashtëzakonshme dhe rezultatet do të ndjehen shpejt. Përveç kësaj, ka kampe në gjuhën gjermane që u ofrojnë studentëve mundësinë për të dhënë provime duke marrë një certifikatë gjuhe pas përfundimit të kampit. Certifikatat që konfirmojnë nivelin minimal të kërkuar të aftësive të gjuhës kërkohen për regjistrim në universitetet gjermane, dhe shumica kërkojnë nivele C1 ose C2. Këtu janë disa shembuj të kampeve të tilla.

Bad Schussenried (10-13 vjet; 14-17 vjet)

Shkolla në Bad Schussenried ka një kapacitet prej 300 studentësh dhe është shkolla më e madhe kushtuar mësimit të gjuhës gjermane si gjuhë e huaj, prandaj është menduar për të rinjtë. Projektuar për fëmijë dhe të rinj të moshës 10-13 deri 14-17 vjeç, ky program pranon studentë gjatë gjithë vitit dhe përfshin midis 25 dhe 30 orë në javë, në varësi të grupmoshës. Përveç kësaj, studentët mund të marrin provime për disa lloje të certifikatave: Zertificat Deutsch (ZD), Zertificat Deutsch Jugend, TELC Deutsch A1 – B2.

Bad Schussenried është një qytet monastik në Bavari, me 8,500 banorë dhe është i rrethuar nga Liqeni i Konstancës dhe lumenjtë Danub dhe Iliri.

Më shumë informacion në lidhje me kurset, akomodimin, ekskursionet, datat e fillimit dhe tarifat mund të gjenden këtu.

Kamp në Berlin, Kolegji Berlin (16 – 18)

Qendra Gjuhësore e Kolegjit të Berlinit ndodhet në një nga zonat më moderne të Berlinit, Prenzlauer Berg, afër ishullit Muze, Portës së Brandenburgut, Reichstag dhe Markës Hackescher. Ai mbulon një sipërfaqe prej 9,000 metra katrorë në një kopsht të bukur. Klasat zhvillohen nga ora 15:30 deri në orën 19:00, në grupe deri në 12 persona.

Kampi Akademik Schloss Heessen (11 – 17)

Kampi Akademik i Gjermanisë është i vendosur në Schloss Heessen, në qytetin Hamm, një kështjellë e mrekullueshme jo shumë larg Këlnit, Duseldorfit dhe Bonit. Metodologjia e mësimdhënies bazohet në CLIL: Përmbajtja dhe Mësimi i Integruar i Gjuhës. Ju studioni përmbajtjen e lëndëve akademike dhe në të njëjtën kohë përmirësoni njohuritë tuaja në anglisht dhe / ose gjermanisht. Ju do të zgjeroni njohuritë tuaja akademike dhe do të zhvilloni aftësitë për të shkruar ese dhe aftësitë e të menduarit (të menduarit kritik, logjik, reflektues, metakognitiv dhe krijues).

Kursi

Eksploruesit: 11–14 vjet

Ju do të studioni një kurrikul të plotë që përfshin: gjuhë dhe letërsi, matematikë, shkencë, studime shoqërore dhe art. Ju mund të zgjidhni kursin “Explorers” në gjermanisht ose anglisht.

Angazhuesit: 15-17 vjeç

Lëndët e mëposhtme ofrohen për zgjedhje në anglisht:

 • Arti
 • Ekonomi, biznes dhe sipërmarrje
 • Anglisht dhe shkrim ese
 • Matematika
 • Prezantime dhe intervista
 • Shkenca
 • Studime Sociale
 • Teoria e Njohurive (ToK)
 • Letërsia botërore

Kampi veror në gjermani në një shkollë të famshme lokale – një përvojë ideale parauniversitare

Për fëmijët dhe të rinjtë që kanë një prirje të fortë për hapësirën kulturore dhe gjuhësore gjermane që duan të eksplorojnë me kohë mundësitë e studimit ose që po mendojnë të mbarojnë shkollën e mesme në Gjermani dhe të aplikojnë në një universitet lokal, këtu janë disa shembuj të kampeve verore në Gjermani mbahen në shkolla të famshme me konvikt. Pasi një student ka kaluar të paktën dy javë në një kamp të tillë, përveç përmirësimit të gjuhës së tij gjermane, një përvojë e tillë natyrshëm mund të çojë në një dëshirë për të vazhduar arsimin e tij në gjermanisht.

Shën Shkolla Ndërkombëtare Gilgen (10-15 vjet)

E vendosur në një distancë të shkurtër nga Salzburgu, St. Gilgen ndodhet në brigjet e liqenit Wolfgang, i rrethuar nga fusha

kurrizet Shkolla ofron arsim cilësor, duke aplikuar programe IB. Më shumë rreth St. Ju mund ta gjeni Gilgen këtu. Sa i përket qytetit, ai është i njohur për Festivalin Mozart të Muzikës Klasike dhe shpatet e skive.

Gjatë verës, të rinjtë mblidhen nga e gjithë bota për të marrë pjesë në kampet e organizuara në këtë shkollë. Ka kurse të gjuhës angleze dhe gjermane sipas zgjedhjes suaj. 3 orë në ditë kurse interaktive dhe intensive plotësohen nga aktivitete sportive dhe rekreative.

Më shumë informacion në lidhje me kurset, akomodimin, ekskursionet, datat e fillimit dhe tarifat mund të gjenden këtu.

Përvoja e studentëve gjatë një kampi veror në Gjermani

Para se të vendosni që Gjermania është destinacioni i duhur për ju, do të ishte mirë të keni një përvojë që do t’ju sjellë më afër asaj që do të thoshte të ishe student këtu. Këtu është një shembull i një kampi veror që plotëson këtë nevojë.

Universiteti Veror (Berlin, Mynih, Frankfurt ose Hamburg) 17+ vjet

Gjatë katër javëve, studentët mund të përmirësojnë njohuritë e tyre të gjuhës gjermane duke kombinuar kurse standarde të gjuhës me punëtori gjatë të cilave do të hulumtohen temat përkatëse sociale, kulturore dhe ekonomike. Në secilin qytet ku zhvillohet ky kurs, sugjerohet një temë specifike për seminaret. Studentët do të kenë sfidën për të zhvilluar një projekt në një temë të caktuar në fushën e kulturës dhe civilizimit. Përmbajtja është menduar për studentët që synojnë të vazhdojnë studimet në universitetet gjermane, veçanërisht nëse përqendrimi është në specializime të tilla si: marketing, biznes dhe specializime të tjera në fushën kulturore dhe shoqërore. Studentët përfitojnë nga ushtrimi i shkrimit të një punimi akademik, nën mentorimin e mësuesve vendas të gjuhës gjermane.

Temat e mundshme të projektit:

 • Berlin: Metropolis – e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja e kryeqytetit
 • Frankfurt: Para, para, para – jeta ekonomike dhe financiare në Gjermani
 • Hamburg: Hyrja në Botë – Globalizimi në Tokë, Ujë dhe Ajër
 • Mynih: Midis laptopit dhe Leaderhosen

Për më shumë informacion rreth kampeve verore:

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

☎️: +355 69 40 40 801

📧: krysia@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message