Përfitimet e aplikimit të hershëm në një universitet

09.06.2021

Aplikimet e hershme – Sukses i garantuar! Ky artikull shqyrton përfitimet e aplikimit të hershëm për studime jashtë vendit në universitetet më të mira dhe si i ndihmon aplikantët për pranimin e tyre në universitet.


Gjithçka rreth afateve:

Shumica e institucioneve kanë dy sezone pranimi në vit, një herë në pranverë dhe një herë në vjeshtë; disa institucione mund të kenë edhe tre sezone pranimi në vit. Të gjitha universitetet jashtë vendit kanë një datë specifike deri në të cilën formulari i plotësuar i aplikimit të pranimit duhet të dorëzohet. Kjo është zakonisht tre deri në katër muaj para se të fillojë sezoni actual akademik për të cilin studenti ka aplikuar.

Në thelb nëse klasat fillojnë në Mars; afati i aplikimit është zakonisht java e fundit e nëntorit ose java e parë e dhjetorit. Këto kushte ndryshojnë nga institucioni në institucion dhe disa universitete të rangut të lartë kanë një afat që është gati gjashtë deri në shtatë muaj para fillimit aktual të klasave.

Pra, pse duhet dorëzuar më herët aplikimi?

Faktorët e mëposhtëm do t’ju ndihmojnë të kuptoni – pse duhet të aplikoni paraprakisht:

  • Kohë e mjaftueshme për të përgatitur një letër të shkëlqyer rekomandimi
  • Shmangni stresin e shkaktuar nga afatet e aplikimeve
  • Planifikimi i shpenzimeve – Nëse aplikimi juaj aprovohet dhe ju merrni një konfirmim nga institucioni para kohe; ju mund të planifikoni shpenzimet tuaja në përputhje me rrethanat.
  • Bursat – Disa institucione kërkojnë që ju të pranoni ofertën e tyre të kushtëzuar të pranimit para se të aplikoni për një bursë për studime jashtë vendit. Në thelb, nëse vendosni të pranoni ofertën e kushtëzuar të pranimit mund të aplikoni për një bursë për studime para studentëve të tjerë. Ekziston një numër i kufizuar i bursave për studentët ndërkombëtarë; prandaj nëse arrini të merrni aplikimin tuaj për bursë shumë më përpara dhe i plotësoni të gjitha kërkesat e pranueshmërisë; keni një shans të mirë për të siguruar një bursë.
  • Refuzimi i aplikimit – Në rast se aplikimi juaj refuzohet; ju mund të aplikoni në institucione të tjera.
  • Zgjedhja e programit – Ka raste kur një studenti nuk i ofrohet kursi i saktë, të cilin ai aspiron të studiojë dhe i ofrohet ndonjë kurs tjetër në vend; për shembull, një studenti në një program pasuniversitar të inxhinierisë së shkencave kompjuterike i ofrohet një program në elektronikë dhe komunikim. Duke dërguar aplikimin shumë më përpara; ka shumë mundësi që studentit t’i ofrohet programi; të cilën ai / ajo fillimisht donte të studionte.

Disa këshilla:

Gjithmonë jini të vetëdijshëm për datën e fundit për pranimin e formularëve të pranimit; synoni të dërgoni formularin tuaj të paktën një muaj para datës zyrtare të afatit.

Sigurohuni që i jepni mësuesit tuaj kohë të mjaftueshme për të shkruar një letër rekomandimi për ju.

Gjithmonë duhet të keni një plan rezervë; mos e kufizoni aplikimin tuaj në vetëm një institucion; aplikoni në të paktën tre deri në katër institucione.

Për më shumë informacion:

Regjistrohuni këtu

☎️+355 69 40 40 415
📧leidia@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message