Merrni një diplomë Master ose MBA në Budapest me bursë të plotë

19.12.2022

Studime jashtë vendit


Dëshironi të vazhdoni studimet master jashtë vendit , por ende keni pikëpyetjet tuaja! Dëshironi bursë të plotë, por ende nuk dini cili universitet e ofron atë? Ne e kemi një pëgjigje për ju.

Merrni një diplomë master në Budapest me një bursë të plotë të mbështetur nga programi “Stipendium Hungaricum”. Programi “Stipendium Hungaricum” bazohet në marrëveshjet dypalëshe për bashkëpunimin arsimor të nënshkruara ndërmjet ministrive të arsimit të Hungarisë dhe Shqipërisë.

Studentët shqiptar kanë të drejtë të aplikojnë për bursa në fushat e mëposhtme të studimit:

Fushat e studimit të mbështetura nga programi “Stipendium Hungaricum “.

 1. Diplomë e plotë e studimeve bazë: bujqësi, inxhinieri, shkenca natyrore, arte
 2. Studimet e rregullta master: bujqësi, inxhinieri, ekonomi, shkenca natyrore, shkenca sociale, art.
 3. Diplomë e plotë e doktoraturës: Në çdo fushë akademike
 4. Programet e specializuara pasuniversitare: art.

Bursa mbulon:

 1. Mësimi falas për kohëzgjatjen e studimeve
 2. Stipend për shpenzimet e jetesës 43,700 HUF (rreth 120 €) në muaj për studentët bachelor dhe master
 3. Sigurimi shëndetësor falas
 4. Akomodimi universitar ose 40,000 HUF shtesë (afërsisht 110 €) në muaj (tarifa e akomodimit) për kohëzgjatjen e studimeve tuaja në të gjitha nivelet (Bachelor, Master, PhD ).

Me shume informacion rreth bursave ketu

Afati i aplikimit 16 janar 2023.

*Aplikoni për një bursë të PLOTË për të studiuar në Universitetin Corvinus në Budapest  përmes Integral  Educatuoal Programs ,deri në fund të muajit dhe do të merrni ndihmën tonë gjithashtu FALAS

2 nga studentët tanë u pranuan me sukses në Universitetin Corvinus dhe morën bursa të plota me ndihmën e këshilltarëve të Integral Educational Programs:

Jelena Bogićević , MA për Ekonomi dhe Biznes Ndërkombëtar:

“Në kërkimin tim për bursa për studime master jashtë vendit, gjeta krejt rastësisht faqen e internetit të Integral, një agjenci që ofron shërbime këshillimi dhe asistence kur aplikoni në universitetet partnere të tyre. Më duhet të pranoj që në fillim nuk isha optimist. , duke pasur parasysh se më parë gjatë aplikimit tim të pavarur në universitete të ndryshme të Evropës jam refuzuar për shkak të dokumentacionit jo të plotë ose të pamjaftueshëm.Falë Nikollës dhe Svetlinës këtë herë nuk ndodhi.

Me ndihmën dhe shpejtësinë e tyre aplikimi im u dërgua në kohë me gjithë dokumentacionin e nevojshëm, të cilin do ta kisha pasur shumë të vështirë t’i bëja vetë, i gjeta dhe i plotësoja. Tani jam duke studiuar në një nga universitetet më të mira jo vetëm në Hungari, por edhe në Evropë, studimet master janë në anglisht.

Për sa i përket vetë fakultetit, mund të them se i ka përmbushur më shumë pritshmëritë. Gjithçka është e organizuar shumë mirë dhe ligjëratat janë në nivel të lartë.

Natalija Aleksic , MA në Studime për Komunikim dhe Media:

“Pas një takimi të rastësishëm me një postim në Facebook që thoshte se aplikimet për Universitetin e Budapestit hapen së shpejti dhe se ka mundësi për një bursë të plotë, mendova se mund të mos kisha sukses, por vendosa të provoj. Ajo që pashë në fillim, ka kushte të mira për arsim në Budapest, dhe pas emailit të parë me Nikolën nga agjencia, pashë që mund të mbështetesha në informacione dhe ndihmë të besueshme.ndihma e dikujt gjatë aplikimit, por jo vetëm për aplikacionin por edhe për të gjitha segmentet e tjera që lidhen me mbërritjen në Budapest.

Mendoj se është e rëndësishme për çdo student që dikush ta udhëzojë mirë për të gjithë informacionin që i nevojitet dhe këtu mund ta marrim patjetër. Po dërgoj një përshëndetje me shi nga Budapesti, i cili në muajin e parë të qëndrimit tim në të ma ktheu perspektivën 360 gradë”.

Rreth Universitetit Corvinus të Budapestit

Corvinius është një universitet  hungarez në fushën e ekonomisë, menaxhimit dhe shkencave sociale, i themeluar në vitin 1920 si Fakulteti i Ekonomisë i Universitetit Mbretëror Hungarez.

Vlerësimet dhe çmimet ndërkombëtare:

” Corvinus Business School” fitoi vendin e parë në mesin e shkollave më të mira të biznesit në Evropën Lindore sipas Eduniversal , dhe gjithashtu mori akreditimin EKUIS në konferencën vjetore EFMD.

Corvinus është gjithashtu e pozicionuar në mesin e 100 shkollave më të mira të biznesit në “Renditja e shkollave të biznesit të Financial Times”

Bazuar në vlerësimin e studentëve dhe votat e drejtorëve akademikë, Corvinus u shpall i treti më i mirë mes 32 anëtarëve të CEMS në vitin 2019 në kategorinë CEMS School of the Year.

Programi master në matematikën aktuariale dhe financiare të Shkollës Ekonomike Corvinus zuri vendin e 31-të ndër 40 programet master më të mirë në botë në renditjen Eduniversal në kategorinë e shkencave të sigurimit, rrezikut dhe aktuarisë.

Programet master në gjuhën angleze, të mbështetura nga programi “Stipendium Hungaricum “:

 • MSc Business Informatics
 • MA Communication and Media Studies
 • MSc Economic Analysis
 • MSc Finance
 • MSc Health Policy, Planning and Financing
 • MSc International Economy and Business
 • MA International Relations
 • MSc Marketing
 • MSc Public Policy and Management
 • MSc Regional and Environmental Economic Studies
 • MA Sociology

Per më shumë informacion: 

+355 69 40 40 415
sidorela@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message