Kurse gjuhësh për të rritur!

18.03.2020

Kurse gjuhe jashte vendit


Një nga mënyrat më të mira për të mësuar një gjuhë shpejt është përmes kurseve tona gjuhësore jashtë vendit. Kur bëhet fjalë për kurse për gjuhë për të rritur, IntegralEdu ka një gamë të gjerë kursesh të gjuhëve të huaja si anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, rusisht, portugez dhe spanjisht në Angli, Maltë, SHBA, Gjermani, Austri, Francë, Spanjë, Rusi, etj. Portugalia, Australia, Italia, etj.

Kurset e gjuhës së të rriturve janë shumë të individualizuar dhe, ndryshe nga fëmijët dhe te rinjtë çdo komponent i kursit i lihet studentit që të vendosë sipas preferencave të tyre. Për shkak të kësaj, një pjesëmarrës që zgjedh të marrë një kurs te tillë, përpara se të rezervojë një kurs, duhet të dijë se çfarë do të ndikojë në çmimin e kursit :

  • Mosha e pjesëmarrësve

Edhe pse shumica e kurseve për të rritur janë të destinuara për këdo mbi moshën 18 vjeç, disa shkolla do të kenë kurse të specializuara për ata mbi 30 ose mbi 50 vjeç, veçanërisht nëse ata studentë janë ata që nuk kanë një njohuri të madhe të gjuhës së huaj. Për më tepër, disa shkolla mund të kërkojnë një moshë të caktuar minimale ose maksimale për lloje të veçanta të akomodimit. Gjithashtu, studentët më të rritur do të vendosen në grupe speciale për të qenë në të njëjtin grup si student te tjere te moshës së tyre

  • Intensiteti i kursit

Qendrat gjuhësore caktojnë 20 orë mësimi të gjuhëve të huaja në javë, d.m.th 4 orë në ditë, si standard në intensitetin e kursit. Për studentët që duan të mësojnë një gjuhë të huaj më shpejt dhe më intensivisht, numri i mësimeve mund të rritet në 25 ose 30 mësime të gjuhës së huaj në javë. Shkolla me te vecanta gjithashtu do të ofrojnë kurse më intensive, siç janë 35 ose 40 orë në ditë, dhe shkollat e tjera zakonisht kërkojnë studentë që dëshirojnë të studiojnë gjuhë të huaj aq intensivisht për të marrë mësime individuale.Klasat zhvillohen kryesisht në mëngjes, ndërsa pasdite zhvillohet në sezon të lartë nëse ka shumë studentë për të marrë mësime në një ndërrim.

  • Lloji dhe qëllimi i kursit

Para fillimit të kursit, studenti duhet të dijë qëllimin e tij / saj ne lidhje me arisen perse do te ndjeke një kurs të gjuhës së huaj jashtë vendit. A është një përmirësim i përgjithshëm i aftësive të gjuhës së huaj, dëshiron ta mësojë atë për qëllime biznesi me fjalor specifik të industrisë, a dëshiron ai të përgatitet për provimet zyrtare në anglisht si IELTS, provimet në Cambridge ose TOEFL, apo dëshiron të ndjeke kurse eksperimentale ku mësohet gjuhë e huaj krahas pjesëve të veçanta të kulturës së vendit (p.sh. anglisht në qytet, Italiano con dhe vini, Italiano e opera, Deutsch mit Opera, etj.).

  • Niveli i njohurive

Në ditën e parë të klasës, të gjithë studentët bejnë një provim fillestar që i vendos ato në një grup specifik gjuhësor, në mënyrë që ata të mund të vazhdojnë të mësojnë një gjuhë të huaj në njohuritë para-ekzistuese dhe që ata të mund të përparojnë së bashku me persona me prejardhje të barabartë. Studentët të cilët tashmë kanë një prejardhje të caktuar mund të fillojnë kursin e tyre pothuajse çdo të hënë të vitit (përveç Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri), ndërsa studentët që janë fillestarë të plotë do të jenë në gjendje të fillojnë kursin e tyre në të Hënën specifike të muajit, i cili është kryesisht të hënat e para në muaj.

  • Data e nisjes

Ashtu si me turizmin, ka kurse të larta, të mesme dhe të ulëta në kurse në gjuhë dhe çmimet formohen sipas sezonit. Sezoni i lartë në shumicën e vendeve fillon në fund të qershorit dhe përfundon në fund të gushtit, megjithatë në vende si Rusia apo Spanja sezoni mund të fillojë shumë më herët ose të përfundojë shumë më vonë, gjë që do të thotë se vetë kursi do të jetë më i shtrenjtë gjatë asaj kohe.

  • Kohëzgjatja e kursit

Kohëzgjatja standarde e kursit jashtë vendit është 2 javë, por shpesh kurset zgjasin më shumë dhe i takon studentit të vendosë se sa do të zgjasë kursi. Shumë rrallë, shkollat lejojnë prenotime më pak se 2 javë, pasi nuk mund të arrihet asnjë përparim i rëndësishëm në një javë në aftësinë e gjuhës së huaj, gjë që ndikon drejtpërdrejt në reputacionin e qendrës gjuhësore. Shkollat japin zbritje në sasinë e javëve që janë të rezervuara, dhe kurset afatgjata konsiderohen të jenë më të gjata se 12 javë dhe u nënshtrohen tarifave dhe kushteve të veçanta dhe janë pothuajse gjithmonë kurset që studentët regjistrohen për të mësuar një gjuhë të huaj mjaft mirë për të studiuar

  • Lloji i akomodimit

Studentët e rritur mund të gjejnë vetë akomodimin ndërsa janë në një kurs gjuhësor, dhe gjithashtu mund të rezervojnë strehim të siguruar nga vetë qendra gjuhësore. Qendrat gjuhësore zakonisht ofrojnë tre lloje të akomodimit: familje pritëse, rezidenca ose hostele studentore dhe apartamente. Familjet pritëse janë familje që testohen dhe paguhen për të marrë kurse gjuhësore në shtëpitë e tyre. Edhe pse ky është opsioni më i lirë i akomodimit, familjet jetojnë në zona të banuara të qytetit, që mund të nënkuptojë udhëtimin deri në një orë në shkollë, që është një kosto që studenti duhet të llogarisë. Rezidencat ose shtëpitë e studentëve janë ndërtesa që shkolla ka marrë me qera për të akomoduar studentët e saj. Ata zakonisht janë më afër me qendrën dhe mund të ofrojnë mëngjes ose dy vakte. Mundësia më e shtrenjtë është akomodimi ne apartamente me deri në 4 pjesëmarrës dhe janë lloji më i rehatshëm i akomodimit. Pothuajse asnjëherë nuk ofrohen ushqime atje, por studentëve u sigurohet një kuzhinë e pajisur.

  • Transfertat dhe shërbimet shtesë

Qendrat gjuhësore shpesh do të ofrojnë shërbime shtesë siç janë transfertat nga/per ne aeroport, udhëtimet fundjavë,facilitetet e kuzhinës, seminaret e salsës, kultura e qytetërimit të vendit, etj. Edhe pse disa nga këto aktivitete do të jenë pa pagesë, shumica do të paguhen dhe duhet të jenë prenotuar paraprakisht.

  • Vendndodhja

Përveç faktit se kurset e gjuhës kanë një përbërës turistik pasi udhëtojnë në një qytet dhe vend të huaj si turist, vendndodhja ku zhvillohet kursi i gjuhës ka edhe një komponent gjuhësor. Kjo do të nënkuptonte që studenti duhet të vendosë sipas preferencave të tij / saj ku dëshiron të mësojë një gjuhë të huaj, por gjithashtu të jetë i vetëdijshëm që versione të ndryshme të gjuhëve të huaja fliten në vende të ndryshme. Pra, anglishtja nuk do të jetë e njëjtë në Mbretërinë e Bashkuar, Maltë apo SH.B.A., Spanjishtja nuk do të jetë e njëjtë në Spanjë dhe Argjentinë, frëngjisht në Francë dhe Belgjikë, as gjermanisht në Gjermani dhe Austri. Para se të largohej, studenti duhet të hetojë nëse nuk i pëlqen destinacioni i ofruar, dhe nëse destinacioni ofron atë që dëshiron dhe pret. Edhe pse shumë shpesh qendrat gjuhësore për të rriturit gjenden në qendrat e qyteteve të mëdha, ekzistojnë gjithashtu një numër i madh i atyre që gjenden në qytete më të vogla që janë më të vështira për t’u arritur, por kostot në qendra të tilla do të jenë më pak.

 Rezervoni një konsulencë FALAS me Integral! 

 

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message