Shkollat ​​e mesme elitare në Zvicër: Dera e mundësive të pafundme!

23.11.2023

Shkollat ​​e mesme elitare


Shkollat ​​e mesme në Zvicër prej kohësh janë konsideruar si një biletë për në botën e mundësive të pafundme për nxënësit nga e gjithë bota, përfshirë fëmijët nga Shqiperia. Këto kolegje private kanë tërhequr elitën evropiane për breza të tërë, nga monarkët dhe diplomatët tek të famshëm, të gjithë në kërkim të përvojës së jashtëzakonshme arsimore që ofrojnë shkollat ​​zvicerane. 
Më poshtë shqyrtojmë pse shkollat ​​zvicerane janë një zgjedhje e jashtëzakonshme për fëmijët Shqiptare dhe të ardhmen e tyre.

 • Një traditë e pasur arsimore

Shkollat ​​e mesme në Zvicër kanë një histori të pasur të ekselencës në arsim. Ndikimi i  këtyre institucioneve shtrihet shumë përtej kufijve të Zvicrës, duke tërhequr studentë nga Shqiperia dhe e gjithë bota. Reputacioni i shkollave të mesme zvicerane si qendra për arsim cilësor është dëshmi e traditës së tyre të gjatë të përsosmërisë akademike.

 • Privatësi dhe standarde të larta

Shkollat ​​e mesme zvicerane ofrojnë një nivel të maturisë dhe kushteve të jetesës që janë vërtet të klasit botëror. Këto institucione krenohen me ruajtjen e standardeve të larta në çdo aspekt të jetës studentore, nga akademikët deri te aktivitetet jashtëshkollore. Peisazhet piktoreske zvicerane, së bashku me ambientet moderne, u ofrojnë studentëve një mjedis ideal për zhvillim personal dhe akademik.

 • Qasje individuale

Një nga arsyet kryesore pse shkollat ​​e mesme në Zvicër vlerësohen shumë është përkushtimi i tyre për të ofruar një qasje individuale ndaj arsimit. Me klasa relativisht të vogla dhe një atmosferë familjare, çdo student merr vëmendje dhe mbështetje të personalizuar. Kjo qasje e personalizuar siguron që studentët mund të arrijnë potencialin e tyre të plotë dhe të shkëlqejnë në fushat e tyre të zgjedhura.

 • Programe të ndryshme arsimore

Zvicra ofron një sërë programesh arsimore, nga A-Level deri te diploma ndërkombëtare (IB), programi gjerman Abitur dhe Diploma Amerikane. Kjo shumëllojshmëri u mundëson studentëve shqiptarë të zgjedhin kurrikulën që i përshtatet më së miri aspiratave të tyre akademike dhe profesionale. 

 • Avantazhi i gjuhës 

Ndoshta një nga veçoritë më unike të shkollave elitare zvicerane është vendndodhja e tyre në një vend ku mund të jetoni dhe studioni në tre gjuhët kryesore evropiane: anglisht, gjermanisht dhe frëngjisht. Ky avantazh hap derën për shumë mundësi ndërkombëtare, duke i bërë studentët jo vetëm të aftë në gjuhë të ndryshme, por edhe të adaptueshëm kulturalisht.

 • Mundësi të shkëlqyera për network 

Shkollat ​​e mesme zvicerane nuk janë vetëm institucione arsimore, ato janë gjithashtu qendra të fuqishme networku. Nxënësit dhe komuniteti i prindërve krijojnë një mjedis që nxit lidhje të paçmueshme. Duke studiuar në një shkollë elitare në Zvicër, studentët mund të krijojnë kontakte me CEO, diplomatë dhe pronarë biznesesh me ndikim. Mundësitë e network-ut në shkollat ​​zvicerane shtrihen shumë përtej klasës dhe u japin studentëve një avantazh në ndërtimin e një rrjeti të jashtëzakonshëm të kontakteve të biznesit në të ardhmen. 

World-class Education: Shkollat e mesme Zvicerane pjesë e Top 10

 • Institut Auf Dem Rosenberg

Mirësevini në shkollën e mesme më të shtrenjtë në botë, Institut Auf Dem Rosenberg. Gjithashtu si një nga shkollat elitare jashtë vendit, Instituti pret rreth 230 nxënës në çdo kohë, të moshës 6 deri në 18 vjeç. Me një ekskluzivitet kaq të lartë dhe një numër të vogël nxënësish, fëmijës i garantohet një edukim praktik me mësuesit e tyre në një raport mësues-nxënës 1:2.

 • Leysin American School in Switzerland (LAS)

Shkolla e mesme Amerikane Leysin në Zvicër (LAS) përpiqet jo vetëm të edukojë nxënësit , por të krijojë liderë të ardhshëm botërorë në disiplinat e tyre të zgjedhura me një program të veçantë lidershipi. Natyrisht, shkolla e pranon se jeta e një nxënësi nuk mund të jetë vetëm akademike, ndaj ofron udhëtime në fundjavë në vende të tjera evropiane, si dhe udhëtime për ski dhe ecje në Alpe.

 • Le Rosey

E renditur si shkolla e mesme numër 1 në botë nga Forbes, Le Rosey ka pritur fëmijët e aktorëve të famshëm si Roger Moore, David Niven, Elizabeth Taylor, muzikantë si John Lennon dhe Diana Ross, dhe liderë të industrisë si: Rothschilds. , Benettons, Du Ponts dhe Rockefellers. Le Rosey karakterizohet nga një preferencë e fortë për arsimin dygjuhësh, duke çuar student të studiojnë në programe IB jashtë vendit, nga ku përfitojn diplomën e Baccalaureate Franceze ose International Baccalaureate (IB).

 • Aiglon College

Çfarë kanë të përbashkët Princesha Tatiana e Greqisë dhe Danimarkës dhe ish-CFO i Google, Pietro Dovi? Të dy janë alumni të Kolegjit të bukur Aiglon. Një nga veçoritë unike të kësaj shkolle të meme është se e gjithë shkolla mblidhet për një seancë meditimi 20 minutëshe çdo të martë, të enjte dhe të premte për të cliruar stresin apo edhe për të ndërtuar një urë të re komunikimi midis nxënësve.

 • Brillantmont International School

Një nga shkollat e mesme më të vjetra në Zvicër, Brillantmont International School, ka qenë në pronësi dhe e drejtuar nga e njëjta familje për pesë breza. Pas klasës së 9-të , nxënësve u jepen orare të personalizuara që janë krijuar posaçërisht për të përmbushur pikat e tyre të forta dhe për t’i ndihmuar ata të përgatiten për të aplikuar në universitetet e zgjedhjes së tyre. Sigurisht që nuk ka asnjë problem fakti që vendndodhja e shkollës është mahnitëse, me pamje nga Alpet zvicerane dhe liqeni Leman (Liqeni i Gjenevës).

 • Lyceum Alpinum Zuoz

Lyceum Alpinum Zuoz bën çmos për të ofruar disa programe akademike: tre në anglisht, një në gjermanisht dhe dy programe dygjuhëshe (gjermanisht/anglisht dhe italisht/gjermanisht). Atmosfera shumëgjuhëshe, e ndarë nga nxënës me prejardhje nga mbi 45 vende të ndryshme, do të pasurojë të kuptuarit e një fëmije për botën dhe aftësinë e tij / saj për të vepruar në të.

 • Collège Alpin International Beau Soleil

Kolegji Alpin International Beau Soleil krenohet me sfidimin e nxënësve të tij brenda dhe jashtë klasës. Programi i tyre i ekspeditës i çon nxënësit në vende të tilla si Kamboxhia, Islanda, Japonia dhe Antarktida për të trajtuar zgjidhjen e problemeve si ngjitja në Kilimanxharo ose rafting.

 • St. George’s International School

E themeluar nga Lorna Southwell në 1927 , shkolla e mesme ndërkombëtare e St. George nisi si një institucion arsimor vetëm për vajza. Kjo shkollë e mesme nuk i pranoi djemt deri në vitin 1993. Rezultatet e shkollës në programet (IB) për vitin 2022 ishin spektakolare, me një përqindje të pabesueshme kalueshmërie 100%, me 48% të atyre nxënësve që kaluan me një rezultat 38+ pikë. Por jeta në këtë kolegj elitar nuk është vetëm të mësuarit; shkolla ofron një gamë të gjerë aktivitetesh ekstrakurrikulare si arti, muzika, kërcimi, drama, atletika, IT, gjuhët dhe shumë më tepër.


Zgjedhja e një shkolle të mesme jashtë vendit për fëmijën tuaj është një vendim i madh dhe ne e kuptojmë se mund të jetë e frikshme. Mos hezitoni të informoheni më tej me gjithçka që shkollat e mesme ofrojnë për sa i përket përvojave akademike dhe të tjera që mund të ndihmojnë në ndërtimin e karrierës dhe zhvillimit personal të fëmijës. Shkolla e mesme e duhur bëhet faktor që fëmija juaj të rritet si një person i sigurt, i cili nuk ka frikë nga sfidat

news.front.related_news

Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për viti...

Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institu...
12.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message