Kampet verore në Gjermani !

22.05.2020

Kampet verore në Gjermani një domosdoshmëri për pranim në universitetet Gjermane !


Kampet verore jashtë vendit kanë një sere përfitimesh për fëmijët dhe të rinjtë dhe mund të çojnë në arritjen e qëllimeve personale dhe akademike. Aq më tepër kur flasim për kampe verore nga të cilat përbërësi arsimor është i domosdoshëm, siç janë ato nga portofoli i Integral.

Persa i përket kampeve verore në Gjermani, ato janë një mjet i shkëlqyeshëm për gjithnjë e më shumë studentë të ardhshëm te universiteteve gjermane, të cilët dëshirojnë të provojnë një formë studimi në gjermanisht, para pranimit ne universitet dhe që duan të përmirësojnë aftësitë e tyre gjuhësore. . Kampet verore në Gjermani janë gjithashtu në një kërkesë të madhe, duke ofruar mundësinë që, në përfundim të tyre, studentët të marrin provimet e certifikimit të nevojshme në procesin e pranimit në programet bachelor, master, doktoratë, por edhe pranimin në kolegje dhe shkolla të mesme.

Gjermania është destinacioni më tërheqës i studimit për studentët ndërkombëtarë, pas vendeve kryesore që flasin anglisht. Përveç faktit që universitetet gjermane (private dhe shtetërore), zënë vendet drejtuese në tabelat ndërkombëtare, një tjetër arsye shumë e rëndësishme se pse vëmendja e studentëve të huaj drejtohet në këtë destinacion është fakti që nuk ka tarifa shkollimi, në sistemin shtetëror.

Një kamp veror gjerman – një mënyrë e shpejtë për të marrë certifikimin e gjuhës

Nëse jeni në klasën e 10-të ose të 11-të, finalizoni verën tuaj duke marrë pjesë në një kamp veror në gjermanisht. Nëse keni nevojë për përmirësime të konsiderueshme në aftësitë e gjuhës gjermane, ose tashmë keni një nivel të kënaqshëm, por ka hapësirë ​​për më shumë, një përvojë e tillë do të jetë jashtëzakonisht e ngjeshur dhe e fortë, dhe rezultatet do të ndjehen shpejt. Për më tepër, ka kampe të gjuhës gjermane që u ofrojnë studentëve mundësinë që të marrin provime të çertifikimit gjuhësor në fund të tyre. Universitetet gjermane kërkojnë certifikata që dëshmojnë së paku nivelin minimal të kërkuar, dhe shumica kërkojnë nivele C1 ose C2. Këtu janë disa shembuj të kampeve të tilla.

Bad Schussenried (10-13 vjec; 14-17 vjec)

Shkolla në Bad Schussenried ka një kapacitet prej 300 studentësh dhe është shkolla më e madhe me konviktit kushtuar studimit të gjermanishtes si gjuhë e huaj, prandaj adresohet për ndërkombëtarët e rinj. Projektuar për fëmijë dhe të rinj të moshës 10-13 dhe 14-17 vjec , ky program zhvillohet gjatë gjithë vitit dhe përfshin ndërmjet 25 ose 30 orë në javë, në varësi të grupmoshës. Për më tepër, studentët mund të marrin provime për disa lloje të çertifikimit: Zertificat Deutsch (ZD), Zertifik Deutsch Jugend, TELC Deutsch A1 – B2.

Bad Schussenried është një qytet monastik në Bavari, me 8.500 banorë, dhe është i rrethuar nga Liqeni i Konstancës dhe lumenjtë Danub dhe Iller.

Më shumë informacion mbi kurset, akomodimin, ekskursionet, datat e fillimit dhe tarifat mund të gjenden këtu : https://integral.al/summer_school/bad-schussenried/

Kampi në Berlin, Frankfurt, Mynih 17+ vjet

Këto kampe verore gjermane janë të shkëlqyera për të rinjtë që po përgatiten për fazën studentore, të cilët janë të pavarur ose gati të praktikojnë pavarësinë e tyre. Akomodimi bëhet ne familjen pritëse ose në dhoma individuale në apartament (18+ vjec), në hotele për të rinjtë ose në studiot, në varësi të opsionit të secilit pjesëmarrës.

E njëjta strukturë e kurseve zhvillohet në 3 metropole jashtëzakonisht dinamike, me një jetë kulturore shumë të pasur dhe universitete të njohura.

 • Ekzistojnë 5 lloje të kurseve gjermane:
 • Kursi i përgjithshëm (20 orë / javë)
 • Kurs standard (24 orë / javë)
 • Kurs intensiv 28 orë / javë)
 • Gjermanishte e Biznesit (20 orë / javë, kombinim i terminologjisë së përgjithshme gjermane dhe të biznesit)
 • Kursi i Testit DaF

Më shumë informacion mbi kurset, akomodimin, ekskursionet, datat e fillimit dhe tarifat mund të gjenden këtu https://integral.al/summer_school/berlin-munchen-frankfurt/

Akademia Theresiane (12-17 vjet)

Theresianische Akademie, e vendosur në qendër të Vjenës, është një shkollë me famë ndërkombëtare në Austri. Ajo u themelua në 1746 nga Maria Theresa e Austrisë, duke qenë një nga shkollat ​​më të famshme në Austri. Gjatë verës, ajo zhvillon kampe në gjuhën gjermane për të rinjtë midis 12 dhe 17 vjeç, me një nivel minimal të gjermanishtes B1.

Ka dy mundësi kursesh në dispozicion:

 • Kursi i përgjithshëm 20 orë / javë
 • Kurs intensiv 30 orë / javë

Një kamp veror gjerman në një shkollë të njohur lokale – përvoja ideale parauniversitare

Për fëmijët dhe të rinjtë me një prirje të fortë për hapësirën kulturore dhe gjuhësore gjermane, të cilët duan të fillojnë të hulumtojnë me kohë opsionet e studimit ose që po mendojnë të mbarojnë shkollën e mesme në Gjermani dhe të aplikojnë në një universitet lokal, këtu janë disa shembuj të kampeve verore Gjermanisht te cilat zhvillohen në shkollat ​​e njohura me konviktit (kolegjet). Pasi të kaloni të paktën dy javë në një kamp të tillë, përveç përmirësimit të gjuhës gjermane, një përvojë e tillë natyrisht mund të çoje në dëshirën për të vazhduar studimet me pas në një shkollë gjermane.

Schule Schloss Salem (9-16 vjec)

Schule Schloss Salem është një nga shkollat ​​më të famshme gjermane, e vendosur në provincën e Baden-Wurtenburg, pranë Liqenit të Konstancës. Kjo është një shkollë gjermane, por me një hapje ndërkombëtare dhe parimet reformiste të Kurt Hahn vazhdojnë të jenë në zemër të edukimit që ai ofron. Mund të gjeni më shumë rreth ofertës arsimore të shkollës këtu https://integral.al/school/schule-schloss-salem/

Kampet verore zhvillohen në dy nga tre kampuset që ai zotëron, përkatësisht në terrenin e Kalasë së Salemit dhe mbi bazën e Kalasë së Spetzgart. Këtu kampet mbahen në anglisht dhe gjermanisht, dhe programet dhe modulet që fëmijët mund të zgjedhin janë jashtëzakonisht tërheqës dhe të larmishëm dhe ofrojnë një kombinim të përsosur të akademik, krijues dhe social. Kalaja Spetzgart është një distance prej 10 minutash nga Liqeni Konstanc dhe ka marinën e vet si dhe pjesëmarrësit e kampit kanë mundësinë të shijojnë përvojën me vela.

Programi i kampit është kompleks, duke kombinuar anën e ekuilibruar akademike (ju mund të studioni lëndë të tilla si: Shkencat natyrore, teknologji, histori, me arte dhe zanate (Prodhimi i Filmit, Cirku, Tekstile, Robotikë, Qeramikë, etj.) Dhe madje edhe me aktivitete të ndihmës së parë (ndërhyrja në rast zjarri, shërbimi të ambulancës, teknikat e shpëtimit, etj.) Sigurisht, kurset e gjuhës gjermane ose angleze zënë një vend qendror në përvojën e një kampi të tillë veror, dhe udhëtimet nuk mungojnë.

Më shumë informacion mbi kurset, akomodimin, datat dhe tarifat mund të gjenden këtu https://integral.al/summer_school/schule-schloss-salem/

Shkolla Internacionale St. Gilgen (10-15 vjet)

E vendosur një distancë të shkurtër nga Salzburgu, St. Gilgen shtrihet përgjatë brigjeve të liqenit Wolfgang, i rrethuar nga kreshta malesh. Shkolla ofron një arsim cilësor, duke zbatuar programe të IB. Sa i përket qytetit, ai është i famshëm për festivalin muzikor klasik Mozart dhe për shpatet e skive.

Gjatë verës, vullnetarë të rinj mblidhen së bashku, nga e gjithë bota, për të marrë pjesë në kampe të organizuara në këtë shkollë. Ka kurse të gjuhës angleze dhe gjermane sipas zgjedhjes suaj. 3 ore në ditë të kurseve interaktive dhe intensive plotësohen nga aktivitete sportive dhe rekreative.

Përvoja e studentëve gjatë një kampi veror në Gjermani

Para se të vendosni se Gjermania është destinacioni i duhur i studimit për ju, do të ishte mirë të keni një përvojë që do t’ju afrojë më shumë dhe te kuptoni se çfarë do të thoshte të jesh student atje. Këtu është një shembull i një kampi veror që plotëson këtë nevojë.

Universiteti Veror (Berlin, Mynih, Frankfurt ose Hambrug) 17+ vjec

Gjatë katër javëve, studentët mund të përmirësojnë aftësitë e tyre në gjuhën gjermane duke kombinuar kurse standarde të gjuhësi gjatë të cilave do të hulumtohen temat përkatëse sociale, kulturore dhe ekonomike. Në secilin qytet ku zhvillohen shkollat verore gjermane, propozohet një temë e caktuar për tu punuar. Studentët do të sfidohen të hartojnë një projekt për një temë të caktuar, në fushën e kulturës dhe civilizimit. Përmbajtja e këtij kursi është doreza e të rinjve që synojnë të vazhdojnë studimet e tyre në universitetet gjermane, veçanërisht nëse përqendrimi është në specializime të tilla si: Marketingu, Biznesi dhe specializime të tjera në fushat kulturore dhe sociale. Studentët përfitojnë nga ushtrimi i përpunimit të një punimi akademik, nën drejtimin e mësuesve të gjuhës gjermane.

Temat e mundshme të projektit:

 • Berlin: Metropoli – e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja e kryeqytetit
 • Frankfurt: Paraja, pasuria,  jeta ekonomike dhe financiare në Gjermani
 • Hamburg: Porta për në botë – Globalizimi në tokë, ujë dhe ajër
 • Mynihu: Midis laptopit dhe Leaderhosen

Më shumë informacion mbi kurset, akomodimin, ekskursionet, datat e fillimit dhe tarifat mund të gjenden këtu https://integral.al/summer_school/international-summer-university-berlin-munich-frankfurt-hamburg/

Arsyet për të zgjedhur universitetet gjermane

 1. Në hap me dinamikën teknologjike, kulturore dhe sociale

Për sa i përket arsimit të lartë, Gjermania po ripërcakton vazhdimisht veten, duke marrë parasysh kërkesat e tregut të punës dhe teknologjive të reja. Eshtë dinamike, e gjallë, me një jetë të pasur kulturore dhe një ekonomi të fortë, kështu që nuk është çudi që Gjermania po ngjit me shpejtësi tabelat personale të të rinjve nëpër botë si një destinacion studimi.

 1. Siguron qasje në përvojat reale të mësimit dhe trainimit

Programet e studimit janë realizuar në parametra të cilësisë, duke ofruar kombinime të balancuara midis teorisë dhe kërkimit shkencor ose përvojave të drejtpërdrejta (praktike), dhe partneritetet me kompani dhe kompani të mëdha janë të vlefshme si platforma për punësimin e studentëve në programet e praktikës.

 1. Mësoni një gjuhë të dytë të huaj

Studimi në një vend që nuk flitet anglisht mund të jetë një mundësi e shkëlqyeshme për të mësuar një gjuhë të dytë të huaj. Për shumicën e të rinjve, gjuha gjermane, e njohur për kompleksitetin e saj, mund të jetë një pengesë e vërtetë, veçanërisht nëse ekziston problemi i përdorimit të tij në nivelin akademik. Me të drejtë, sepse shumica e programeve të studimit ofrohen në këtë gjuhë. Programet e gjuhës angleze janë gjithashtu të disponueshme, por kjo nuk do të thotë që të mësosh gjermanisht mund të lihet pas dore.

 1. Shkollimi është falas

Përtej prestigjit të universiteteve gjermane dhe cilësia e programeve të studimit, një tjetër arsye e rëndësishme pse shumë të rinj ndërkombëtarë zgjedhin të studiojnë në to është se shkollimi është i lirë në sistemin shtetëror. Sidoqoftë, ekzistojnë disa pagesa administrative, siç janë: kontributi i studentëve, tarifa e shoqatës së studentëve dhe kostoja e abonimit të transportit publik. Vlera totale e këtyre tarifave arrin mesatarisht 250 € / semestër.

Këtyre tarifa u shtohen, natyrisht, akomodimi dhe kostot e jetesës që ndryshojnë, në varësi të qytetit, por do të ishin diku midis 900 dhe 1300 € / muaj. Të gjitha këto kosto e kthejnë Gjermaninë në një destinacion studimi miqësor financiar.

Universitetet private në Gjermani janë konkurruese dhe shumë prej tyre janë të pranishme në majat botërore. Pagesat e tyre të shkollimit arrijnë në 11000-12000 € / vit.

 1. Ekzistojnë disa tipe bursash për studentët e universiteteve gjermane
 • DeutschlandStipendium – ofruar nga qeveria gjermane për studentët më të mirë dhe më aktivë. Vlera e bursës është 300 € / muaj dhe jepet për një vit.
 • Bursa DAAD (bursa qeveritare)
 • Bursa të ofruara nga kompani private

Më shumë informacion mbi llojet e bursave dhe mënyrën e marrjes së tyre mund të sigurohet nga një këshilltar i IntegralEdu i cili mund të kontaktohet këtu

Cilat programe studimi janë më të njohura në universitetet gjermane?

Sigurisht, Inxhinieria eshte pa dyshim, një pikë e forte. Gjermania duke qenë një vend me një industri të ngurtë, investime serioze po bëhen në këtë segment. Po aq të njohura dhe konkurruese në të gjithë botën janë: Shkenca e Kompjuterave, Menaxhimi i Aviacionit, Mjekësia, Farmacia, Kimi, Biologjia, Psikologjia, Ligji, Arkitektura, Marketingu. Kohëzgjatja e një programi të licencës është së paku 3 vjet.

Sigurisht që studimet në gjermanisht janë nga më të ndryshmet, por ka oferta për programe bachelor, master ose doktoratë në anglisht, si dhe ka shkolla gjermane dhe shkolla të mesme me mësim në anglisht. Edhe nëse niveli juaj i gjuhës gjermane nuk është aq i mirë sa të jeni në gjendje të punoni me të në mënyrë akademike dhe jeni të prirur drejt një programi në gjuhën angleze, duhet të dini që do t’ju duhet të keni një njohuri minimale të gjermanishtes (A2). Ky është një kriter pranimi i shumë universiteteve në Gjermani, dhe arsyeja është e bazuar, sepse studentët ndërveprojnë natyrshëm me vendasit dhe sillen në një hapësirë ​​socio-kulturore gjermane. Shtë një mjedis i shkëlqyeshëm për të mësuar një gjuhë të dytë të huaj.

Kontaktoni konsulentë e Integral për tju përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me studimet në Gjermani dhe kush do të jetë me ju gjatë gjithë procesit të pranimit.

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

☎️+355 69 40 40 415

📧leidia@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message