Kampe verore dhe kurse gjuhe në Gjermani

28.04.2022

Shkolla verore per femije


Dëshironi të merrni pjesë në një kamp veror apo të ndiqni një kurs gjuhe!

Ende jeni në dilem se në cilin shtet të kaloni disa javë argëtuese dhe sfiduese!

Ja ku e keni një destinacion

Kampe verore dhe kurse gjuhe në Gjermani – vendi ideal për të kaluar një verë të paharrueshme

Kur flasim për Gjermaninë, duhet theksuar se ky vend evropian ka një histori shekullore, e cila është e mbushur me tradita, peisazhe dhe arkitekturë mahnitëse. Gjermania ofron liqene piktoreske, fushat në luginën e Elbës dhe Ergebirge dhe shumë destinacione të tjera tërheqëse. Sa i përket pjesës jugore të Gjermanisë, ajo është e famshme për Alpet e saj bavareze. Gjatë qëndrimit me pushime në Gjermani, një adoleshent i huaj mund të shijojë bukuritë e kështjellave, pallateve, qyteteve mesjetare, dhe  teatrove gjermane. Përveç kësaj, do të jetë jashtëzakonisht emocionuese të ecësh përgjatë rrugëve të ngushta me kalldrëm të Gjermanisë. Dhe gjithashtu adoleshentët do të jenë në gjendje të shijojnë kuzhinën e mahnitshme gjermane. Vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet faktit që Gjermania ka një standard të lartë jetese, dhe gjithashtu ofron një nivel të lartë sigurie dhe besueshmërie.

Pavarësisht se Gjermania është një vend i vogël, në territorin e saj janë krijuar dhe funksionojnë me sukses një numër i madh kampesh  gjuhësore për fëmijë, të cilët hapin dyert për fëmijët dhe adoleshentët e huaj. Pra, shkollat ​​private elitare të konviktit në Bad-Schussenried,  është e vendosur në një distancë prej 50 km nga Friedrichshafen, Berlin, Mynih, Këln, Wiesbaden, dhe  Nuremberg. Nëse fëmija juaj pëlqen të kalojë shumë kohë në natyrë dhe ajër të pastër, atëherë ia vlen t’i kushtoni vëmendje kampeve prestigjioze verore të vendosura në brigjet e liqeneve të bukur Wolzin dhe Zetchen afër Berlinit, në Alpet në jug të Mynihut ose në bregdetin e Maine në Postdam

Arsyet kryesore të pushimeve në kampet  verore më të mira të fëmijëve në Gjermani:

Është Gjermania ajo që meriton të përfshihet në listën e vendeve që ofrojnë një nga kushtet më komode për të studiuar dhe jetuar në muret e kampeve  verore më prestigjioze të fëmijëve në gjuhën gjermane. Prindërit nuk duhet  të shqetësohen, sepse stafi pedagogjik dhe edukativ ju garanton  kujdesin , dhe vëmendjen e vazhdueshme. Përveç kësaj, trajnimi siguron të gjitha kushtet e nevojshme për përshtatje të suksesshme me mjedisin gjuhësor dhe kulturor, qëndrimin në një mjedis ndërkombëtar inkurajon përvetësimin e miqve të rinj dhe krijimin e njohjeve të dobishme. Dhe sigurisht, para vitit të ri akademik, adoleshenti rrit ndjeshëm nivelin e njohjes së gjuhës gjermane. Duke marrë një vendim për ta dërguar fëmijën tuaj në shkollat ​​më të mira të konviktit veror në Gjermani, fëmija juaj thjesht mund të kalojë mirë dhe të fitojë forcë për vitin e ri shkollor. Përveç mësimit të gjuhës  gjermane ,  në kampet verore, organizohen ekskursione njohëse, pjesëmarrje në shfaqje  të shumta teatrale dhe festime të festave kombëtare, të cilat janë jashtëzakonisht të gëzuara,  mund të vizitoni panaire të njohura,  dhe muzeume.

Karakteristikat specifike të kampeve verore të gjuhës në Gjermani për fëmijët dhe adoleshentët e huaj

Duke zhvilluar programe gjuhësore dhe arsimore, shkollat ​​prestigjioze gjermane të konviktit marrin parasysh preferencat e të gjithë fëmijëve dhe adoleshentëve të huaj pa përjashtim. Pra, rehatia dhe ndjenja e rehatisë do të jenë të natyrshme për nxënësit e shkollës, të cilët sapo kanë filluar të mësojnë gjermanisht, dhe adoleshentët që duan të përmirësojnë nivelin e tyre të aftësive të gjuhëve të huaja.

Duhet theksuar se me të mbërritur, në ditën e parë të trajnimit, testi u dorëzohet adoleshentëve të huaj, rezultatet e të cilit ju lejojnë të përcaktoni nivelin e njohjes së gjuhës gjermane. Dhe siç mund ta kuptoni, baza për shpërndarjen e grupeve gjuhësore janë rezultatet e testit. Në kuadër të kësaj qasjeje, bëhet një përzgjedhje cilësore e programit gjuhësor për çdo adoleshent të huaj, e cila siguron që kursi i gjuhës të përputhet me nivelin e njohurive të gjuhës gjermane.

Klasat mbahen në klasa të vogla, numri i fëmijëve të huaj tek  të cilat nuk i kalon 15 persona, gjë që është një garanci e trajnimit gjuhësor cilësor dhe efektiv dhe kushteve komode të qëndrimit. Përveç kësaj, çdo mësues i kushton vëmendje secilit student.

Atmosfera e krijuar në orët e gjuhës gjermane në kampet verore  më të mira të gjuhës për fëmijë në Gjermani kontribuon në tejkalimin efektiv të barrierës gjuhësore tek adoleshentët e huaj. Për sa i përket efektivitetit të trajnimit, arritja e tij është e mundur nëpërmjet përdorimit të teknikave të komunikimit ndërveprues, duke siguruar magjepsje të të mësuarit dhe interesim nga ana e adoleshentëve. Në kuadër të lojërave janë parashikuar lojëra, filma, diskutime të eventeve të ndryshme. Për më tepër, adoleshentët e huaj do flasin në mënyrë aktive mes tyre për një larmi temash.

Llojet e konvikteve të avancuara të fëmijëve në gjuhën gjermane

Në thelb  të kampeve verore  të Gjermanisë  gjuha është faktor, siç është kohëzgjatja e konferencës, përkatësisht, ato funksionojnë me sukses si institucione arsimore gjatë gjithë vitit që ofrojnë qëndrim ose në banesën e shkollës ose në familjen e mësuesit dhe ,  ofrohen shkolla gjuhësore  me konvikt, në të cilat kohëzgjatja e trajnimit varion nga dy deri në pesë javë. Për shembull, adoleshentët e huaj të moshës 12 deri në 15 vjeç janë aktualisht të regjistruar për një kurs trejavor gjatë pushimeve në shkollën kryesore të gjuhëve-Berlin Humboldt-Institut edhe për vitin e ardhshëm.

Më poshtë është një listë e programeve gjuhësore të ofruara nga kampet kryesore verore në Gjermani:

Gjuhë Gjermane e përgjithshme

Në kuadër të këtij programi arsimor ofrohen 20 orë mësime të gjuhës gjermane gjatë gjithë javës. Numri i studentëve të huaj në një grup gjuhësor nuk i kalon 15 persona. Për sa u përket mësuesve, ftohen të japin mësim vetëm profesionistë me përvojë, me arsim filologjik ose pedagogjik, të cilët janë folës amtar të gjuhës gjermane. Gjatë periudhës së trajnimit ka një ndryshim të mësuesve me qëllim të një shumëllojshmërie shqiptimi për adoleshentët e huaj në mënyrë që ata të mos kenë vështirësi në perceptimin e të folurit të njerëzve të ndryshëm.

Gjuhë  Gjermane intensive

Audienca e synuar janë adoleshentët e huaj të moshës 14 deri në 17 vjeç. Për sa i përket nivelit të njohjes së gjuhës gjermane, nxënësit e shkollës pranohen në arsim, si me njohuri elementare, ashtu edhe me njohuri të avancuara. Intensiteti i orëve varion nga 20 deri në 24 orë mësimi në javë. Duke folur për kohëzgjatjen e orëve, ajo është 45 minuta. Mësimet zhvillohen në klasa të vogla, numri i të cilave varion nga 5 deri në 15 nxënës, për të garantuar efektivitetin e mësimit. Duhet të theksohet se mësuesit i kushtojnë vëmendje çdo aspekti të gjuhës gjermane, përkatësisht gramatikës, fjalorit të folur, leximit dhe dëgjimit.

Kurse intensive në gjermanisht + aktivitete sportive aktive

Është më mirë të mos mendoni një variant trajnimi për adoleshentët e huaj, qëllimi i të cilëve është një kombinim harmonik i kurseve të gjuhës me klasa sportive profesionale. Gjatë javës është planifikuar të zhvillohen nga 25 deri në 30 orë në gjuhën gjermane, si dhe nga 2 deri në 4 seanca stërvitore individuale, të shoqëruar nga një trajner me përvojë në një sport. Parashikohet për zgjedhjen e një adoleshenti, sporte të tilla si hipizmi , kanotazh, tenis.

Mësimi i gjermanishtes + kreativitet.

Publiku i synuar për këto kurse janë fëmijët krijues. Kampi prestigjioz veror ndodhet në qytetin e Leninit, përgjegjësia për organizimin e këtyre kurseve gjuhësore i është caktuar Institutit të Arteve të Bukura dhe Kulturës. Kështu, studimi i gjuhës gjermane kombinohet me artin. Pra, për studentët e huaj hapen punëtori artistike në të cilat mundësohet përvetësimi i llojeve të ndryshme të arteve dhe zejeve.

Tarifat e shkollimit në kampin më të mirë të gjuhës për fëmijë në Gjermani

Si fillim, çmimi i një programi arsimor zakonisht përfshin një gamë të madhe shërbimesh, përkatësisht, shkollimin, akomodimin, ushqimin me ushqim të plotë, 1 ekskursion, si dhe aktivitete të shumta rekreative. Parashikohen kosto shtesë si tarifat konsullore, transfertat, sigurimet shëndetësore, si dhe përgatitja e sigurimit nga aksidentet, si dhe klasa individuale në rast të interesit të një adoleshenti. Pra, për një pushim veror të rehatshëm në një nga shkollat-konviktet më të mira të gjuhës në Gjermani për dy javë, kostoja e qëndrimit do të jetë rreth 1075 euro ose më shumë. Ndryshimet në çmimin e trajnimit janë për shkak të faktorëve të tillë si vendndodhja e shkollës, kohëzgjatja e trajnimit, intensiteti i orëve të gjuhës, mundësia e vendosjes për periudhën e studimit dhe shkalla e plotësimit  të programit të kohës së lirë, që përfshin ekskursione dhe aktivitete rekreative.

Vini re se kostoja e trajnimit në kampet verore gjermane të vendosura në qytetet kryesore është më e lartë. Në veçanti, çmimi i trajnimit për dy javë në shkollat ​​elitare të konviktit në Gjermani Humboldt-Institut do të jetë afërsisht 2220 euro. Njëkohësisht, i njëjti program gjuhësor do të jetë më i lirë në DIDDeutsch-Institut, me vendndodhje në Höchst, duke mos e kaluar koston prej 1470 euro.

Programi i kohës së lirë të kampeve verore më të mira në Gjermani

Krahas edukimit të konvikteve prestigjioze për fëmijë në Gjermani, organizohet një program intensiv i kohës së lirë, i cili përfshin aktivitete të shumta dhe të larmishme sportive e rekreative, si dhe ekskursione. Infrastruktura e kampeve verore gjermane krijon të gjitha kushtet e nevojshme për sporte intensive, në veçanti, adoleshentët e huaj mund të luajnë në mënyrë aktive futboll, volejboll, bowling dhe palestër. Në rastin e një pishine në territorin e një shkolle-konvikti gjuhësor, nxënësit e shkollës mund të angazhohen në mënyrë aktive në not.

Nëse fëmija juaj kalon pushimet në Gjermani në dimër, atëherë krijohen të gjitha kushtet për ski dhe snowboard.

Për sa i përket argëtimit, ata krijojnë  një format disko, barbekju, çiklizëm, shëtitje të organizuara në male, si dhe fëmijët dhe adoleshentët e huaj që ndjekin koncerte dhe teatro. Nëse dikush  nga adoleshentët  interesohet,  ai / ajo  ka mundësi për kalërim, grafite tenisi, ngjitje shkëmbi, individë krijues mund të merren me skulpturë, por  këto shërbime janë me një kosto shtesë.

Akomodimi në kampet verore të vlerësimit në Gjermani

Një adoleshent i huaj ka dy mundësi për të jetuar gjatë pushimeve në Gjermani, përkatësisht:

Familja pritëse ose në një rezidence komode shkolle

Në kuadër të këtij opsioni, parashikohet që adoleshenti i huaj të jetojë së bashku me një student tjetër ose individualisht. Nëse jetoni vetëm në një dhomë, atëherë do t’ju duhet të paguani një tarifë shtesë. Familja pritëse është përgjegjëse për ushqimin e nxënësit. Pra, së bashku me familjen ha mëngjes dhe darkë, ndërsa për darkë i jepet një drekë e mbushur.

Për sa i përket këtij formati banimi, fëmijët jetojnë së bashku me nxënës të tjerë, përfaqësues të kombësive të ndryshme, në dhoma komode që janë të destinuara për 2-4 adoleshentë. Në këtë rast, studentët përzgjidhen sipas moshës dhe gjinisë, për të siguruar komoditetin e bashkëqëndrimit. Zakonisht tualeti dhe banjo janë në katë të parë. Për të qetësuar prindërit, vërejmë se të gjitha kampet verore më të mira në Gjermani garantojnë mbikëqyrje 24-orëshe të të gjithë nxënësve pa përjashtim dhe nëse është e nevojshme, në çdo kohë, çdo adoleshent mund të ndihmohet për çdo çështje.

Çështjet organizative

Përpara se ta dërgoni fëmijën tuaj me pushime në bordin prestigjioz të shkollës së gjuhës gjermane, duhet të vlerësoni kostot e mundshme shtesë të fëmijës suaj. Mbani në mend se  shkalla e qytetit, në territorin e të cilit ndodhet kampi veror gjerman, rritet gjithashtu në raport me koston e jetesës. Nëse renditni qytetet e shtrenjta për sa i përket standardit të jetesës, atëherë ia vlen të veçoni Berlinin, Mynihun, Këlnin. Në të njëjtën kohë, shuma totale e kostove shtesë përcaktohet nga nevojat individuale të adoleshentit, dhe natyrisht nga aftësitë financiare të prindërve.

Gjithashtu, çështja e komunikimeve celulare dhe e internetit meriton vëmendje të veçantë. Pranoni që duke e dërguar fëmijën tuaj në kampin veror kryesor të gjuhës në Gjermani, ju duhet të vlerësoni koston e shërbimeve të komunikimit, si dhe çështjen e lidhjes me internetin. Çmimi i një karte SIM në Gjermani është mesatarisht 15 euro. Vini re se me blerjen e një karte SIM, kjo shumë mbetet në balanc.

Vini re se disa shkolla prestigjioze për fëmijë në Gjermani në territorin e tyre hapin akses për studentët në internet falas. Para udhëtimit, është më mirë të sqaroni këtë çështje, pasi është e mundur të paguani për shërbime shtesë për hyrjen në World Wide Web.

Vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet faktit që kostoja e programeve edukative të kampeve verore më të mira në Gjermani nuk përfshin sporte shtesë, në veçanti lundrimin. Në të njëjtën kohë, një numër mbizotërues i shkollave të konviktit në gjuhën gjermane përfshihet në koston e mësimdhënies për ofrimin e materialeve studimore për studentët, kalimin e testeve për të përcaktuar nivelin e njohjes së gjuhës gjermane dhe shpërndarjen sipas grupeve gjuhësore. Në të gjitha kampet kryesore të gjuhës gjermane në baza të veçanta, parashikohet pagesa e mësimeve individuale me mësues, pjesëmarrje në ekskursione shtesë gjatë fundjavave. Zakonisht, siç tregon praktika, pjesa e kostove shtesë nuk kalon 15-25% të kostos së programit gjuhësor.

Disa fakte më interesante…

Midis fëmijëve dhe adoleshentëve, popullariteti i festave të huaja po rritet. Shumë adoleshentë vendosin të bëjnë pushimet verore në Gjermani, në mënyrë që të përmirësojnë ndjeshëm nivelin e njohurive të gjuhës gjermane përmes komunikimit të vazhdueshëm me folësit amtare të gjuhës. Disa nga kampet kryesore verore gjermane ofrojnë mësimin e anglishtes.

Një tipar specifik i kurseve të gjuhës gjermane të konvikteve gjermane për fëmijë është mjedisi i krijuar demokratik në klasë, i cili ndikon pozitivisht në tejkalimin efektiv dhe të shpejtë të barrierës komunikative dhe gjuhësore. Kështu, në kuadër të mësimdhënies përdoren forma interaktive të mësimdhënies, përkatësisht lojëra, prezantime, intervista, diskutime dhe komunikim i thjeshtë ndërmjet bashkëmoshatarëve jashtë mureve të shkollës.

Më poshtë janë renditur avantazhet kryesore të studimit në kampet verore më të mira të gjuhës për fëmijë në Gjermani:

  • Mundësia për të mësuar gjermanisht, në disa raste anglisht, në një nivel të avancuar
  • Mundësia për të kaluar një përgatitje efektive parauniversitare me qëllim pranimin në universitetet më të mira Gjermane ose Austriake
  • Organizim i shkëlqyer i kurseve dhe aktiviteteve të kohës së lire
  • Kurse me kosto të ulët
  • Siguri e garantuar
  • Ekologji e shkëlqyer dhe klimë e mrekullueshme

Për të përfituar nga cmimi promocional:

Regjistrohuni tani!

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message