Destinacionet kryesore të studimit në Europë

07.04.2021

Po mendoni të studioni jashtë vendit dhe po kërkoni universitetet më të mira në Europe?


Për shumë vite, Evropa po ofron programe për studentë ndërkombëtarë që dëshirojnë të ndjekin studimet jashtë vendit në universitete të rangut të lartë. Ka mbi njëqind studime në dispozicion dhe për të bërë më të lehtë për ju të gjeni një program Bachelor ose Master në Europë që është vetëm për ju, ne kemi shkurtuar listën dhe ju ofrojmë një përmbledhje të shkurtër të vendeve që studentët tanë zgjedhin më shpesh!

Nëse dëshironi një listë të studimeve që janë vetëm për ju, dëshirat dhe preferencat tuaja – kontaktoni konsulentet tanë arsimorë!

  • Hollanda

A e dini se Hollanda është një nga vendet më të mira kur bëhet fjalë për programe administrative dhe ekonomike? Ajo përhapet traditën e saj të arsimit cilësor në fusha të tjera të shkencës, kështu që ne besojmë se nuk mund të gaboni me këtë zgjedhje.

Tarifat e shkollimit janë unike dhe të njëjta në çdo universitet! Ato arrijnë në 2143 euro dhe përveç kësaj ju japin një zbritje 50% në vitin e parë të studimit për të bërë më të lehtë për ju të financoni studimet tuaja. Por ata nuk u ndalën me këtë. Për t’ju inkurajuar të studioni në mënyrë aktive, ata ju ofrojnë subvencione dhe kredi deri në 800 euro nëse punoni më shumë se 56 orë në muaj.

Hollanda ka arsim të dyfishtë – universitete kërkimore dhe universitete të shkencës së aplikuar. Dallimi më i madh me ta është qasja ndaj punës: nëse jeni të interesuar për arsim dhe kërkim të lartë akademik – zgjedhja juaj është padyshim universiteti kërkimor; dhe nëse jeni më shumë përvojë praktike, universiteti i shkencës së aplikuar është zgjedhja juaj ideale.

Universitete në Holland

  • Italia

Përse të zgjidhni sistemin e arsimit të lartë italian:

Cilësia e jetës: Italianët janë të njohur për mikpritjen dhe duke bërë një përpjekje të vogël për të mësuar italisht, do të gjeni veten duke u bërë miq me vendasit në shume pak kohë. Nga natyra befasuese deri te muzetë dhe teatrot e panumërta, dhe jeta e mrekullueshme e natës edhe në qytetet më të vogla të Italisë, Italia do tju beje te ndiheni si ne shtepine tuaj.

Profesionalizëm: Studimi në Itali ju jep mundësinë te keni një diplomë prestigjioze në universitete dhe akademi italiane të njohura në të gjithë boten).Universitetet dhe akademitë italiane japin kompetenca të larta dhe ata gjithashtu mbështesin dhe këshillojnë studentët gjatë gjithe periudhes se studimit.

Mundësitë e tregut të punës: Italia është në pararojë në fusha të ndryshme të arsimit të lartë, shumë prej të cilave korrespondojnë me sektorët profesionalë më të zhvilluar të tregut të punës.

Fleksibiliteti: Programet e arsimit të lartë bazohen në një sistem krediti (ETCS, Sistemi Evropian i Transferimit të Krediteve) me të cilin studentët mund të bëjnë planin e tyre të studimeve sipas nevojave të tyre.

Universitete në Itali

  • Belgjika

Belgjika është një vend me famë botërore për waffles, birrë dhe çokollatë. Besoj se e keni ditur tashmë, por a e dini se Belgjika ka universitete me çmime shumë të ulëta studimi? Prandaj, Belgjika është një vend kryesor për shumë studentë ndërkombëtarë, duke e bërë atë një mjedis multikulturor dhe shumëgjuhësh – kombinimi i përsosur për studimet tuaja në të ardhmen! Pavarësisht nëse jeni të interesuar për studime Bachelor ose Master, Belgjika është sigurisht një përvojë që mund ta përjetoni vetëm një herë në jetën tuaj.

Nëse jeni të interesuar për politikë, sociologji, botën e biznesit – mos prisni, por na tregoni që të mund të njiheni sa më shpejt të jetë e mundur me studimet tuaja të ardhshme!

Universitete në Belgjikë

  • Suedia

Suedia është e gjelbër, Suedia është krijuese,  Suedia është ndërkombëtare!  Suedia ofron arsim të lartë për studentët evropianë!

Suedia është një vend kreativ – krijimtaria është pika kryesore e këtij destinacioni studimi. Pavarësia e mendimit e treguar nga suedezët dhe fakti që çdokush mund ta bëjë të dëgjohet zëri i tij, janë dy nga arsyet pse Suedia renditet ndër kombet më inovative në botë.

Suedia ka një histori të gjatë të përsosmërisë akademike dhe përkundër popullsisë së saj relativisht të vogël, ka disa nga universitetet më të mira në botë. Sistemi arsimor suedez është renditur në mesin e sistemeve më të mira arsimore në botë dhe universitetet suedeze renditen ndër më të mirët ndërkombëtarisht.

Suedia është një vend që mbështet dhe praktikon në nivele të larta mbrojtjen e mjedisit. Suedia është shpallur vendi më i qëndrueshëm në botë për përdorimin e energjisë së rinovueshme. Deri në vitin 2040, Suedia synon të prodhojë 100% energji të rinovueshme.

Universitete në Suedi

  • Gjermania

Gjithçka duket shumë larg dhe shumë e ftohtë për ju deri tani? Atëherë do të doni tokën e salcave, lakrave dhe birrës – Gjermaninë! Gjermania ju ofron tre lloje të institucioneve arsimore: akademike, shkencë të aplikuar dhe akademikë të arteve në mbi 400 universitete. Karakteristikë e veçantë e këtij vendi është që përveç anglishtes, duhet ta dini mirë gjuhën gjermane dhe të keni certifikatë të gjuhës gjermane.

Si Suedia dhe Danimarka, ajo ofron studime plotësisht falas! Ajo ofron studime të tilla si letërsia, arkitektura, aviacioni, psikologjia dhe shumë të tjera. Afërsia me Gjermaninë, temperaturat e ngrohta, ushqimi dhe pijet e mira dhe studimi juaj i ëndrrave krijojnë një kombinim perfekt.

  • Austria

Besoj se të paktën një herë në jetën tënde keni qenë në Vjenë, kryeqyteti i bukur i Austrisë i cili është një vend i shkëlqyeshëm për udhëtimet ditore dhe ndoshta e imagjinonit veten si student? Austria gjithashtu ofron arsim të dyfishtë si Hollanda, ku ka 22 universitete të llojit të hulumtimit dhe 21 të llojit të shkencës së aplikuar dhe shkollimi është plotësisht falas. Cfarëdo që të vendosni, ne besojmë se nuk do të gaboni – studime si turizmi, aviacioni, financa, menaxhimi, marketing, farmacia mund të jenë studimet tuaja në të ardhmen!

Për të siguruar një qasje individuale për secilin prej klientëve tanë, na kontaktoni për një konsulencë falas dhe kërkoni një konsulent arsimor për listën tuaj unike të programeve të studimit!

Për më shumë informacion rreth universiteteve jashtë vendit:

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

+355 69 80 40 601

anka@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message