Cfarë ndodh pas kampeve verore në grup?

28.02.2019

Kampeve Verore per femije


⋖Çfarë është më e bukur se ndjenja e përkatësisë në një grup?⋗ (M. T., babai i një 11-vjeçari)

Një grup ëndrrash dhe interesash të përbashkëta, dëshirën për të eksploruar vende të reja, nje ambjent multikulturor, eksperienca të reja, përmirësimi i të paktën një gjuhe të huaj dhe miq nga e gjithë bota. Mendje e hapur dhe shumë kujtime të bukura. Kjo do të përmbledhë përvojën e një kampi veror në grup.

➊ Prindërit shpesh pyesin se cili do të ishte opsioni më i përshtatshëm për fëmijën e tyre – një kamp veror individual ose një kamp veror në grup?

Pavarësisht nga lloji i zgjedhur i kampit veror, përfitimet që merrni nga një përvojë e tillë janë të mëdha dhe disa prej tyre janë përshkruar në këtë artikull.
Dallimi më i rëndësishëm midis dy llojeve është mënyra e udhëtimit:

 

✥Në një kamp veror në grup, fëmija udhëton së bashku me fëmijët e tjerë dhe me udhëheqësin e grupit nga Shqipëria (i cili zakonisht është mësues ose përfaqësues i Integral). Nga aeroporti i destinacionit, grupi është marrë nga përfaqësuesit e kampit që do të transferohen në kampus. Këtu, fëmijët do të takohen me një grup edhe më të madh të rinjsh ndërkombëtarë që vijnë nga e gjithë bota.

✥Në rastin e kampit veror individual fëmija i mitur udhëton me një anëtar të ekuipazhit të linjës ajrore nëpërmjet shërbimit u-minor të blerë me biletën e fluturimit. Në aeroportin e destinacionit, përfaqësuesi i kampit veror do ta marrë fëmijën në bazë të nënshkrimit nga anëtari i kompanisë ajrore. Fëmija do të udhëhiqet nga përfaqësuesi i kampit veror në kampusin e shkollës ku do të bashkohet me grupin ndërkombëtar të fëmijëve (mësoni më shumë rreth procedurave të udhëtimit duke kontaktuar një nga konsulentët e Integral).

Më poshtë po listojmë disa nga mendimet e prindërve, arsyet pse ata zgjedhin kampet verore në grup janë si mëposhtë:

❂ Kampet verore në grup janë të përshtatshme për përvojën e parë të fëmijës larg shtëpisë

“Meqë ajo nuk ka udhëtuar jashtë vendit deri më tani dhe nuk di se çfarë të presë nga kjo përvojë, si vajza ime ashtu edhe unë menduam se do të ishte një ide më e mirë për të qenë pjesë e një kampi veror në grup. ajo do të jetë së bashku me nga fillimi deri në fund dhe kështu do të ketë më shumë kurajë për të përqafuar risitë “. (A.R., nëna e një vajze 12 vjeçare)

❂ Prezenca e udhëheqësit të grupit gjatë udhëtimit dhe gjatë kampit veror u jep fëmijëve një ndjenjë sigurie dhe siguron komoditetin emocional të prindërve të tyre

“Është e vështirë për mua që ta pranoj se fëmija im ka shkuar për dy javë,jashtë vendit. Unë kujdesem gjatë gjithë kohës, dhe do ta monitoroja fëmijën tim vazhdimisht. Jam e vetëdijshme se unë gjithashtu nuk do t’i bëja ndonjë favor, sepse kështu sdo lejoja që ai të shijojë plotësisht këtë përvojë. Pra, kampi i grupit është opsioni më i mirë për mua, veçanërisht pasi kam takuar udhëheqësin e grupit më parë, unë njoh disa fëmijë me të cilët do të jetë në grup … Ky opsion është i përkryer për këtë kohë. “(RG, nëna e një djali 10 vjeçar)

❂ Kampi veror i grupit është një opsion i shkëlqyeshëm për ata që duan të udhëtojnë me miqtë e tyre dhe me një udhëheqës të grupit

“Edhe pse djali im është tashmë në kampin e tretë veror, ai dhe shokët e tij duan të udhëtojnë së bashku këtë herë. Ata janë miq të vjetër dhe djali im është mësuar të jetë me ta, duke ndarë përvojat e tij me ta, në të njëjtën kohë ai gjithmonë bën miq të rinj nga e gjithë bota, pra, ai vazhdon të praktikojë anglishten e tij dhe gjatë orëve mësimore është i rrethuar nga studentë ndërkombëtarë. “(RS, babai i një 14 vjeçar)

Na vizitoni dhe zgjidhni eksperiencën më të mirë verore për fëmijën tuaj.

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message