Bursat e studimit në Hollandë

04.07.2020

Studime jashtë vendit


Si të financoni studimet tuaja në Hollandë si një student internacional dhe për ata që ende nuk kanë vendosur nëse do të studiojnë jashtë vendit.

Studimi jashtë vendit është një ide tërheqëse për të gjithë, por për ta bërë realitet, ju duhet të planifikoni gjate per te. Një nga çështjet më të rëndësishme për t’u marrë parasysh kur vendosni të studioni jashtë vendit janë te ardhurat financiare. Eshtë e nevojshme të informoheni mirë dhe të njiheni me të gjitha detyrimet dhe mundësitë që vendet dhe universitete te caktuara ofrojne

Para se të shkoni jashtë vendit për të studiuar, ne këshillojmë që çdo student të ketë një plan financiar për vitin e parë. Viti i parë është plot përvoja të reja, tronditje dhe të panjohura, dhe siguria financiare e bën më të lehtë përballimin e problemeve të reja. Nëse studentët shkojnë në Hollandë, përveç që kanë mundësi të mëdha arsimore, ata gjithashtu kanë mundësi të shumta për ndihmë financiare gjatë studimeve të tyre.

Universitete në Hollandë

Detyrimet

Shkollimi

 • Universitetet publike hollandeze kane tarifa shkollimi per të gjithë studentët ndërkombëtarë, pavarësisht nga vendi i origjinës. Sidoqoftë, studentët që vijnë nga BE / EEA, Zvicra dhe Surinam shpesh paguajnë tarifa më të ulëta shkollimi sesa studentët jo rezident-BE / EEA.
 • Tarifat e shkollimit per non EU students jane me te larta sepse qeveria u ofron institucioneve të arsimit të lartë para për të subvencionuar tarifën ligjore. E di, është shumë burokraci pas kësaj, kështu që kurrë mos i merrni personale këto pagesa shkollimi.
 • Cmimi i shkollimit në nivelin bachelor të studimeve per studentet jo rezidente ne BE varion midis 6,000 deri ne15,000 EUR / vit euro, dhe cmimi per vitin e parë mund te reduktohet deri ne 50%. Në nivelin master, shkollimi ndryshon në varësi të universitetit midis 8,000 dhe 20,000 EUR / vit.

Shpenzimet ditore dhe kostoja e jetesës – Studentët shpenzojnë mesatarisht 800 – 1,100 € në muaj.

Akomodimi

 • Një dhomë mesatare në Holland kushton diku midis 300 dhe 600 € në muaj. Kostot varen nga qyteti ku studioni, çfarë përfshihet në qira dhe rregullimet e bëra nga institucioni. Strehimi në Amsterdam për shembull është më i shtrenjtë se në qytete më të vogla siç është Enschede.
 • Ju mund te zgjidhni midis akomodimit në një konvikt ose apartament, dhe çmimet nuk ndryshojnë shumë. Mesatarisht, çmimi i akomodimit është rreth 400 euro në muaj. Më pak se 30% e studentëve jetojnë në konvikte pasi dhomat rezervohen shpejt. Shumica e studentëve menjëherë zgjedhin strehim privat, qoftë në një apartament me shokun e dhomës ose në apartamente studentore që përbëhen nga dhoma gjumi të shumta dhe hapesira të përbashkëta në apartament (sallon, kuzhinë). Nese zgjidhni akomodim ne konvikt nuk do tju duhet te mendoni për shërbime te tjera, ndersa një apartament privat – kur zgjidhni akomodim, sigurohuni që çmimi i shërbimeve të përfshihet në çmimin e përgjithshëm ose të paguhet veçmas. Disa universitete kanë disa strehim në kampus. Kontrolloni në universitetin tuaj nëse ata mund të organizojnë akomodimin per ju.

Ushqimi

 • Shumica e institucioneve të arsimit të lartë ofrojnë ushqime të nxehta me çmime të arsyeshme. Të gjitha qytetet kanë pubs (të quajtur etiketë) ku mund të merrni një vakt të mirë me një çmim të mirë. Në qytetet më të mëdha do të gjeni shumë restorante të huaja. Por mënyra më e lirë për të ngrënë është sigurisht të pergatisni vete ushqimin tuaj. Jashtë vendit nuk ka asnjë koncept të “mensës” në formën në të cilën ne e njohim atë, por ka mensa ku është e mundur të hahet një vakt i shpejtë dhe për këtë arsye shumica e studentëve gatuajnë.Disa çmime mesatare: një filxhan kafe / çaj në një kafene: 2 €, një sanduiç : 3 €, darkë në një restorant tipik studentor: 10 €.

Transporti

 • Ju mund të merrni rreth qytetit lehtë me një biçikletë. Kjo nuk është vetëm tipike Hollandeze, por edhe një mjet i lirë transporti. Biletat e autobusëve kushtojnë rreth 2 € për një rruge të vetme në qytet. Ju mund të blini një kartë 40% zbritje për biletat e trenit për të udhëtuar jashtë orës së vrullshme. Vizitoni faqen e internetit të hekurudhave holandeze për më shumë informacion.

Ulje per shpenzimet ektra te studentëve

 • Shumë bare, restorante, muze dhe kinema japin zbritje të studentëve. Shumica e këtyre kërkojnë prova në formën e një karte studentore nga institucioni juaj. Karta e Identitetit Studentor Ndërkombëtar (ISIC) mund t’ju japë zbritje në udhëtime, pazar dhe muze. Eshtë i vlefshëm në të gjithë botën. Me kartën zbritëse CJP holandeze do të merrni zbritje për shumë festivale, muze dhe pazar në Hollandë.

Shpenzime te tjera – në varësi të studentit 

Bursa

Në mënyrë që studentët të jenë në gjendje të mbulojnë te gjitha keto kosto, ata mund të aplikojnë për bursa. Ka bursa të financuara pjesërisht dhe të financuara plotësisht për ata që duan të studiojnë në Hollandë. Universitetet në Hollandë dhe Qeveria e Hollandës ofrojnë bursa për qytetarët vendas dhe studentët ndërkombëtarë çdo vit. Ekzistojnë mundësi bursash në nivelet universitare, ato të magjistraturës dhe doktoratës, përfshirë bursat me bazë rajoni, të bazuar në vend, me bazë disiplinore dhe të bazuara në merita.

Një shembull i një burse studimi të bazuar në merita në Hollandë është Bursa e Urecht Excellence e cila jep bursa universitare dhe master për studentë të jashtëzakonshëm ndërkombëtarë në fusha të zgjedhura në Universitetin e Utrecht. Universiteti i Amsterdan dhe Universiteti VU bën të njëjtën gjë. Qeveria Hollandeze ofron Bursa (Bachelor dhe Master) për studentë ndërkombëtarë përmes universiteteve të shkencave të aplikuara, universiteteve kërkimore Hollandeze dhe Ministrisë së tij të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës. Universiteti i Hagës gjithashtu ofron 54  bursa për studentë ne nivelin bachelor. Bursa e cila jepet një herë vlen 5000 EUR, dhe mbulon pothuajse 70% të tarifës totale të shkollimit të vitit të parë. Qeveria Hollandeze sponsorizon gjithashtu Orange Knowledge Programme për bursa për diploma master për studentë qe vijne nga vendet në zhvillim.

Me poshte do te gjeni te detajura disa nga bursat qe disa universitete ne Hollande kane vene ne dispozicion per studentet shqiptare:

Fontys FTB Top Talent scholarship

 • Për studentët ne nivelin – Bachelor
 • Burse Studimi – Në fushën e Inxhinierisë, Matematikës dhe Shkencave Kompjuterike
 • Përshkrimi i bursës
 • Top Talent Scholarship – studentë jo-BE për programet bachelor të Fontys FTB Eindhoven.
 • Studentë të shkëlqyer që fillojnë arsimin e tyre (regjistrimi i parë në të gjithë botën) në një nga programet Bachelor Engineering/ICT/IEM Bachelor programs Fontys Eindhove.
 • Vlera e bursës që varion nga 2100 € deri 3000 € në varësi të zgjedhjes së programit bachelor. Kjo bursë e pjesshme mund të arrihet për çdo vit akademik (maksimum 4 herë); për programin IEM bursa mund të arrihet maksimumi 2 herë.
 • Numri i bursave në dispozicion është i kufizuar

HAN Merit Scholarship

 • Për studentët ne nivelin – Bachelor
 • Burse Studimi – Në dege si : Business administration and management, Communication, Engineering, Medical and health sciences, Transport and communication
 • HAN shpërblen përsosmërinë në arsim. Programi i Bursave të Hans Excellence ofron ndihmë financiare për studentët ndërkombëtarë HAN të cilët kanë bërë arritje të jashtëzakonshme gjatë arsimit dhe zhvillimit personal të tyre.
 • Vlera e burses – 2500 € në vit . Kjo bursë e pjesshme mund të arrihet për çdo vit akademik (maksimum 4 herë)

Holland Scholarship

 • Për studentët ne nivelin – Bachelor dhe Master
 • Burse Studimi – Në cdo dege
 • Bursa Hollandeze është financuar nga Ministria Hollandeze e Arsimit, Kulturës dhe Shkencës, si dhe disa universitete kërkimore Hollandeze dhe universitete të shkencave të aplikuara. Kjo bursë është menduar për studentë ndërkombëtarë nga jashtë Zonës Ekonomike Evropiane (EEA), të cilët dëshirojnë të bëjnë diplomën ose masterin e tyre në Hollandë
 • Vlera e burses – 5000 €

Mundësitë per bursa ne universitetet hollandeze jane te shumta. Nese doni te dini me teper rreth bursave te tjera te plota dhe te pjesshme, kritereve per te qene nje kandidat per burse, procesit te aplikimit, konsulentet e Integral mund t’ju shpjegojnë me hollësi se cilat kushte duhet të përmbushen dhe si të zbatohen.

Për më shumë informacion:

Regjistrohuni në panairin rreth studimeve në Hollandë!

+355 69 40 40 415 /+355 69 40 40 401 / +355 69 80 40 601

leidia@integral.al / xhensila@integral.al / anka@integral

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message