Arsimi i Mesëm Elitar në Zvicër - Collège et Lycée Saint-Charles

05.05.2020

Collège et Lycée Saint-Charles Edukim dygjuhësh 20 Maj, ora 15:00 Collège et Lycée Saint-Charles – Edukim Bilingual në Zvicër, programe studimore shumë cilësore të standarteve Zviceriane.


Mos e humbni mundësinë për të marrë pjesë në një prezantim online me Z. Mark Silverstein, i cili do t’ju njohë virtualisht me kampusin e Collège et Lycée Saint-Charles  dhe do t’ju japë disa arsye pse kjo shkollë mund të jetë zgjedhja më e mirë për fëmijën tuaj:

  • Collège et Lycée Saint-Charles është një nga shkollat më të mira në Zvicër me sukses 100% në provimet e maturës.
  • Kolegji Saint-Charles ofron arsim dygjuhësh në anglisht dhe frëngjisht, duke përfshirë një program dygjuhësh të IB.
  • Ofron bursë deri në 10,000 CHF.
  • Kolegji Saint-Charles është ndër shkollat ​​e para zvicerane që rihapin dyert e tij për studentët në 11 maj, duke u siguruar që kufijtë e tij janë të sigurt.
  • Shkolla verore mund të jetë një mundësi unike për fëmijën tuaj në një shkollë verore jashtë vendit.
  • Gjatë shkollës verore të këtij viti, shkolla do të sigurojë gjithashtu klasa paragliding falas (nga 6 korriku deri më 15 gusht).

Collège et Lycée Saint-Charles

Histori dhe përshkrim i shkurtër:

E themeluar në 1897, Saint Charles College and Lyceum është një shkollë private me konvikt që ndodhet në kantonin historik të Jura në Zvicrën veriperëndimore. Kampusi shkollor ndodhet në mes të kopshteve të bukura, afër kalasë së Porantrit. Qyteti me emër, i njohur si “Athina Jure”, ka rreth 7,000 banorë dhe është i njohur tradicionalisht për edukimin dhe hapjen ndaj botës. Kampusi përbëhet nga një ndërtesë shkollore, një kishëz e bukur dhe një kompleks sportiv. Klasat janë të bollshme dhe të ndritshme, me një pamje të bukur panoramike. Objektet përfshijnë një pishinë dhe një kinema. Humanizmi luan një rol të rëndësishëm në një sistem vlerash bazuar në parimet e krishtera, ku dija dhe individi janë në qendër. Shkolla inkurajon kuriozitetin, tolerancën, shprehjen e lirë dhe kërkon një ekuilibër midis tradicionales dhe modernes.

Programet akademike

Kolegji ofron një program dygjuhësh në frëngjisht dhe anglisht. Shkolla është krenare për shkallën e suksesit 100% të diplomimit të shkollës së mesme zvicerane, e cila e rendit atë ndër shkollat ​​më të mira në pjesën franceze të Zvicrës. Maturantët e kësaj shkolle vazhdojnë arsimin e tyre në universitete prestigjioze në të gjithë botën. Kolegji gjithashtu ofron një program të njohur ndërkombëtarisht të IB që është gjithashtu dygjuhësh.

Arsimi fillor (12-13 vjec)

Programet janë dygjuhëshe, në frëngjisht dhe anglisht. Në këtë moshë, fëmijët mësojnë sipas kurrikulës kombëtare, me 5 orë shtesë gjermanisht dhe dy orë anglisht në javë.

Kolegji dhe liceu (14-18 vjec)

Programi i studimeve të mesme IB “MYP” (14-16 vjet)

Programi synon të zhvillojë krijimtarinë, të menduarit kritik, analizën e informacionit dhe vendimmarrjen në raste të ndryshme. Theksi vihet te sfida intelektuale e nxënësve që duhet të mësojnë të krijojnë lidhje midis lëndëve që ata ndjekin në shkollë dhe botën reale. Programi inkurajon angazhimin shoqëror dhe aktivizmin. MYP përbëhet nga 8 grupe lëndore: gjuhë dhe letërsi, gjuhë e dytë, shkenca humane, shkenca natyrore, matematikë, art, edukim fizik dhe shëndetësor dhe dizajn. Trajnimi në secilin lëndë përfshin të paktën 50 orë.

Matura Zvicerane (15-18 vjec)

Klasat zhvillohen në frëngjisht dhe anglisht, me shumicën e kurseve në frëngjisht. Kërkohet një nivel i avancuar i njohurive në frëngjisht dhe një nivel i mirë i anglishtes. Lëndë të detyrueshme të këtij programi janë: shkencat natyrore, matematika, historia dhe letërsia. Studentët e Saint Charles kanë mundësinë të mësojnë dy gjuhë të tjera: frëngjisht, gjermanisht, italisht, latinisht / greqisht dhe mandarin. Disa nga lëndët zgjedhore opsionale të përfshira në kurrikulë janë: arkitektura, artet pamore, kori, teatri.

Në fund të vitit të katërt, studentët marrin provimet e maturës zvicerane në frëngjisht, një gjuhë të dytë të huaj, matematikë, si dhe dy lëndë shtesë sipas zgjedhjes së tyre.

IB (16-18 vjeç) – Që nga viti 2020, Saint-Charles po prezanton një program dy-vjeçar të IB.

Akomodimi

Rezidencat e studentëve janë rinovuar dhe modernizuar. Akomodimi është në dhoma teke dhe dyshe. Ka dhoma studimi, një bibliotekë, një dhomë aktivitetesh me një TV dhe një zonë pushimi. Në kohën e tyre të lirë, studentët mund të pushojnë, të bëjnë palestër ose të notojnë.

Aktivitetet jashtëshkollore

Sporti zë një pjesë të rëndësishme të jetës së përditshme të studentëve. Aktivitetet sportive përfshijnë një palestër të madhe, shumëfunksionale, pishina të hapura dhe të mbyllura. Studentët mund të zgjedhin nga aktivitetet sportive që do të ushtrojnë ose individualisht ose në ekipe. Në dispozicion: tenis, golf, hipizëm, vallëzim, futboll dhe basketboll.

Studentët gjithashtu kanë mundësinë për të zhvilluar talentin e tyre si pjesëmarrës në një kor shkollor, klub filmi dhe një grup teatri.

 Informacion i përgjithsëm:

Mosha e studentëve: 12-18 vjeç

Mosha e pranimit në konvikt: 12-18 vjeç

Numri i përgjithshëm i studentëve: 180

Numri i studentëve në shkollën e konviktit: 20

Programet akademike:

Matura Zvicerane

MYP IB

Para-IB

Kërkesat e pranimit për aplikantët e huaj:

Vërtetim për dy vitet e fundit nga shkolla.

Njohuri në frëngjisht.

Intervistë me një përfaqësues të shkollës.

Pyetësori i plotë dhe informacioni për gjendjen shëndetësore të studentit.

Shkolla te mesme jashte vendit!

Nëse jeni të interesuar të informoheni më shumë rreth kësaj shkolle, afatet e aplikimit dhe detajet financiare, kontaktoni zyrën e Integral Edu përmes:

+355 69 40 40 801

anka@integral.al

news.front.related_news

Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për viti...

Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institu...
12.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message