6 kampet verore përgatitore më të mirë jashtë vendit

09.07.2020

Shkolla verore per femije


Gjatë fëmijërisë, ne mendojmë për kaq shumë profesione interesante. Disa nga ne donin të ishin profesorë, disa te tjere këngëtarë, pjese e ndonje bande muzikore apo profesione nga me te cuditshme si astronaut etj. Ndërsa rritemi, fillojmë të përpiqemi te mendojme me seriozisht për profesione  reale , por sa herë ndodh që një imazh i një pozicioni pune ose profesioni të jetë jo i plotë dhe, natyrisht, i idealizuar? Kur zgjidhni një degë per te studiuar apo profesion te caktuar, është e rëndësishme qe te pakten nje here te perjetoni paraprakisht nje eksperience ne lidhje me ate fushe studimi apo profesioni.

Sa i përket kurseve të gjuhës jashtë vendit, ka shumë kurse gjatë të cilave mund të përgatiteni për një profesion të caktuar dhe te shihni e te prekni vete ju se si është të jesh student i një dege te caktuar.

Disa prej tyre janë:

1.Academic Summer  (London, Cambridge dhe Sidcot)

Academic Summer me kampuse ne Londer, Cambridge dhe Sidcot ,ofron programe adamike dhe te specializuara per dege te ndryshme si pergatitje per mjekesi, IT  ,pergatitje per IGCSE , IB ose A- level, pergatitje per provime si Ielts ose Toefl.Programi mësimor është dizenjuar duke u bazuar tek metoda CLIL – Mësimi me përmbajte dhe gjuhë të integruar. Kjo lloj metode rekomandohet për mësimin e lëndeve të ndryshme akademike dhe njëkohësisht mundëson përmirësimin e aftësive gjuhësore të studentëve.

. Studentët janë të ndarë në grupe duke u bazuar tek mosha e tyre dhe jo tek niveli i anglishtes. Kurset janë të përshtatshme për studentët që planifikojnë të ndjekin GCSE, IB os A-levels dhe për ata që aktualisht studiojnë në Angli. Në

këtë kurs kombinohen mjaft mire teoria dhe praktika. Çdo të premte ka leksione mbi temat aktuale të udhëhequra nga lektorë të ftuar, të cilët janë profesionistë në fushat që japin mësim.

Përgatitja dhe përsëritja për IGCSE: 13-14 vjeç: Programi përfshin një larmi të madhe të lëndëve akademike si: Anglisht, matematikë, shkenca natyrore dhe humane dhe arte. Nxënësit zhvillojnë aftësitë e tyre në IT dhe mësojnë si të mbledhin informacion dhe të bëjnë prezantime.

Përgatitja dhe përsëritja për IB/ A levels: 15-18 vjeç: Nxënësit duhet të zgjedhin në bazë të nevojave dhe interesave të tyre 4 lëndë, të cilat ata do t’i studiojnë çdo javë. Ata duhet të bëjnë paraprakisht zgjedhjen e tyre për të parë disponueshmërinë e opsionit, që është në varësi të numrit të nxënësve të cilët janë rregjistruar në atë klasë specifike. Lëndët janë: arte, histori e teknologjisë dhe dezajnit, histori, anglisht, shkrim akademik, aftësi prezantuese, letërsi, matematikë, informatikë dhe IT,media, psikologji, teori e njohurive ,mjedis dhe shkenca humane.

Modulet e specializuara

Këto module ofrohen si pjesë e kursit akademik ose më vete. Ato janë të përshtatshme për nxënësit e moshës mbi 15 vjeç dhe me një nivel minimal anglishteje B2.

Përgatitje IELTS (33 orë) – Ky kurs intensiv 1 javor fokusohet plotësisht në formatin e provimit. Nëse kanë dëshirë, nxënësit mund të japin provimin pas përfundimit të kursit. Për detaje rreth datave të provimit kontaktoni me Integral.

Studime mjekësore –Ky kurs është i përshtatshëm për ata nxënës që dëshirojnë të studiojnë mjekësi. Programi është strukturuar me ndihmën e studentëve të mjekësisë, të cilët kanë studiuar në universitetet më të mira të mjekësisë në Angli dhe është bazuar edhe në përvojën e tyre personale. Nxënësit do të bëjnë eksperimente praktike në kimi dhe biologji. Ata do të mësojnë etikën mjekësore dhe si të japin ndihmën e shpejtë. Kursi përfshin vizitë në një institucion shëndetësor si dhe mbledhje pune me një doktor profesionist. Gjithashtu bëhen përgatitje për aplikimet në universitete mjekësore dhe jepen instruksione mbi shkrimin e letrës së motivimit, intervistës, UKCAT dhe BMAT.

Ju mund të lexoni informacion më të detajuar rreth Academic summer duke klikuar në linkun këtu:

Academic Summer, DLD London

2.Chelsea Indipendent College

Chelsea Indipendent College organizon kurse gjuhe verore që janë ideale për ata që duan të kombinojnë përvojën në Londër me përmirësimin e aftësive të tyre në gjuhën angleze, ndërsa provojnë veten ne një fushë specifike që ata dëshirojnë të ndjekin në të ardhmen. Përveç kësaj që teoria është në harmoni me praktikën, gjatë dy javëve, studentët njihen me institucionet e arsimit të lartë në fushën e tyre të zgjedhur me ekspertë të këtyre fushave.

Disa nga deget që ofrojne jane:

  • Shkencat inxhinierike dhe teknologjia e informacionit
  • Mjekesi
  • Drejtesi, Shkenca Politike dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare
  • Finance dhe Biznes
  • Art dhe Dizajn
  • Drama dhe Teatri

Michael, një nga studentët që po ndjek programin e Chelsea Independent College, ndau me ne eksperiencen e tij: “Këto kurse janë të organizuara shumë mirë. Mesimi bazohet me se shumti ne metoda praktike.”

3.Hotel Institute Montreux

Padyshim që mikpritja është një nga karakteristikat kryesore të Zvicrës. Këtu janë institucionet arsimore më prestigjioze në zonë, të cilat janë platformat e duhura për të filluar një karrierë menaxheriale në zinxhirët më prestigjiozë të hoteleve në të gjithë botën ose për ata që duan të fillojnë biznesin e tyre në zonë.

Hotel Institute Montreux është pjesë e grupit arsimor zviceran Swiss Education Group, së bashku me Cesar Ritz, një universitet i njohur ndërkombëtarisht.

Gjatë verës, kurset e mëposhtme të gjuhës janë të organizuara në Hotel Institute Montreux:

  • Hyrje në industrinë e mikpritjes

Këtu mbi dy javë, studentët njihen me atmosferën mikpritëse, mësojnë rreth botës së pijeve (llojet, origjinën, metodën e prodhimit, etj.), Bejne praktiket dhe studiojne demonstrime të kuzhinës, mësojnë për zakonet dhe kulturat në të gjithë botën, mësojnë se si të organizojnë evente te ndryshme , aftësi drejtuese dhe më shumë. Për më tepër, janë të organizuara ekskursione me tema rreth fushes se hoteleri turizmit ne destinacione te caktuara janë vreshtat, fabrikat e çokollatave dhe fabrikat e djathit.

  • Hyrje në artin e kuzhinës

Kurset e gjuhës mund të jenë të ndara ose të kombinuara me një hyrje në mikpritjen. Gjatë javës, studentët zhvillojnë aftësi drejtuese, marrin pjesë në demonstrime  të kuzhinës dhe orë mësimore, mësojnë se si të bëjnë një menu, si të organizojnë dhe menaxhojnë një restorant, të mësojnë rreth përbërësve dhe erëzave nga e gjithë bota. Mesoni se si te jeni te suksesshem ne” botën e zbukuruar të mikpritjes. Për ata që do të përfundojnë këtë kurs veror dhe më pas do të vazhdojnë studimet pasuniversitare në zonën në Cesar Ritz, kostoja e kursit të gjuhës do të mbulohet nga tarifa e shkollimit.

4.Oxford, Cambridge Advanced Studies Program

Kur dëgjoni fjalët Oxford ose Cambridge, automatikisht mendoni për universitetet prestigjioze që ndodhen në këto dy qytete. Kjo është shumë normale sepse këto janë dy universitetet më të vjetër në botë që vazhdojnë të funksionojnë (Universiteti i Oksfordit – prova e parë e punës së tij që nga viti 1096; Universiteti i Kembrixhit – themeluar 1209).

Cdo vit, dhjetëra mijëra, ndoshta qindra mijëra të rinj në të gjithë botën, synojnë të aplikojnë në disa nga kolegjet e këtyre universiteteve që njihen për ashpërsinë dhe procesin e aplikimit shumë të veçantë. Vetëm një numër i vogël i tyre arrijnë të plotësojnë kërkesën e tyre, shumë më pak pranohen në të vërtetë. Për shembull, në Universitetin e Oksfordit në vitin 2017, kishte gjithsej 19 938 aplikime (në të gjitha programet në kolegjet universitare), nga të cilat u pranuan 3 270.

Advanced Studies Program e bën Oxbridge më të arritshëm për të rinjtë nga e gjithë bota. Programi ka ne fokus të rinjtë që duan të provojnë një pjesë të kulturës së Universitetit Oxbridge dhe të marrin kurse që janë modeluar në këto universitete. Studentet do të kenë mundësinë te ndjekin programin në dy universitete (Brasenose College, Oxford, Magdalene College, Cambridge) dhe do te zhvillojne njohuritë dhe aftësitë e tyre në disa fusha ose lëndë, dhe t’i provojne ato në studimin universitar .

Në të dy fakultetet ka list ate gjata me dege te ndryshme nga të cilat të rinjtë mund të zgjedhin dy, dhe përveç kësaj të gjitha llojet e kurseve (të tilla si shkrim ese, tema të përgatitjes së intervistës, aftësi prezantimi, etj.) Dhe workshops interesante (sipërmarrje, gazetari, vizatim teknik etj). Kurset zhvillohen në grupe të vogla.

Për të përmbledhur, të rinjtë që duan të mësojnë disa truke në lidhje me pranimin në Oxbridge University dhe të marrin kurse në stilin e Oxbridge së bashku me profesorë ose alumni të dy universiteteve, Programi i Studimeve të Avancuara është një zgjedhje e shkëlqyeshme.

5d’Overbroecks College

Qyteti i Oksfordit është padyshim një muze i hapur, çdo cep tregon historinë e ndërlikuar të vendit, dhe perlat arkitekturore mbahen mend gjate. Gjithçka këtu rrotullohet rreth Universitetit të Oksfordit, dhe kolegjeve e shkollave të mesme të tilla si d’Overbroeck  te cilat përgatisin studente per aplikime sukseshme ne kete universitet prestigjoz.

Gjatë verës, kolegji  d’Overbroecks organizon kurse gjuhe të bazuara në fusha specifike për të rinjtë që kërkojnë  te mesojne me shume per profesionin e tyre te ardhshem ose për ata që dinë por duan të vërtetojnë dhe pasurojnë njohuritë dhe aftësitë e tyre. Kurset kombinojnë teorinë me praktikën në mënyrë që të rinjtë të marrin një pamje të qartë të fushës së tyre të zgjedhur.

Fushat e sugjeruara nga të cilat mund të zgjedhin të rinjtë janë: Biznes dhe Finance, Hyrje në Mjekësi, Artet Performuese, Media dhe Komunikimet, ose Inxhinieri.

Mund të gjeni informacione me të hollësishme në lidhje me Shkollën e Mesme të d’Overbroeck’s këtu:

d’Overbroeck’s College

6.Përvoja e Universitetit (Tufts dhe Berkeley University)

Për të rinjtë, aspiratat e të cilëve kalojnë Oqeanin Atlantik, ekziston programi “Pervoja e Universitetit”. Organizuar në dy universitete prestigjioze amerikane (Tufts University dhe Berkeley University), ai ofron përvoja të reja për studentët e ardhshëm. Eshtë nje pervoje e shkëlqyeshme për të kuptuar qasjen akademike amerikane ndaj studentëve  dhe përgatitjen për aplikime në universitete prestigjioze.

Trajnimi akademik përfshin studimin e lëndëve kryesore (mëngjes) dhe sekondare (pasdite) të zgjedhura më parë nga një listë e gjerë (si përgatitja e SAT, të drejtat e njeriut, sipërmarrja, marketing dixhital, aktrimi, ADN, gjenetika, bioteknologjia, etj.).

Përgatitja e SAT është një temë opsionale dhe po bëhet përmes Rishikimit të Princeton. Të gjithë studentët kanë një llogari në internet që mund të përdorin për të ndjekur përparimin e tyre.

Përvoja të tilla shpesh çojne në zbulimin e botëve, aftësive dhe pasioneve plotësisht të reja. Jemi bindur për këtë përvojë mbi 25 vjet.

Ju gjithashtu mund të shfletoni broshuren online për kurse gjuhe dhe kampe verore jashtë Shqipërisë:

Broshura e Kampeve Verore

Për më shumë informacion rreth kampeve verore:

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

☎️+355 69 40 40 415

📧leidia@integral.al

 

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message