15 shkollat e mesme më të mira jashtë vendit

28.08.2022

Nëse fëmija juaj po hyn në gjimnaz, është koha të filloni të bëni disa pyetje: Sa shkolla të mesme me konvikt ka jashtë vendit? A janë vërtet kaq të mira shkollat e mesme në botë? Dhe sigurisht, cilat janë shkollat e mesme më të mira jashtë vendit?


Sot do t’ju japim një përmbledhje të shkollave të mesme më të mira ndërkombëtare. Më poshtë do të gjeni të gjithë informacionin e duhur për të zgjedhur shkollën e mesme më të mirë për fëmijën tuaj!

15. Shkolla e Mesme Ndërkombëtare e Katalunjës, Spanjë

ISCAT u themelua mbi parimin e edukimit të të rinjve me një qasje vlerash. Kjo do të thotë që nxënësit e moshës 3 deri në 18 vjeç jo vetëm që marrin një arsim tradicional, por gjithashtu marrin pjesë në programin e shkollës Forest School (mësime në natyrë që përfshijnë zgjidhjen e problemeve, ndërtimin e ekipit dhe ndërgjegjësimin mjedisor). Përveç kësaj, ISCAT është akredituar nga UNICEF si një nga shkollat e mesme që respekton të drejtat, ku nenet e Deklaratës së të Drejtave të Fëmijëve mbështesin qasjen e përgjithshme të shkollës.

  • Shteti: Spanjë
  • Viti i themelimit: 2007
  • Numri i studentëve: 200

14. Shkolla e Mesme Ndërkombëtare Bromsgrove, Britani e Madhe, Tajlandë

Një nga shkollat e mesme më të mira me konvikt në MB dhe Azi. Bromsgrove pranon nxënës nga 9 deri në 18 vjeç dhe përdor standardet e Shoqatës Britanike të Konviktit për procedurat e saj. Ajo që me të vërtetë e bën Bromsgrove të dallohet është se kampusi kryesor ndodhet pranë një kursi golfi , i cili i lejon shkollës të integrojë aktivitete të shëndetshme në kurrikulën e saj.

• Shteti: Britani e Madhe, Tajlandë
• Viti i themelimit: 2002
• Numri i studentëve: 500

13. Kolegji Elitar Eton, Britani e Madhe

Kolegji Eton është një nga kolegjet elitare më të mira jashtë vendit , dhe një nga shkollat e mesme më të famshme në botë. Ajo u quajt “kryeinfermierja e shtetarëve anglezë ” për shkak të numrit të liderëve të ardhshëm botërorë që mësuan nëpër sallat e saj. Së bashku me politikanët dhe udhëheqësit e biznesit, Princi William dhe Princi Harry morën pjesë në Kolegjin elitar Eton për një arsimim më të avancuar. Kjo është një nga shkollat e mesme më të mira në botë ku të rinjtë krijojnë lidhje që do t’u sjellin dobi gjatë gjithë jetës.

• Shteti: Britani e Madhe
• Viti i themelimit: 1440
• Numri i studentëve: 1300

12. Kolegji St. Andrew’s School, Kanada

I vendosur në 126 hektarë të bukur, shkolla e mesme më e madhe për djem në Kanada, është absolutisht tërheqës me gjelbërimin e tij. Shkolla krenohet me një normë pranimi universitar 100% për diplomat e saj, me 6,000 alumni që ofrojnë lidhje në mbarë botën. Me të diplomuarit si aktorët Kiefer Sutherland dhe Stephen Amell, avokatin dhe diplomatin Vincent Massey dhe disa udhëheqës të shquar biznesi, shkolla me mesme St. Andrew’s ka sukses në fuqizimin e të rinjve për të arritur maksimunim në fusha të ndryshme.

• Shteti: Kanada
• Viti i themelimit: 1899
• Numri i studentëve: 650

11. Shkolla e Mesme Ndërkombëtare Amadeus, Vjenë, Austri

Nëse fëmija juaj ka një prirje të vërtetë për muzikën ose artin, duhet të mendoni seriozisht të check-oni shkollën e mesme ndërkombëtare Amadeus në Vjenë. Duke përfshirë studentë të tillë të shquar si muzikantin Bryan Adams dhe bashkëthemeluesin e Staples, Thomas G. Stemberg, Akademia e Muzikës dhe Arteve e shkollës së mesme Amadeus bën një përpjekje të madhe për të gjetur dhe promovuar talentin artistik të nxënësve. Dhe ndërsa kolegjit i pëlqen të promovojë artet, ata ende mbajnë një program të fortë akademik, bazuar në International Baccalaureate (IB).

• Shteti: Austri
• Viti i themelimit: 2012
• Numri i studentëve: 350

10. Kolegji Cardiff Sixth Form, Britani e Madhe

Kolegji Cardiff Sixth Form është shkolla e mesme më e mirë në MB për rezultatet e provimeve A-levels . Duke pranuar nxënës të moshës 15-19 vjeç, 99% e tyre arritën notat më të larta A* dhe A në vitin 2020. Kjo është një nga shkollat e mesme që i merr akademikët shumë seriozisht dhe krenohet me shkallën e lartë të arritjeve universitare, aq sa u rendit në numrin 1 për rezultatet në nivel të njëmbëdhjetë vitet e fundit në tabelën e Ligës së Shkollës së Pavarur.

• Shteti: Uells
• Viti i themelimit: 2004 (si Cardiff Center of Excellence)
• Numri i nxënësve: 380

9. Institut Auf Dem Rosenberg, Zvicër

Mirësevini në shkollën e mesme më të shtrenjtë në botë, Institut Auf Dem Rosenberg. Gjithashtu si një nga shkollat elitare jashtë vendit, Instituti pret rreth 230 nxënës në çdo kohë, të moshës 6 deri në 18 vjeç. Me një ekskluzivitet kaq të lartë dhe një numër të vogël nxënësish, fëmijës i garantohet një edukim praktik me mësuesit e tyre në një raport mësues-nxënës 1:2.

• Shteti: Zvicër
• Viti i themelimit: 1889
• Numri i nxënësve: 230

8. Leysin American School (LAS), Zvicër

Shkolla e mesme Amerikane Leysin në Zvicër (LAS) përpiqet jo vetëm të edukojë nxënësit , por të krijojë liderë të ardhshëm botërorë në disiplinat e tyre të zgjedhura me një program të veçantë lidershipi. Natyrisht, shkolla e pranon se jeta e një nxënësi nuk mund të jetë vetëm akademike, ndaj ofron udhëtime në fundjavë në vende të tjera evropiane, si dhe udhëtime për ski dhe ecje në Alpe.

• Shteti: Zvicër
• Viti i themelimit: 1960
• Numri i nxënësve: 340

7. Kolegji Le Rosey, Zvicër

E renditur si shkolla e mesme numër 1 në botë nga Forbes, Le Rosey ka pritur fëmijët e aktorëve të famshëm si Roger Moore, David Niven, Elizabeth Taylor, muzikantë si John Lennon dhe Diana Ross, dhe liderë të industrisë si: Rothschilds. , Benettons, Du Ponts dhe Rockefellers. Le Rosey karakterizohet nga një preferencë e fortë për arsimin dygjuhësh, duke çuar student të studiojn në programe IB jashtë vendit, nga ku përfitojn diplomën e Baccalaureate Franceze ose International Baccalaureate (IB).

• Shteti: Zvicër
• Viti i themelimit: 1880
• Numri i studentëve: 420

6. Kolegji elitar Aiglon, Zvicër

Çfarë kanë të përbashkët Princesha Tatiana e Greqisë dhe Danimarkës dhe ish-CFO i Google, Pietro Dovi? Të dy janë alumni të Kolegjit të bukur Aiglon. Një nga veçoritë unike të kësaj shkolle të meme është se e gjithë shkolla mblidhet për një seancë meditimi 20 minutëshe çdo të martë, të enjte dhe të premte për të cliruar stresin apo edhe për të ndërtuar një urë të re komunikimi midis nxënësve .

• Shteti: Zvicër
• Viti i themelimit: 1949
• Numri i studentëve: 400

5. American International School – Salzburg, Austri

Me një raport student-mësues 3:1 dhe një regjistrim maksimal prej 100 studentesh , mund të jeni të sigurt se fëmija juaj do të marrë vëmendjen dhe përkushtimin që i nevojitet në kolegjin American International School, që ndodhet në Salzburg të Austrisë. Nëse fëmija juaj është vërtet i ngazëllyer për studimet e tij, AIS ofron një program shtesë shkollor veror, si dhe një program veror të gjuhës, i krijuar për të promovuar dygjuhësinë.

• Shteti: Austri
• Viti i themelimit: 1976
• Numri i nxënësve: 100

4. Shkolla Ndërkombëtare Brillantmont, Zvicër

Një nga shkollat e mesme më të vjetra në Zvicër, Brillantmont International School, ka qenë në pronësi dhe e drejtuar nga e njëjta familje për pesë breza. Pas klasës së 9-të , nxënësve u jepen orare të personalizuara që janë krijuar posaçërisht për të përmbushur pikat e tyre të forta dhe për t’i ndihmuar ata të përgatiten për të aplikuar në universitetet e zgjedhjes së tyre. Sigurisht që nuk ka asnjë problem fakti që vendndodhja e shkollës është mahnitëse, me pamje nga Alpet zvicerane dhe liqeni Leman (Liqeni i Gjenevës).

• Shteti: Zvicër
• Viti i themelimit: 1882
• Numri i nxënësve: 150

3. Lyceum Alpinum Zuoz, Zvicër

Lyceum Alpinum Zuoz bën çmos për të ofruar disa programe akademike: tre në anglisht, një në gjermanisht dhe dy programe dygjuhëshe (gjermanisht/anglisht dhe italisht/gjermanisht). Atmosfera shumëgjuhëshe, e ndarë nga nxënës me prejardhje nga mbi 45 vende të ndryshme, do të pasurojë të kuptuarit e një fëmije për botën dhe aftësinë e tij / saj për të vepruar në të.

• Shteti: Zvicër
• Viti i themelimit: 1904
• Numri i studentëve: 300

2. Kolegji Alpin International Beau Soleil, Zvicër

Kolegji Alpin International Beau Soleil krenohet me sfidimin e nxënësve të tij brenda dhe jashtë klasës. Programi i tyre i ekspeditës i çon nxënësit në vende të tilla si Kamboxhia, Islanda, Japonia dhe Antarktida për të trajtuar zgjidhjen e problemeve si ngjitja në Kilimanxharo ose rafting.

• Shteti: Zvicër
• Viti i themelimit: 1910
• Numri i studentëve: 300

1. St. George’s International School, Zvicër

E themeluar nga Lorna Southwell në 1927 , shkolla e mesme ndërkombëtare e St. George nisi si një institucion arsimor vetëm për vajza. Kjo shkollë e mesme nuk i pranoi djemt deri në vitin 1993. Rezultatet e shkollës në programet (IB) për vitin 2022 ishin spektakolare, me një përqindje të pabesueshme kalueshmërie 100%, me 48% të atyre nxënësve që kaluan me një rezultat 38+ pikë. Por jeta në këtë kolegj elitar nuk është vetëm të mësuarit; shkolla ofron një gamë të gjerë aktivitetesh ekstrakurrikulare si arti, muzika, kërcimi, drama, atletika, IT, gjuhët dhe shumë më tepër.

• Shteti: Zvicër
• Viti i themelimit: 1927
• Numri i nxënësve: 480

Konkluzioni

Zgjedhja e një shkolle të mesme jashtë vendit për fëmijën tuaj është një vendim i madh dhe ne e kuptojmë se mund të jetë e frikshme. Mos hezitoni të informoheni më tej me gjithçka që shkollat e mesme ofrojnë për sa i përket përvojave akademike dhe të tjera që mund të ndihmojnë në ndërtimin e karrierës dhe zhvillimit personal të fëmijës. Shkolla e mesme e duhur bëhet faktor që fëmija juaj të rritet si një person i sigurt, i cili nuk ka frikë nga sfidat.

Sugjerimi jonë është: mos zgjidhni një shkollë të mesme për fëmijën tuaj, por zgjidhni një shkollë të mesme me të. Entuziazmi i fëmijës suaj ( ose mungesa e tij) duhet të luajë një rol në vendimin tuaj. Fëmija ka shumë më tepër gjasa të pranojë arsimimin e tij nëse ai ka pasur një rol në zgjedhjen e shkollës së tij.

Për më shumë informacion rreth bursave dhe procedurave të aplikimit, kontaktoni zyrën e Integral Educational Programs:

Regjistrohuni këtu!

☎️+355 69 80 40 601

📧anka@integral.al

news.front.related_news

Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për viti...

Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institu...
12.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message