11 arsye për të çuar fëmijën në kampe verore në Anglisht!

11.05.2022

Mundësitë për kampe verore jashtë Shqipërisë janë të pafundme, ju mund të zgjidhni kampe verore në Anglisht ose Gjermanisht për fëmijën tuaj!


Europa është një kontinent relativisht i vogël, ajo ka një diversitet mahnitës historik, kulturor, natyror dhe artistik. Europa tërheq më shumë turistë se kudo në botë, falë historisë së saj të rëndësishme, peizazheve që të lënë pa frymë dhe kulturës. Midis varieteteve të shumta të kampeve verore, ne kemi bërë një përzgjedhje të pasur destinacionesh të cilat zgjidhen me kujdes bazuar në kriteret e mëposhtme;

Zgjedhja e aktiviteteve që janë afër, për të siguruar një kombinim harmonik të kohës së lirë, gjuhës dhe argëtimit.

Kampet, shkollat e verës dhe kurset më të mira të gjuhës

Ndërsa shumë studentë e shohin verën si një kohë për t’u shkëputur nga stresi që vjen nga të qenit në shkollë; për shumë nga prindërit kjo është një periudhë delikate ku ata janë duke pyetur veten nëse fëmijët e tyre po e shfrytëzojnë si duhet kohën jashtë shkollës. Një nga mënyrat më të mira që fëmija juaj mund të kalojë pushimet verore është duke qenë aktiv si mendërisht ashtu edhe fizikisht.

Shkollat verore jashtë vendit u ofrojnë studentëve forma inteligjente, kurioze, kërkuese dhe aventureske si dhe një shans për të dalë nga rutina e tyre e shkollës. Kjo i lejon ata të përfshihen në një mundësi të paharrueshme të të mësuarit eksperimental që është jo vetëm një shans për të marrë një zhytje të thellë në interesat ekzistuese, por edhe për zgjerimin e perspektivës.

Ndërsa shumë studentë e shohin verën si një kohë për t’u shkëputur nga stresi që vjen nga të qenit në shkollë; për shumë nga prindërit kjo është një periudhë delikate ku ata janë duke pyetur veten nëse fëmijët e tyre po e shfrytëzojnë si duhet kohën jashtë shkollës. Një nga mënyrat më të mira që fëmija juaj mund të kalojë pushimet verore është duke qenë aktiv si mendërisht ashtu edhe fizikisht.

Shkollat verore jashtë vendit u ofrojnë studentëve forma inteligjente, kurioze, kërkuese dhe aventureske si dhe një shans për të dalë nga rutina e tyre e shkollës. Kjo i lejon ata të përfshihen në një mundësi të paharrueshme të të mësuarit eksperimental që është jo vetëm një shans për të marrë një zhytje të thellë në interesat ekzistuese, por edhe për zgjerimin e perspektivës.

Programet verore janë të rëndësishme sepse pavarësisht se çfarë bën fëmija juaj gjatë këtyre pushimeve, ,duhet të ketë një efekt të shtuar të vlerës, veçanërisht nëse është në shkollë të mesme dhe kërkon të aplikojë për kolegj më vonë. Megjithatë fëmija juaj duhet të ndjekë pasionet e tij ose të saj gjatë verës.

Kampet tona verore përmbajnë metoda mësimore interaktive, ekskursione emocionuese, pasdite të drejtuara nga aktivitete dhe mbrëmje argëtuese. Prandaj, është thelbësore që fëmija juaj të zhvillojë njohuri dhe aftësi gjatë verës dhe kjo mund të bëhet vetëm përmes një programi gjithëpërfshirës veror.

Përse fëmija juaj duhet të marrë pjesë në kamp vere ose kurs gjuhe jashtë vendit?

Të vizitosh një vend të ri me gjuhë dhe kulturë të ndryshme mund të jetë sa e frikshme aq edhe emocionuese. Ka shumë përfitime për ta lënë fëmijën tuaj të përjetojë shokun kulturor nga ana e parë. Ato variojnë nga rritja e besimit të tyre deri te përvojat e pashoqe arsimore, duke sfiduar veten me një rutinë të re.

Në mënyrë tipike, programet tona të udhëtimit shkollor në Evropë kombinojnë udhëtimin me përvojë me njëfarë shkalle zhytjeje kulturore.Kjo  do të thotë se , nëse nuk ka biseda me vendasit, ata ndoshta do të mësojn  në lidhje me zakonet kulturore në galeri, muze ose punëtori praktike.

Për studentët më të vjetër që kërkojnë t’u bashkohen kolegjeve dhe universiteteve ndërkombëtare, udhëtimi në Evropë për verën mund të jetë vetëm fillimi i gjërave. Mbani në mend se rinia dhe mungesa e përvojës janë faktorë unik që lidhen me vitet e adoleshencës duke bërë zgjedhjen e duhur për një kamp veror në Evropë.

Në këtë mënyrë, fëmija juaj do të zbulojë më shumë për veten e tij, do të zhbllokojë mundësitë e tij të mundshme të karrierës si dhe do të ketë një rezyme unike derisa të mbarojë shkollën e mesme.

Përse Europa është vendi ideal për një kamp veror për fë mijën tuaj?

Studentët që udhëtojnë në Evropë për një kamp veror kanë një përzgjedhje të gjerë programesh për të zgjedhur, shoqëruar me mjedise piktoreske, aktivitete, gjuhë dhe natyrë. Këtu janë disa nga arsyet pse Evropa është vendi më i mirë për fëmijën tuaj për të ndjekur kampin veror.

Moti ideal

Gjatë verës, moti është përgjithësisht me diell, prandaj është koha më e mirë për të zbuluar Evropën. Kampet verore për studentët zakonisht zhvillohen nga qershori deri në fund të gushtit me temperaturë mesatare për korrikun që varion midis 25 dhe 32 gradë Celsius në qytetet kryesore në të gjithë kontinentin.

Ushqimi fantastik

Shumë njerëz besojnë se Evropa përfaqëson lartësinë e arritjeve të kuzhinës. Çdo vend në Evropë ofron një histori unike të kuzhinës të njohur nga shumë njerëz. Ato mund të përfshijnë çokollata zvicerane, djathë francez, tapas spanjoll ,mish e makarona italiane , dhe shumë të tjera.

Aksesueshmëria

Nuk ka rëndësi nëse kampingu është në liqen, në qytet, në mal apo në det, rrugët që të çojnë atje janë shumë të aksesueshme.

Akomodime cilësore

Ne e marrim akomodimin shumë seriozisht, prandaj synojmë të ofrojmë cilësinë më të mirë. Shpesh, fëmijët akomodohen në dhoma me akomodime të veçanta për djem dhe vajza.

Zgjedhja e programit

Kampet verore në Evropë do t’i ofrojnë fëmijës tuaj një zgjedhje të gjerë si të sporteve ashtu edhe të aktiviteteve të tjera. Përveç kësaj, ata mund të zgjedhin opsione arsimore si artet interpretuese, mësimet e gjuhës ose kurset e lidershipit.

Aktivitetet dhe programet që zhvillohen në kampet verore në Europë

Evropa ofron një zgjedhje të pafund sportive, prandaj ka kampet më të mira verore. Nuk ka rëndësi nëse jeni me biçikletë, në këmbë, në ajër, në ujë apo në Alpe. Ne kemi programe dhe aktivitete specifike për moshën që rrisin besimin, ndërtojnë karakterin dhe shtojnë aftësi të reja. Më poshtë janë disa nga aktivitetet që zhvillohen në kampet verore në Evropë.

Ekskursionet në një kamp vere

Gjatë kampeve tona verore, ne kemi një ekskursion të planifikuar gjatë çdo jave. Ato përfshijnë udhëtime ditore në disa nga vendet historike dhe interesante, si dhe ecje malore gjatë gjithë ditës.

Ato mund të përfshijnë gjithashtu një udhëtim ecjeje që përfshin kamping. Si ecja, ashtu edhe kampingu janë aktivitete shumë të njohura me fëmijët dhe gjithmonë dëshmojnë të jenë pika kryesore e programit të kampit. Ushtrimet e ekskursionit kanë për qëllim t’i ofrojnë fëmijës tuaj gjithçka më të mirë që Evropa ka për të ofruar.

Programet gjatë fundjavës

E shtuna priret të jetë më e relaksuar kur bëhet fjalë për aktivitetet. Pas përfundimit të punëve të mëngjesit, nxënësit zakonisht kanë kohë të lirë për të luajtur në natyrë. Nga ana tjetër, të dielat janë për ekskursione gjithëditore. Ato janë organizuar për t’i dhënë fëmijës tuaj një mundësi për të parë pjesë të ndryshme të Evropës.

Aktivitete të vecanta gjatë kampit veror

Në çdo sesion kampi, ka një numër ngjarjesh të organizuara posaçërisht duke përfshirë sa vijon;

 • Zjarret në kamp
 • Disko
 • Barbeque
 • Festa në pishinë

Seancat tona të kampit zakonisht përfundojnë me një “Ditë të Ngjarjeve Speciale” ku fëmija juaj merr pjesë në një sërë ngjarjesh noti dhe në terren. Pas darkës speciale, fëmijët njihen dhe shpërblehen për arritjet e tyre në grupet e interesit, shëtitje, gjuhë, kamping dhe not. Si kampingu ashtu edhe shëtitja u japin studentëve mundësinë të rrisin ndërgjegjësimin e tyre për mjedisin dhe gjithashtu të praktikojnë aftësitë në natyrë.

Klubet

Gjatë kampit veror, studentët mund të zgjedhin midis një numri klubesh, në të cilat mund të marrin pjesë. Ka disa klube për të zgjedhur, duke përfshirë këtu:

 • Fotografi
 • Arte dhe zeje
 • Hiking
 • Tapas
 • Rock & Roll
 • Akademia e kërcimit
 • Hollywood
 • Video muzikore

Kurset gjuhësore

Një përqindje e mirë e evropianëve flasin të paktën 2 gjuhë ose më shumë. Kjo sepse është i detyrueshëm të studiosh një gjuhë të dytë të huaj në mbi 20 vende evropiane. Ju jeni të garantuar të gjeni gjuhën që fëmija juaj është i interesuar të studiojë, qoftë anglisht, frëngjisht, spanjisht, gjermanisht, italisht apo më shumë. Ne kemi 8 orë në javë mësime të detyrueshme për mësimin e gjuhës, si dhe 15 orë në javë kurse intensive të gjuhës.

Sporte dhe aktivitete

Një gamë e gjerë sportesh dhe aktivitetesh u ofrohet fëmijëve si grupe interesi. Për shembull, ne kemi më shumë se 40 sporte të ndryshme për të zgjedhur duke përfshirë futbollin, çiklizmin malor, tenisin, hipizmin , wakeboarding, ngjitjen në shkëmb, paraglading dhe golf, e shumë të tjera. Fëmija juaj vendos se cilin aktivitet argëtues në grup dëshiron të ndjekë dhe në të cilin dëshiron të marrë pjesë.

Me liqene dhe lumenj të shumtë, majë mali me dëborë dhe një det bruz, Evropa është një parajsë në natyrë që ofron mundësi të pakufizuara për fëmijët që të përfshihen me natyrën e mrekullueshme. Në këtë mënyrë, nuk është e vështirë të gjesh diçka argëtuese që të ngjall interesin e tyre, edhe nëse janë të turpshëm.

Zhvillimi personal

Adoleshenca mund të jetë e vështirë, veçanërisht kur pritet shumë nga ju (akademikisht dhe moralisht), pasi ju ende po përpiqeni të kuptoni ndryshimet e humorit dhe të ndërgjegjësoheni për ndryshimet në trupin tuaj. Kjo mund të jetë një kohë e vështirë për fëmijën tuaj, prandaj për disa bëhet një fazë rebele. Lajmi i mirë është se kampet verore ndihmojnë deri diku.

Fëmija juaj jo vetëm që do të jetë në shoqërinë e të tjerëve që kalojnë të njëjtën gjë, por do të marrë pjesë edhe në seminare dinamike dhe ndërvepruese që do t’i mundësojnë të njohin veten më mirë dhe të bëhen njerëz më të mirë.

Programet tona të zhvillimit personal i lejojnë studentët të zhvillojnë një kuti mjetesh të aftësive të punës në grup, të cilat do t’i ndihmojnë ata të ndërtojnë marrëdhënie të pjekura dhe të qëndrueshme me kolegët dhe miqtë.

Ata gjithashtu arrijnë të krijojnë zgjidhje imagjinative, komplekse për problemet e mundshme me të cilat mund të përballen në jetën e tyre të përditshme. Në këtë mënyrë, ata do të fokusohen në ‘inteligjencën e tyre emocionale’ duke përdorur praktika dhe teori nga profesionistë në fushën e të mësuarit eksperimental.

Përpos gjithçkaje të përmendur më lart, ndjekja e një kampi veror në Evropë, i lejon fëmijës tuaj të krijojë miq të rinj nga e gjithë bota, duke i bërë pushimet e tyre verore një përvojë vërtet të paharrueshme.

Për të regjistruar fëmijën tuaj në një kamp veror jashtë vendit:

Regjistrohuni këtu!

☎️+355 69 40 40 801

📧xhesika@integral.al

 

 

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message