10 universitetet më të mirë në Europë

29.05.2020

Studimet jashte vendit


Po planifikoni studimet jashtë vendit?

Dëshironi të studioni në universitetet më të mira në Evropë, por nuk dini si ta filloni kërkimin tuaj? Po kërkoni universitete që ofrojnë bursa studimi jashtë vendit ?

Keni pare që ka shumë universitete në Evropë, por ju dëshironi të fokusoni kërkimin tuaj vetëm në universitetet më të mira?

Artikulli vijues do ju jap të gjithë informacionin që ju nevojitet në lidhje me universitetet më të mira në Evropë.

Universitetet Evropiane zënë rreth 40 % të shkollave të larta në listën e universiteteve më të mira në botë. The Times Higher Education World University Rankings 2020 përfshijnë pothuajse 1.400 universitete nga e gjithë bota. Pak më shumë se 500 prej tyre janë universitete në Evropë.

Një universitet në Mbretërinë e Bashkuar: University of Oxford renditet i pari në listën me universitetet më të mira të Evropës (dhe në renditjen e përgjithshme), ndërsa 100 universitete të tjera në Mbretërinë e Bashkuar gjithashtu renditen në këtë listë.

Gjermania është vendi i dytë më përfaqësimin më të madh nga shtetet europiane, me 48 institucione, shumë prej tyre në 100 vendet e para.

Nga universitetet në Evropën kontinentale, ETH Zurich – Swiss Federal  Institute of Technology Zurich, renditet më lartë, duke u listuar ndër pesë universitetet më të mirë në Evropë dhe i 13 në THE World University Rankings 2020.

10 universitetet më të mira evropiane përfshijnë universitete në Angli ( Mbretërinë e  Bashkuar), Zvicër dhe Gjermani.

  1. University of Oxford

Nuk ka një datë specifike për të shënuar themelimin e Universitetit të Oksfordit, por mendohet se u krijua në shekullin e 13-të. Që atëherë, ky universitet është bërë një nga universitetet më prestigjioze në Angli dhe në botë.

Universiteti ka sistemin më të madh të bibliotekave në Mbretërinë e Bashkuar me më shumë se 11 milion vëllime. Ekziston gjithashtu një numër shumë i madh  i muzeve dhe galerive përfshirë Ashmolean, i cili është muzeu më i vjetër në Mbretërinë e Bashkuar dhe muzeu më i vjetër universitar në botë. Aty mbahen  koleksione dhe vepra të konsiderueshme nga artistë të tillë si Michelangelo, Turner dhe Picasso.

  1. University of Cambridge

University of Cambridge është një universitet publik kërkimor në UK, i themeluar në shekullin e 13-të dhe i pasur me shumë tradita.

  1. Imperial College London

Imperial College London është i vetmi universitet në Mbretërinë e Bashkuar që përqendrohet plotësisht në shkencë, inxhinieri, mjekësi dhe biznes.

Universiteti ka synuar të forcojë lidhjet e tij me pjesën tjetër të Evropës duke investuar më shumë se 15 milion € (13 milion £) në grante të reja për studiues në të katër fakultetet, duke ngritur një fond evropian të partnerëve për të ndihmuar në zhvillimin e bashkëpunimeve të reja me universitetet më të mira në Europë.

Universiteti tërheq studentë nga më shumë se 125 shtete çdo vit dhe konsiderohet një nga universitetet më numrin më të lartë të studenteve ndërkombëtare në botë.

  1. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich

ETH Zurich është një universitet i shkencës, teknologjisë, inxhinierisë dhe matematikës. Instituti ka prodhuar më shumë se 20 fitues të çmimeve Nobel, përfshirë Albert Ajnshtajnin.

Rreth 35% e studentëve të institucionit janë nga jashtë dhe universiteti ka krijuar një bazë ndërkombëtare të njohurive për të krijuar marrëdhënie kërkimore dhe mësimore në të gjithë botën.

  1. UCL – University College London

UCL ishte universiteti i parë që u themelua në Londër dhe i pari në Mbretërinë e Bashkuar që ishte tërësisht laik duke pranuar studentë pa marrë parasysh besimet e tyre fetare.

Ky universitet ka qenë anëtar I Lidhjes së Universiteteve Evropiane të Kërkimit që nga janari 2006 dhe aktualisht është një nga pesë anëtarët britanikë (të tjerët janë University of Cambridge, Edinburgh, Oxford dhe Imperial College London). Universiteti ka kampusin e tij kryesor në Londrën qendrore  dhe një kampus satelitor në Doha, Katar.

  1. The London School of Economics and Political Science

LSE është një nga universitetet kryesore të shkencave shoqërore në botë, i specializuar në një gamë të gjerë disiplinash të shkencave shoqërore, duke përfshirë ekonominë, politikën, sociologjinë, ligjin dhe antropologjinë.

Ky universitet u themelua në fund të viteve 1800 nga anëtarët e Shoqërisë Fabian, Beatrice dhe Sidney Webb, Graham Wallas dhe George Bernard Shaw me qëllim të përmirësimit të shoqërisë, duke studiuar çështjet e varfërisë dhe duke analizuar pabarazitë. ‘

Filozofi Bertrand Russell dha mësim atje në vitet 1895-96 dhe 1937-38, duke ndihmuar në përcaktimin e etikës së LSE. Në vitin 1900, LSE u bashkua me Universitetin Federal të Londrës dhe ka mbetur një anëtar që nga ajo kohë, duke u zgjeruar me shpejtësi në pozicionin e tij aktual pranë Aldwych në Londrën qendrore, ku Mbreti George V vuri gurin e parë të ‘Ndërtesës së Vjetër’ në vitin 1920.

  1. University of Edinburgh

Themeluar në vitin 1583, Universiteti i Edinburgh (UoE) është universiteti i gjashtë më i vjetër në botën Anglofone një nga shtatë universitetet më të vjetër të Britanisë dhe Irlandës.

Përbëhet nga tre kolegje: Kolegji i Shkencave Sociale dhe Humane, Kolegji i Inxhinierisë dhe Shkencave, Kolegji Mjekësisë dhe Mjekësisë Veterinare.

Brenda këtyre tre kolegjeve, ka 20 shkolla akademike.

Në total, universiteti tërheq rreth 35,000 studentë, shumica e të cilëve studiojnë brenda Kolegjit të Shkencave Humane dhe Shkencave Sociale, më i madhi ndër kolegjet e universiteti.

Kolegji i Mjekësisë dhe Mjekësisë Veterinare është i njohur si një udhëheqës botëror në këtë fushë.

UoE është një universitet i përqendruar ndërkombëtarisht dhe mirëpret studentë nga e gjitha bota, pjesa më e madhe e studentëve vijnë nga Kina dhe Shtetet e Bashkuara.

  1. LMU Munich

LMU njihet si një nga institucionet kryesore akademike dhe kërkimore të Evropës. Që nga themelimi në 1472, LMU ka tërhequr studentë të frymëzuar dhe të talentuar nga e gjithë bota, duke e mbajtur Universitetin në lidhjen e ideve që sfidojnë dhe ndryshojnë botën tonë komplekse.

Si një nga universitetet kryesore të kërkimit të Evropës, LMU mbartë një traditë 500 vjeçare. Përsosmëria e këtij universiteti në mësimdhënie dhe hulumtim përfshin një larmi fushash – nga shkencat humane dhe studimet kulturore përmes ligjit, ekonomisë dhe shkencave shoqërore e deri te mjekësia dhe shkencat natyrore.

Një qasje intensive ndërdisiplinore nxit inovacionin kaq kritik për të ardhmen tonë globale.

  1. King’s College London

King’s është një nga universitetet kryesore që ofrojnë mësimdhënie të klasit botëror dhe hulumtime të hollësishme. I renditur në vendin e gjashtë në Mbretërinë e Bashkuar për cilësinë dhe sasinë e veprimtarisë kërkimore (Korniza e Ekselencës së Kërkimit 2014).

King ka luajtur një rol të madh në shumë përparime që formojnë jetën moderne, të tilla si zbulimi i strukturës së ADN-së dhe hulumtimet që çuan në zhvillimin e radios, televizionit, telefonave celularë dhe radarit.

King’s vazhdon të udhëheqë rrugën drejt kërkimit dhe pionierëve ide të reja për ta bërë botën një vend më të mirë.

King’s është universiteti në qendër të Londërs, me pesë kampuse të lidhura në zemër të kryeqytetit, duke mundësuar të krijojnë partneritete me institucionet kryesore të Londrës dhe të formojmë biseda ndërkombëtare.

Ky universitet bashkëpunon në projekte kërkimore, ndan burime mësimore dhe krijon mundësi praktike për të rritur përvojën e studentëve tanë.

Partnerët aktualë përfshijnë Bibliotekën Britanike, Muzeun Britanik, Galerinë Kombëtare, Globin e Shekspirit, Southbank Center, Tate Modern, dhe shumë të tjerë. Vendndodhja qendrore dhe partneritetet e larmishme lejojnë studentët të pozicionohen në një nga qytetet më dinamike të botës.

King’s nuk është vetëm një përvojë pasuruese nga një këndvështrim akademik – ky universitet ka një komunitet të larmishëm dhe aktiv studentor, me gati 30,000 studentë nga rreth 150 vende të botës.

  1. Switzerland École Polytechnique Fédérale de Lausanne

École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL) ose Instituti Federal i Teknologjisë Zvicerane në Lozanë, është një universitet i kërkimit publik në Lozanë të Zvicrës. E pazakontë për një universitet zviceran, të kontrollohet nga qeveria federale.

Universiteti ka origjinën nga Shkolla Speciale në Lozanë, një shkollë me vetëm 11 studentë. Në 1869 u themelua departamenti teknik publik Académie de Lausanne. Pasi që akademia u krijua Universiteti i Lozanës, u krijua si një institucion federal I pavarur: EPFL.

EPFL vlerësohet shumë për hulumtimin dhe mësimdhënien e tij në inxhinieri. Kohët e fundit, universiteti është përhapur në shkencat e jetës. EPFL është vlerësuar nga Institutin Zviceran për Kërkime Eksperimentale të Tumorit në vitin 2008. Universiteti i përket Institutit Federal të Teknologjisë Zvicerane, një bashkim i instituteve kërkimore dhe universiteteve i cili gjithashtu përfshin ETH Zürich.

Rezervoni konsulencën tuaj falas!

☎️+355 69 40 40 901

📧ortensa@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message