Suedi | Integral

Suedi

Studime në Suedi

Pse të studiojmë në Suedi? – Mos zgjidh thjesht një vend , zgjidh të ardhmen!

Suedia është e gjelbër, Suedia është krijuese,  Suedia është ndërkombëtare!  Suedia ofron arsim të lartë për studentët evropianë!

 • Suedia është një vend krijues – krijimtaria është pika kryesore e këtij destinacioni studimi. Pavarësia e mendimit e treguar nga suedezët dhe fakti që çdokush mund ta bëjë të dëgjohet zëri i tij, janë dy nga arsyet pse Suedia renditet ndër kombet më inovative në botë.

 

 • Suedia ka një histori të gjatë të përsosmërisë akademike dhe përkundër popullsisë së saj relativisht të vogël, ka disa nga universitetet më të mira në botë. Sistemi arsimor suedez është renditur në mesin e sistemeve më të mira arsimore në botë dhe universitetet suedeze renditen ndër më të mirët ndërkombëtarisht.

 

 • Suedia është një vend që mbështet dhe praktikon në nivele të larta mbrojtjen e mjedisit. Suedia është shpallur vendi më i qëndrueshëm në botë për përdorimin e energjisë së rinovueshme. Deri në vitin 2040, Suedia synon të prodhojë 100% energji të rinovueshme.

 

Studimet në Suedi

Universitetet suedeze janë përshtatur shumë mirë për nevojat e studentëve ndërkombëtarë, që janë më shumë se 24,000, jo vetëm që kanë një infrastrukturë të jashtëzakonshme, por gjithashtu ofrojnë një gamë të gjerë programesh me mësimdhënie në anglisht. Në 39 institucionet e arsimit të lartë, me mbi 1000 programe, ju mund të studioni fusha të tilla si: inxhinieri, shkenca politike, ekonomi, IT, dizajn, etj.

Në Suedi, përdoren 2 terma paksa të ndryshëm për të përshkruar institucionet e arsimit të lartë:

 • Universitet (universitet)
 • Kolegj universitar (högskola)

 

I vetmi ndryshim midis të dyve është se programet e doktoratës mungojnë në listën e programeve të kolegjit universitar.

Kohëzgjatja mesatare e një programi të arsimit të lartë me kohë të plotë në Suedi:

 • Studime universitare në Suedi: 3 vjet
 • Diplomë Master në Suedi: 1 ose 2 vjet.

 

Viti akademik fillon në gusht dhe përfundon në qershor dhe ndahet në 2 semestra. Studentët me kohë të plotë do të kenë 40 orë mësime në javë.

Universitetet në Suedi të të rekomanduar nga  Integral Educational Programs:

 

Shpenzimet mujore në Suedi:

 • Akomodimi: 370–550 euro (4,070–6,050 korona suedeze)
 • Ushqimi: 200 euro (2200 korona suedeze)
 • Transporti: 50 euro (550 korona suedeze)
 • Tekste dhe materiale mësimore: afërsisht 50 euro (550 korona suedeze)
 • Jeta sportive dhe shoqërore: 150 euro (1,650 korona suedeze)

 

Akomodimi në Suedi

Për studentët ndërkombëtarë, kontakti i parë në kërkim të akomodimit do të jetë universiteti ku ata do të fillojnë studimet. Universitetet suedeze mund të ofrojnë ose akomodim në rezidencat studentore (nëse i kanë), ose ndihmë të përgjithshme ose këshilla për akomodimin në sektorin privat. Disponueshmëria e akomodimit ndryshon shumë në varësi të qytetit ku do të studioni. Prandaj, rekomandohet të kërkoni një shtëpi sa më shpejt të jetë e mundur.

 

Afati i aplikimeve në Suedi

 

Dosja e pranimit, pasi të jetë përgatitur me kujdes duhet të ngarkohet në portalin zyrtar Suedez te aplikimeve.

Raundi i parë i pranimit: Programet e diplomës Bachelor / Master: 15 Janar;

Raundi i dytë i pranimit: Programet e nivelit Bachelor / Master: 15 Prill – 2 Maj.

 

Përse duhet të studioni në Suedi? 

 

-> Studentët kanë një mardhënie tepër miqësore me stafin akademik.

-> Fokusi kryesor është zhvillimi i njohurive të studentëve.

-> Element kryesor është puna në ekip.

-> Kurset janë interaktive.

-> Numri i studentëve që studiojnë në Suedi çdo vit: 357,000

-> Numri i programeve të ofruara nga kurset deri tek masterët: më shumë se 4,000

-> Numri i programeve universitare dhe të gradave master të ofruara në anglisht: mbi 700

-> Shkalla e papunësisë për studentët të cilët kanë mbaruar vetëm arsimin e mesëm: 7.3%

-> Shkalla e papunësisë për studentët që kanë mbaruar arsimin e lartë: 4.8%

-> Transporti publik është i përhapur. Një rrjet i gjerë i autobusëve, trenave, metrove, tramvajeve, anijeve, avionëve dhe shumë më tepër mund t’ju çojë kudo që dëshironi.

-> Të gjithë flasin anglisht – Kjo do të thotë që nuk keni nevojë të flisni suedisht për të studiuar këtu.

-> Studentët ndërkombëtarë mund të punojnë në Suedi. Megjithëse studimet tuaja janë përparësia juaj numër një, nuk ka asnjë kufizim ligjor për numrin e orëve të punës.

-> Pas përfundimit të studimeve, mund të aplikoni për një zgjatje të lejes tuaj të qëndrimit për të kërkuar punë deri në gjashtë muaj.

Integral ofron Testin orientues të karrierës për studentët të cilët janë ende të pavendosur pë degën e studimit (MyUniChoices)

Informacion i detajuar mbi kushtet, procedurat dhe afatet e aplikimit

Përzgjedhja e institucioneve arsimore që ofrojnë programin e dëshiruar

Ndihmë në përgatitjen e dokumenteve - letër motivimi, CV, etj.

Aplikim deri në 5 universitete dhe konfirmimi i pranimit

Ndihmë në përzgjedhjen e akomodimit dhe këshilla praktike

Lista e Universiteteve

21.12.2020

University West, Sweden

University West Sweden është themeluar në vitin 1990 dhe gjendet në qytetin Trollhättan qe është i rrethuar nga një natyre e bukur vetëm 35 minuta larg Gothenburg. Në këtë qytet ndodhen disa nga kompanitë më të mira teknologjike aq sa 90 % e aeroplaneve në botë përmbajnë pjesë të prodhuara në Trollhättan. University West në[...] Read more
10.09.2019

Jonkoping International Business School

I themeluar ne vitin 1994 Jonkoping University eshte universiteti I pare ne vendet Skandinave qe ka filluar te ofroje programe ne gjuhen  angleze.Per momentin ne universitet studiojne 12600 studente ,2300 nga keto te huaj dhe 30% e mesuesve vijne nga jashte. Universiteti Jönköping është një universitet i ri me orientim profesional, i karakterizuar nga një[...] Read more