Itali | Integral

Itali

Studime në Itali

Studio në Itali – La Dolce Vita!

Ëndërroni të studioni në Evropë? Italia është një nga vendet më të përparuara europiane, me studentë nga e gjithë bota që vijnë për të studiuar dhe hulumtuar. Sot në të studiojnë rreth 1,800,000 studentë, 32,000 prej të cilëve janë studentë ndërkombëtarë.

Italia është një destinacion shumë i favorshëm për studentët ndërkombëtarë, pasi është një nga vendet me kostot e studimit dhe të jetesës më të përballueshme në Evropë. Tarifat e rregullta të shkollimit në universitetet italiane varen nga të ardhurat e familjes së studentëve dhe nga programi për të cilin studentët aplikojnë. Tarifat mund të variojnë nga disa qindra euro për universitetet publike ndërsa në ato private si Università Cattolica del Sacro Cuore fillojnë nga 3600 Euro dhe shkojnë deri në 8900 Euro. Sigurisht, tarifat e shkollimit mund të reduktohen nga bursat e bazuara e ofruara në bazë merite ose bursa të tjera specifike të ofruara çdo vit nga universitetet për studentët e talentuar ndërkombëtarë.

Kostoja e jetesës dhe studimit

Kostoja e përgjithshme e jetesës në Itali ndryshon midis qyteteve, Milano dhe Roma janë më të shtrenjtat, ndërsa qytetet më të vogla universitare janë më të përballueshme. Prandaj, kostoja mund të variojë midis 700 dhe 1000 Euro / muaj. Studentët gjithashtu lejohen të punojnë maksimumi 20 orë në javë, gjë që mund të jetë një ndihmë financiare e shkëlqyer shtesë.

Përse duhet të studioni Itali?

  • Universitetet ofrojnë programe në gjuhën angleze dhe italiane – Italia ofron programe studimore në dy gjuhë duke afruar në ketë mënyrë studentë nga e gjithë bota.
  • Diploma të njohura në mbarë botën – Italia ështe qendra e disa prej universiteteve me reputacion të lartë në mbarë boten . Programet e dizajnit janë të njohura dhe kanë një reputacion të lartë në të gjithë botën.
  • Lider i reformave arsimore – Italia ka luajtur një rol të rëndësishëm akademik si një nga katalizatorët në reformën e arsimit të lartë të Europës, duke qenë ndër katër vendet e para që u angazhuan në krijimin e të ashtuquajturës “Zona arsimit të lartë europian”
  • Ambienti multikulturor – Rreth 32.000 studentë ndërkombëtarë vijnë nga e gjithë bota për të studiuar në Itali. Italia është një vend miqësor për të huajt. Ky faktor e bën jetën, studimin dhe punën në Itali më të rehatshme dhe të këndshme për ata që vijnë nga jashtë.
  • Tarifa studimore të përballueshme – Pagesat e shkollimit dhe shpenzimet e tjera për ata që vijnë për të studiuar në Itali janë relativisht të ulëta në krahasim me vendet e tjera evropiane. Italia është ndër të paktët vende në Europë që ofron bursa studimi të pjesshme ose të plota.

 

Integral ofron Testin orientues të karrierës për studentët të cilët janë ende të pavendosur pë degën e studimit (MyUniChoices)

Informacion i detajuar mbi kushtet, procedurat dhe afatet e aplikimit

Përzgjedhja e institucioneve arsimore që ofrojnë programin e dëshiruar

Ndihmë në përgatitjen e dokumenteve - letër motivimi, CV, etj.

Aplikim deri në 5 universitete dhe konfirmimi i pranimit

Ndihmë në përzgjedhjen e akomodimit dhe këshilla praktike

Lista e Universiteteve

Studime në Itali

10.09.2019

Istituto Europeo di Design

Instituto Europeo di Design (IED) është një nga shkollat më të mira të Design në Itali. Prej 15 vitesh, shkolla është e organizuar në katër disiplina: Design, Fashion, Visual Communication,Managment. Fakultetet përbëhen nga ekspertë dhe profesionistë të kompanive të mirënjohura që operojnë në këto fusha. Shkolla ka partneritet me më shumë se 200 kompani, të[...] Read more
05.02.2021

UniCamillus - Saint Camillus International University of Health Sciences

UniCamillus - Universiteti Ndërkombëtar i Mjekësisë në Romë ësht një universitet i ri: procedura e njohjes së Universitetit përfundoi në 4 Janar 2018 me botimin e MD nr. 927 datë 28/11/2017. Kualifikimet e lëshuara nga UniCamillus janë saktësisht të njëjta me ato të lëshuara nga universitetet e tjera publike italiane, dhe për këtë arsye, ato[...] Read more
17.08.2017

Universita Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore është një universitet privat i kërkimit shkencor i themeluar në vitin 1921. Cattolica, me pesë kampuset e saj të lidhur, është universiteti më i madh privat në Evropë dhe Universiteti më i madh Katolik në botë. Kampusi kryesor i tij është i vendosur në Milano të Italisë, me kampe satelitore[...] Read more
26.01.2021

NABA (Nuova Accademia Di Belle Arti)

NABA, Nuova Accademia e Belle Arti, është një akademi e mirënjohur ndërkombëtare e artit dhe dizajnit, e vendosur me kampus në Milano dhe Romë. E themeluar në vitin 1980, NABA është akademia më e madhe private e artit në Itali. E cila ofron programe bachelor dhe master në italisht dhe në anglisht të akredituara nga[...] Read more
27.02.2020

Ca 'Foscari

Themeluar më 1868 si "Scuola Superiore di Commercio" (Shkolla e Avancuar për Tregti), Ca 'Foscari ishte institucioni i parë italian që merrej me arsim të përparuar në Biznes dhe Ekonomi. Kampusi kryesor ndodhet në pallatin e madh gotik "volta de canal" (në kthesën e Kanalit të Madh), në zemër të Venecias. Si një nga institucionet[...] Read more
10.09.2019

University of Pisa

Universiteti i Pizës eshtë universiteti i 19-të më i vjetër në botë dhe i 10-ti më i vjetër në Itali dhe ka qene I suksesshem ne modernizimin e strukturave te tij dhe burimeve njerezore ne menyre qe te perballet me sfidat e reja te hulumtimeve nderkombetare dhe arsimit ne nivele me te larta. Universiteti renditet[...] Read more
17.08.2017

The American University of Rome

Siguro të ardhmen tënde në qytetin e përjetshëm Një edukim i nivelit universitar pranë Universitetit Amerikan të Romës, i mundëson studentëve me mjetet që u nevoiten të jenë të suksesshëm në shekullin e 21. Mendimi kritik, zgjidhja e problemeve, të shkruarit dhe komunikimi ndërkulturor janë thelbi i kurikulumit tone  të edukimit universitar dhe janë vendosur[...] Read more
17.08.2017

John Cabot University

Në Universitetin John Cabot, Roma është kampusi juaj. JCU kombinon cilësitë më të mira të një kolegji amerikan të arteve liberale me historinë dhe trashëgiminë kulturore të Qytetit të Përjetshëm. Me fakultetin e saj të klasit botëror dhe studentët që përshëndesin nga mbi 70 vende, JCU ofron trembëdhjetë programe të gradës, si dhe studion mundësi[...] Read more