Britani e Madhe | Integral

Britani e Madhe

04.10.2019

Buck's University

Origjina e universitetit daton që prej vitit 1891. Që prej fillesës së tij universiteti është  specializuar në ofrimin e arsimit profesional, i cili  është përmirësuar vit pas viti. Fillimisht Bucks është themeluar si shkollë e cila ofronte mësimdhënie në degët shkencore dhe arte. Sot Bucks është një universitet i konsoliduar i vendosur në Wycombe, Uxbridge,[...] Read more
16.08.2019

University of East London

University of East London është themeluar në shekullin e 19-të. Ai është i pozicionuar në zonën lindore të Londrës, vetëm 30 minuta larg nga qendra. UEL është një nga universitetet më të mëdha në Britaninë e Madhe, në të cilin studiojnë mbi 19 000 studentë nga e gjithë bota. Universiteti ofron një larmi programesh, dhe[...] Read more
16.08.2019

University of Westminster

Universiteti i Westminster është një nga universitet publike britanike, i fokusuar në kërkimet shkecore, me kampuse në Londër. I themeluar në 1838 si Institucioni Politeknik Mbretëror, universiteti është një nga institucionet më të vjetra të arsimit të lartë, si edhe instiucioni i parë politeknik në Mbretërinë e Bashkuar. Universiteti i Westminster ka katër kampuse: tre[...] Read more
19.08.2019

London South Bank University (LSBU)

Universiteti i Bankës së Jugut në Londër (LSBU) është një universitet publik në Newington, Londër. Ajo ka 17.985 studentë dhe 1.700 staf, dhe është me qendër në Borough London of Southwark, pranë Bregut Jugor të lumit Thames, nga i cili merr emrin e tij. I Vendosur pak minuta nga qendra e Londrës, LSBU ka përgatitur[...] Read more
26.02.2019

University of Essex

Universiteti i Essex është themeluar me 1964 dhe në të studiojnë mbi 15 000 studentë nga 140 vende të ndryshme në botë, duke e berë atë universitetin më të kërkuar nga studentët ndërkombëtare në Mbretërinë e Bashkuar. Universiteti ka tre kampuse, Colchester, Southend dhe Lauton të cilat pozicionohen në zonat hisotrike të Essex. Kampusi o[...] Read more
25.08.2019

Middlesex University London

Middlesex University London është një universitet publik në Hendon, veri-perëndim të Anglisë,I themeluar në vitin 1992. Emri i universitetit është marrë nga vendndodhja e tij brenda kufijve historikë të qarkut të Middlesex.Më shumë se 140 kombësi përfaqësohen vetëm në kampusin universitar të Hendon.Universiteti gjithashtu ka kampuse në Maltë, Dubai dhe Mauritius si dhe një numër[...] Read more
25.08.2019

University of Hertforshire

University of Hertfordshire është një universitet publik në Hertfordshire, i vendosur kryesisht në Hatfield, Hertfordshire, Mbretërine e Bashkuar.U identifikua si një nga 25 Kolegjet e Teknologjisë në Mbretërinë e Bashkuar në 1959 dhe iu dha statusi i universitetit nga qeveria britanike ne vitin 1992.Me një komunitet studentor prej mbi 25.130 përfshirë më shumë se 5.200[...] Read more
25.08.2019

Canterbury CC University

Canterbury Christ Church University (CCCU) është një universitet publik i themeluar në vitin 2005.Universiteti ka rreth 15,000 studentë të vendosur në lokacione në të gjithë Kentin në Canterbury, Medway (si pjesë e Universiteteve në Medway) dhe Tunbridge Wells. Si dhe duke qenë qendra më e madhe e arsimit të lartë në Kent për shërbimet publike[...] Read more
25.08.2019

University of Salford

University of Salford, është një universitet i kërkimit publik në Salford, Greater Manchester, Angli, 1 milje në perëndim të qendrës së qytetit të Manchester. University of Salford ka një histori të gjatë të punës me industrinë, duke përmirësuar forcat e tij tradicionale të infermierisë, inxhinierisë dhe mjekësisë sportive. Ajo u themelua në formën e saj[...] Read more
25.08.2019

University of Huddersfield

University of Huddersfield është i vendosur në pjesën perëndimore të Yorkshire-it, 300 km larg Londrës dhe 17 km nga Bradford. Është i njohur për trashëgimi të pasur historike, duke përfaqësuar imazhin e një qyteti që ofron arsimim cilësor. Themeluar në vitin 1825, universiteti është i njohur për reputacionin e shkëlqyer në fushën e kërkimeve shkencore,[...] Read more
25.08.2019

University of South Wales

The University of South Wales është një universitet publik në Uells, me kampuse në Cardiff, Newport, Pontypridd dhe Dubai. Universiteti është universiteti i dytë më i madh në Uells përsa i përket numrit të studentëve, dhe ofron rreth 200 kurse. Universiteti ka katër fakultete kryesore në të gjitha kampuset e tij në Uellsin e Jugut.[...] Read more
25.08.2019

Birmingham City University

Birmingham City University fillimisht u themelua si Kolegji i Arteve në Birmingham ne vitin1843  dhe fitoi statusin e universitetit në 1992. Universiteti ka tre kampuse kryesore që I shërbejnë katër fakulteteve, dhe ofron kurse në art dhe dizajn, biznes, mjedisin e ndërtuar, informatikë, arsim, inxhinieri, anglisht, kujdes shëndetësor, ligj, arte interpretuese, shkenca sociale dhe teknologji.[...] Read more
17.08.2017

University of Sunderland

University of Sunderland është një nga insitucionet më prestigjioze të arsimit në Britanine e Madhe , me një experiencë prej më shumë se një shekulli. Universiteti ka dy kampuse, një prej të cilëve ndodhet në qytetin e Sunderland, në pjesën veriperëndimore të Anglisë dhe tjetri në Londër. Që prej vitit 1901, universiteti ofron standarte të[...] Read more
17.08.2017

INTO University Centre

INTO është një rrjet ndërkombëtar universitetesh partnere në zhvillim. INTO ndihmon të huajt të cilët dëshirojnë të vazhdojnë arsimin e tyre bachelor dhe master për tu përgatitur dhe të rrisin shanset e tyre për tu pranuar në universitete. Qëndra e trajnimit INTO ka pajisje bashkëkohore, klasa të reja, biblioteka, mundësi të shkëlqyera akomodimi, ushqim dhe[...] Read more
17.08.2017

University of Greenwich

Universiteti i Greenwich ka një traditë disa vjecare në dhënien e arsimit të lartë, që prej vitit 1890. Tre kampuset e universitetit në Londër dhe Kent përbëhen nga godina historike të cilat ofrojnë ambjente madhështore, si edhe pajisjet e teknologjisë së fundit. Kampusi më i madh ndodhet në qendër të Old Royal Naval College në[...] Read more
17.08.2017

University of Northampton

Universiteti i Northampton është një nga universitetet më të reja në Britaninë e Madhe, themeluar në vitin 2005. Si një universitet i ri, ai jep kontributin e vetë në shoqëri, duke shtuar vlerat e saj. Impakti që universiteti ka në shoqëri, e ka bërë atë të vlerësohet me shumë çmime në këtë fushë, duke i[...] Read more
17.08.2017

University of South Wales

Me ne shume se 30,000 studente University of South Wales eshte nje universitet kryesor ne arsimin e larte ne Angli – nje nga kampuset me te medha te Anglise per nga numri i studenteve. Me kampuset e tij ne Cardiff, Pontypridd dhe Newport, universitieti ka rinovuar ortakerite e tij me kompani te medha punesimi. Keto[...] Read more
17.08.2017

Richmond the American International University in London

Richmond është një Universitet Ndërkombëtar Amerikan, i themeluar në vitin 1972. Ai ndodhet në zonën perëndimore të Londrës dhe ka dy kampuse në Richmond Hill dhe pranë Kensington High Street. Që nga viti 1981, universiteti ka ofruar diploma amerikane të akredituara nga komisioni në arsimin e lartë The Middle States Commission. Së fundmi Richmond ka[...] Read more
17.08.2017

Oxford Brookes University

Oxford Brookes University është një universitet publik në Oksford, Angli I cili u themelua ne vitin 1865 si Shkolla e Arteve e Oksfordit. Universiteti Oxford Brooks ka tre kampuse kryesore dhe një të katërt në Swindon.Universiteti është i ndarë në katër fakultete: Biznes, Shkencë të Shëndetit dhe Jetës, Shkenca Humane dhe Sociale, dhe Teknologji, Dizajn[...] Read more
17.08.2017

Newcastle University

Newcastle University (zyrtarisht Universiteti i Newcastle upon Tyne) është një universitet i kërkimit publik në Newcastle upon Tyne në veri-lindje të Anglisë I themeluar ne vitin 1963. Newcastle University  është është anëtar i Grupit Russell, një shoqatë e universiteteve prestigjioze kërkimore-intensive në Mbretërinë e Bashkuar. Mësimdhënia dhe hulumtimi zhvillohen në 24 shkolla akademike dhe 40[...] Read more
17.08.2017

De Montfort University (DMU)

De Montfort University është i vendosur në qytetin e Leicester, vetem një orë e gjysëm larg nga Londra. Universiteti është veçanërisht i njohur për degët e artit dhe ofron një nga programet më të mira në Arkitekturë. DMU mban partneritet me biznese nga fusha të ndryshme, nga të cilët studentët mund të kenë përfitime. Për[...] Read more
17.08.2017

Coventry University

Coventry University është një universitet modern, me një traditë krenare në ofrimin e arsimit të lartë cilësor dhe fokusin në kërkimet shkencore. I themeluar më 1843, universiteti ka një traditë 175 vjeçare në ofrimin e mësimdhënies cilësore të arsimit të lartë.  Kampusi universitar ndodhet në qendër të qytetit te Coventry dhe është vazhdimisht në zhvillim.[...] Read more
17.08.2017

Regents University London

Universiteti Regent’s është një institucion arsimor i pavarur , jo fitimprurës. Qëllim kryesor i tij është sigurimi e një cilësie të lartë mësimdhënie, mjedisi të përshtatshëm si dhe një eksperiencë të paharrueshme për studentët. Regent eshte projektuar ne 1811 nga John Nash, arkitekti i preferuar i Princit Regent, me vone George IV. E rrethuar nga[...] Read more